Keune Color Craving: Lovely Lavender

Mijn zoektocht naar de ultieme lila / paarse semi-permanente haarkleuring is nog niet ten einde. Vandaag dan ook het verslag van een voor mij nieuw merk: Keune Color Craving. Een bekend merk voor kappers, dat zou goed moeten gaan, toch? Kijk snel mee naar het resultaat!

Keune Color Craving Lovely Lavender

Over Keune Color Craving

De Color Craving reeks van Keune bevat acht kleuren. Hiervan zijn er vier fel (roze, paars, rood, oranje) en vier pastel (lila, roze, peachy en blauw). Het moet toegepast worden op van nature lichtblond haar of geblondeerd haar. Ik hoopte met mijn balayage (die wel toe is aan een opfrisbeurt) dat mijn haar licht genoeg zou zijn in de punten.

Ik kocht de kleur Lovely Lavender. Deze komt uit de pastelreeks en die mooie bijna witte, lila gloed vind ik prachtig! Dus ik hoopte daar een beetje bij in de buurt te komen. De tube geeft de kleur zelf al aan.

Keune Color Craving Lovely Lavender gebruiksadvies

Op de achterkant van de tube kun je lezen hoe je de kleuring aanbrengt. Het product is vrij eenvoudig te gebruiken. Je brengt het aan op gewassen, handdoek-droog haar, laat het 15 minuten intrekken en spoelt het daarna uit. Tijd om wat haar te kleuren!

Lovely Lavender in mijn haren

De tube heeft een normale opening waar je de haarkleuring gemakkelijk uit krijgt. Ook kun je hem daarna weer gemakkelijk afsluiten en opbergen tot de volgende keer.

Keune haarkleuring verpakking

Ik gebruik altijd een oude pot van bodylotion / bodybutter als haarverf-bakje. De Keune lavendel-kleuring heeft de kleur die je zou verwachten: paars.

Paarse haarkleuring

Hij brengt gemakkelijk aan met een kwast voor haarverf. Eenmaal op je haar zie je de paarse tint niet echt meer terug. Het lijkt bij aanbrengen meer op een soort conditioner. Aan de ene kant fijn, want dat betekent meestal ook dat het niet echt op je huid komt te zitten. Aan de andere kant heb ik de ervaringen dat het dan op mijn haar uiteindelijk ook niet zichtbaar is.

Het Keune Color Craving resultaat!

Helaas bleek dat voorgevoel te kloppen. Hieronder zie je een voor- en nafoto. Links is mijn haar voordat ik de kleuring aanbracht. Het is bovenop donkerblond (bruin?), ik had ook niet verwacht dat de kleuring daar zou pakken. Onder is het wat lichter blond met hier en daar een restje blauw van één van mijn eerdere kleuringsavonturen. Volgens mij is dat nog een restje Crazy Color Violette.

Voor en na foto Color Craving Lovely Lavender

Rechts zie je mijn uitgespoelde haren. Het leek wel alsof het blauw misschien iets meer grijzig was geworden. Maar echt lila zie ik er niet in. Je basis moet kennelijk toch echt een stuk lichter zijn wil deze kleur pakken. Jammer! Mijn haar voelde wel erg zacht en verzorgd, dus ik heb niet het idee dat het slecht is geweest voor mijn haar.

Waar de Keune Color Craving overigens wel voor gezorgd heeft is dat mijn grijze Anna-lok (zoals ik hem maar liefkozend noem) nog meer opvalt. Hierin kan ik met wat fantasie wel iets van lila zien, maar ik denk dat het vooral zilvergrijs is.

Anna Frozen haarlok grijs

Meer informatie

Heb jij een stuk lichter haar en wil je een leuk kleurtje? Dan verwacht ik dat deze Keune Color Craving kleuren voor jouw haar wel een aanrader zullen zijn. Ik kocht mijn Lovely Lavender via Bol.com, er zijn ook andere kappers-websites waar je ze kunt krijgen. Ik betaalde € 21,95 voor 150 ml. Ik denk dat ik met één keer kleuren ongeveer de helft ervan heb gebruikt.

Wat voor kleur zou jij graag eens proberen?

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “Keune Color Craving: Lovely Lavender

  1. Je hebt van wella een mooie lavendel kleur ash pearl zo uit me hoofd zelf heb ik als ondergrond zilver /wit haar

    1. Ah, ik zal er eens naar kijken! Zo’n zilver / witte basis is denk ik wel noodzakelijk om die lavendelkleur er mooi in te krijgen, ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top