Jade x Beauty Bay Oogschaduwpalette || Review

Als je mijn Beauty Bay Ultimate Mystery Box unboxing hebt gezien, weet je dat dit toffe palette er ook in zat. Het Jade Thirlwall x Beauty Bay oogschaduwpalette is een kleurrijk palette waarmee je allerlei kanten op kunt. Benieuwd naar de kwaliteit? Kijk dan snel verder!

Jade x Beauty bay eyeshadow palette review

Geïnspireerd door de sterrenhemel, kosmos en sterrenbeelden creëerde Jade Thirlwall dit palette. Dat is ook duidelijk te zien aan de verpakking ervan. Een kleurrijk geheel met donkere hemel en sterren sieren de doos.

Achterkant verpakking Jade palette

Op de achterkant staat een kort berichtje van Jade en daar vind je ook de ingrediënten. Die staan overigens niet op het palette zelf, dus als je terug wil kijken in de lijst zul je de doos moeten bewaren of op de Beauty Bay website moeten kijken.

Jade x Beautybay oogschaduw palette

Eigenlijk had ik verwacht dat het palette zelf identiek zou zijn aan de verpakking. Maar op de voorkant van het palette staat een weg, bergen en een planeet. Of is het de zon? Wat het ook is, hij is bedekt met glitters!

Detail voorkant oogschaduwpalette

Als je het Jade x Beauty Bay palette opent zie je een kleurrijk geheel. Hij bevat 42 kleuren met diverse finishes. Ongeveer de helft van de tinten zijn mat, zodat je een goede basis kunt leggen voor elke look. Daarnaast vind je shimmers en metallics.

Binnenkant Jade Thirlwall palette met Beauty Bay

Naast kleur vind je ook een aantal neutrale tinten erin terug. Dus je kunt soft glam, neutraal, of all out gaan! Voor ieder wat wils.

Kleurrijk budgetproof oogschaduwpalette

Bovenin zitten de wat fellere kleuren: geel, oranje, roze en roodtinten. Een opvallende is Milky Way, wat lijkt op een witte metallic oogschaduw. Hij heeft een hele bijzondere roze shift en lijkt bijna creamy te zijn. Confetti heeft een zelfde soort textuur maar is iets meer zilver van kleur.

Jade x Beauty bay palette binnenkant details

Onderin het palette zitten de wat donkerdere tinten, al vind je daar ook een mintgroen en lichtblauw terug. De groene shimmer Jaded viel me meteen op!

Het Jade x Beauty Bay palette in gebruik

Dit palette bevat zoveel mooie kleuren! Eerlijk gezegd was het me nooit echt opgevallen, maar nu ik hem eenmaal heb ben ik er erg blij mee. Het By Beauty Bay Pastels palette beviel me goed, dus ik was erg benieuwd hoe de kwaliteit van Jade zou zijn.

Kleurrijke oogschaduw met matte, shimmer en metallic tinten

Die kwaliteit is me zeker niet tegengevallen! Sommige tinten, vooral de creamy metallics, hebben wat minder kleurafgifte. Maar als je ze aanbrengt met je vinger krijg je al meer kleur dan met een kwastje.

Swatches Jade x Beauty bay palette

Hieronder nog een extra swatch-foto, maar dan niet helemaal scherp. Zo kun je zien hoeveel minuscule glittertjes sommige tinten bevatten!

Swatches Jade x Beauty Bay palette details

Ook het maken van de ooglook ging eigenlijk erg goed! De kleuren lopen mooi in elkaar over zonder hun eigen kleur te verliezen. Op het bewegend ooglid heb ik Jaded gebruikt, de groene shimmer. In het echt was hij nog mooier dan op de foto!

Ooglook met JADExBeautybay oogschaduw palette
Op Instagram kun je zien hoe ik deze look maakte!

Volgens mij is het wel duidelijk, ik ben enthousiast! Zoek je nog een kleurrijk palette, waarin ook een mooi aantal neutrale tinten zitten? Een palette met prachtige shimmers en metallics? Kijk dan zeker eens naar het Jade palette van Beauty Bay!

Meer informatie

Het Jade palette is al een tijdje verkrijgbaar bij Beauty Bay. Dit heeft als voordeel dat hij regelmatig in de aanbieding is! De originele prijs is € 25, maar hij is nu bijvoorbeeld in de sale voor € 12,50. Dat is écht een koopje voor dit prachtige palette! Hij is ook nog eens vegan en cruelty-free.

Beauty Bay is een Britse webshop, je betaalt echter geen douanekosten of invoerrechten als je er bestelt. Meer informatie daarover lees je in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit?

Heb jij al een oogschaduwpalette van Beauty Bay?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top