Karla Cosmetics Multi Chrome Oogschaduw || Review

Op de Instagram-pagina van Karla Cosmetics worden de meest prachtige beelden gedeeld van de multi chrome oogschaduw van het merk. Allerlei kleuren, meerdere shifts daarin afhankelijk van de lichtinval en een goede dekking. Ik werd zo nieuwsgierig dat ik ze zelf ook wilde proberen! Kijk je mee?

Karla Cosmetics loose en pressed eyeshadow

Over Karla Cosmetics

Karla Cosmetics is een Brits cosmetica-merk wat is opgericht door de succesvolle makeup artist Karla Powell en nu vooral bekend is van de oogschaduw. Het eerste product wat ze in 2018 uitbracht was de zogenaamde Fix Potion. Een eyeprimer in gel-vorm waardoor je oogschaduw goed blijft zitten, maar waarmee je los oogschaduwpoeder in een gel kunt veranderen. Een beetje vergelijkbaar met INGLOT’s Duraline. Vervolgens is het assortiment flink uitgebreid met allerlei kleuren oogschaduw (zowel pressed als loose) en oogschaduw ‘gel’. Zowel duochrome (pastels) als multi chrome, in alle kleuren van de regenboog.

Mijn Karla Cosmetics aankopen

Ik kocht twee pressed eyeshadows en één loose eyeshadow (los pigment). De ervaring die ik heb met los oogschaduwpoeder is niet heel goed. Ik vind het lastig om mee te werken en gebruik het daarom ook niet vaak. Ik heb nog getwijfeld over de gel-oogschaduws, want die zien er prachtig uit! Maar ik was bang dat ze snel zouden uitdrogen dus die kocht ik niet. Van de losse oogschaduw kan ik met behulp van mijn INGLOT Duraline immers ook een gel-achtige oogschaduw of eyeliner maken als ik dat wil.

Close-up verpakking pressed eyeshadow

De oogschaduws kwamen goed verpakt in een stevig plastic omhulsel aan. Vooral handig bij de losse oogschaduw, je wil niet dat die gaat ‘lekken’. Op het zakje staat alle informatie over het product zoals de ingrediënten en tips voor het gebruik.

Karla Cosmetics multichrome oogschaduw verpakkingen

De zakjes open je door de bovenste rand open te scheuren, vervolgens kun je de oogschaduw eruit halen.

Multichrome en multi-opal eyeshadow

Ik kocht drie verschillende tinten. Bovenaan op de foto zie de losse oogschaduw, die kocht ik in de lichtroze tint Romance. De donkerblauwe pressed eyeshadow heet Midnight en de paarse is Night Terror.

Karla Cosmetics Romance Midnight & Night Terror

De Karla Cosmetics oogschaduw in gebruik

Voordat we naar de swatches gaan wil ik nog even het potje van de loose eyeshadow laten zien. Hij ziet er prachtig uit, met een soort diamantpatroon binnen in. Als je het deksel eraf draait zit er nog een extra dopje in zodat niet al het poeder meteen overal naartoe vliegt.

Karla Loose eyeshadow in Romance

Het is heel fijn poeder wat zich gemakkelijk laat vermengen met de INGLOT Duraline die ik probeerde. Voor de eerste swatches hieronder gebruikte ik een klein beetje Duraline bij het poeder. De andere twee swatches zijn zonder primer of basis aangebracht.

Swatches Karla Cosmetics Romance Midnight & Night Terror

Voor de swatches hieronder gebruikte ik de XX Revolution Eye FiXX eye primer, die extreem sticky is. Daardoor bleef ook het losse poeder er moeiteloos op zitten.

Swatches Karla Cosmetics Multi Chrome Opal eyeshadow

En nog een extra foto in een poging om de colourshift in beeld te brengen, al bleek dat nog niet zo eenvoudig!

Colourshift swatches Multi Chrome Opal eyeshadow

De blauwe Midnight wordt paars, de lichtroze Romance wordt champagne-kleurig en de paarse Night Terror krijgt een gouden gloed.

Ooglooks met de Karla oogschaduw

Niet alle looks met de Karla oogschaduw pigmenten werden een succes. Net als bij de swatches was het ook bij de looks lastig om het multichrome effect zichtbaar te krijgen. Maar hieronder kun je wel de kleuren in gebruik zien!

Bij Romance hoorde natuurlijk een ‘lieve’ look met lichte tinten. Hierbij heb ik het losse oogschaduwpoeder vermengd met een beetje Duraline om het zo als gel aan te kunnen brengen.

Eyelook Romance multi-opal eyeshadow

Andere producten die ik bij deze look onder andere gebruikte zijn het Huda Beauty Mercury Retrograde palette en de Ardell Aqua Lashes.

Voor de look met Night Terror gebruikte ik hem op de NYX Glitter primer op het midden van mijn ooglid. Ik heb het idee dat hij hierdoor niet helemaal goed tot zijn recht kwam. De shift is niet duidelijk zichtbaar. Niet op de foto, maar in het echt ook niet zo goed.

Eyelook Karla Cosmetics Night Terror multichrome eyeshadow

Ik maakte deze ooglook met het BPerfect Cosmetics Manifest palette, de roze liner komt uit de By Beauty Bay PRIDE Liquid Crystal Eyeshadow set. Ik kocht hem in de uitverkoop, ik weet niet of hij nog terug op voorraad komt, maar ze hebben ook prachtige liquid eyeshadows in het reguliere assortiment!

Als laatste maakte ik een look met de kleur Midnight en deze vind ik erg leuk geworden, juist door zijn eenvoud.

Eyelook Karla Cosmetics Midnight multichrome eyeshadow

Ook hierbij gebruikte ik de Ardell Aqua Lashes. De glitter en shimmers op mijn bewegend ooglid en in mijn binnenste ooghoek komen uit het Morphe 35I Icy Fantasy palette. De blauwe eyeliner op mijn waterlijn is een Extreme Kajal van PUPA en komt uit de The Dark Side of Beauty collectie van PUPA.

Nailart met Karla’s los pigment

De laatste tijd zag ik regelmatig nagels voorbij komen waarbij pigmenten waren gebruik voor een glanzend effect. Dat wilde ik natuurlijk ook proberen! En hoe dan beter dan met Karla’s Romance Opal Multichrome? Hieronder zie je het proces én het resultaat!

Nailart Loose pigment KarlaCosmetics
Romance als multifunctioneel pigment op nagellak.

Ik vind deze combinatie op mijn nagels erg geslaagd, de kleur is prachtig is hiervoor is het losse pigmentpoeder erg geschikt!

Meer informatie

Ook benieuwd naar de oogschaduw van Karla Cosmetics, in welke vorm dan ook? Je kunt ze bekijken en bestellen via de Karla Cosmetics webshop. Omdat dit een Britse webshop is heb je te maken met invoerrechten en douanekosten. Gelukkig zijn ze ook verkrijgbaar via Boozyshop! Ik bestelde ze daar voor € 23,95 per stuk. Karla Cosmetics is een vegan en cruelty-free merk.

Heb jij al eens iets van dit merk geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Karla Cosmetics Multi Chrome Oogschaduw || Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top