Koningsdag 2020: Woningsdag

Koningsdag, een Nationale feestdag die we vandaag helaas niet kunnen vieren zoals we gewend zijn. In dit artikel lees je over mijn ervaringen met Koningsdag en hoe ik deze dag in 2020 tóch een beetje feestelijk maak.

Mijn geschiedenis met Koningsdag

Of eigenlijk moet ik Koninginnedag zeggen, we vieren immers nog maar sinds 2014 Koningsdag. Toen ik nog een klein prulleke was gingen we op Koninginnedag naar het dorp waar dan allerlei spelletjes te doen waren en we over het rommelmarktje liepen. En er was een mini-playbackshow waar ik vol enthousiasme met mijn vriendinnetjes aan meedeed. Ik geloof niet dat ik ooit gewonnen heb, maar de herinneringen daar aan zijn wel heel goed.

Koningsdag 2020 ooglook nederlandse vlag oranje

Op een gegeven moment word je ouder en ging het magische van playbackshows en spelletjes er wel een beetje af. Toen liepen we over het marktje en keken we een beetje rond. Tot we zelf kinderen kregen. Nu gaan we toch ook weer vol enthousiasme (maar vooral voor de kinderen) naar het dorp om spelletjes te spelen en over het vrijmarktje te lopen.

Naar grote feesten of optredens ben ik nooit geweest met Koninginnedag of Koningsdag, dat is me allemaal veel te duur en te druk. Wel vind ik het leuk om die dingen op televisie te kijken, zo kun je alsnog een beetje sfeer proeven.

Koningsdag 2020 nailart nederlandse vlag oranje

Koningsdag 2020

En wat doe ik dit jaar? Nu Koningsdag is gedegradeerd tot ‘Woningsdag’. Nou, het wordt in ieder geval lekker weer, dus ik ga hem in ieder geval in de tuin doorbrengen. Een extra vrije dag is sowieso fijn, dus ik ga denk ik wat lezen, bloggen of Animal Crossing spelen. In ieder geval lekker rustig aan doen. ’s Middags misschien pannenkoeken bakken en een ijsje eten. Ik vermaak me wel thuis, nog even relaxen voor de werkweek weer begint.

Koningsdag 2020 lipart oranje

Mis ik de Koningsdag 2020 festiviteiten? Neh, ik denk eigenlijk van niet. Ik vind het altijd leuk om even een rondje te lopen, maar voor mij is het sowieso geen dagvullend programma. Wel vind ik het jammer voor alle organiserende partijen die er al werk in hebben gestoken en het dit jaar aan zich voorbij zien gaan. En voor de mensen die normaal gesproken wél de hele dag over de vrijmarkt lopen of naar optredens gaan.

Hopelijk vermaken jullie je vandaag ook en kunnen we Koningsdag 2021 weer vieren zoals we gewend zijn!

Eén reactie op “Koningsdag 2020: Woningsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top