Korean Skincare Routine met Frudia

Als je van skincare houdt, heb je vast wel eens gehoord van de Korean Skincare Routine. Vandaag bespreek ik alle tien de stappen en laat ik zien welke producten van Frudia je hiervoor kunt gebruiken. Inclusief een handig overzicht van alle stappen om te bewaren!

Frudia Green Grape Pore Control producten

Over Frudia

Hierboven zie je enkele producten uit de Green Grape Pore Control lijn van Frudia. Dit is niet de enige reeks producten die in het assortiment zitten. Zo is er ook een Citrus Brightening lijn, Blueberry Hydrating producten of kun je kiezen voor Pomegranate Nutri-moisturizing producten. Dit alles en meer kun je bekijken en kopen bij de webshop Little Wonderland.

Elke lijn heeft andere voordelen voor je huid. Ik koos producten uit de Frudia Green Grape Pore Control lijn omdat ze zijn ontwikkeld om onzuiverheden van je huid tegen te gaan. Ze reguleren de talgproductie en zorgen voor een gladde huid. Voor bijna elke stap uit de 10 stappen tellende Korean Skincare Routine heeft Frudia producten. Daarom leek het me leuk om aan de hand van die producten de Korean Skincare Routine te bespreken!

Korean Skincare Routine

Stap 1: Reinigingsolie

In de Koreaanse routine wordt eigenlijk gebruik gemaakt van het zogenaamde double cleanse principe. Je reinigt eerst je huid met olie en vervolgens met een cleanser op waterbasis. De eerste stap, je huid reinigen met een product op oliebasis, kun je doen in de vorm van een olie of een balm. Die laatste wordt ook steeds populairder. In deze stap wordt je make-up al grotendeels verwijderd als je die op hebt.

Als ik het goed gezien heb, heeft Frudia momenteel geen reinigingsolie. Er zijn echter wel een heleboel andere (Koreaanse) merken die dit wel in het assortiment hebben.

Stap 2: Face wash

De tweede stap is de face wash, of wel het reinigen van je gezicht met een product op waterbasis. Hierdoor wordt het restje make-up van je gezicht gehaald en wordt de huid helemaal schoon. Sommige make-up laat zich namelijk beter verwijderen met producten op oliebasis en andere juist met producten op waterbasis. Dat ligt aan de samenstelling.

Frudia Scrub Cleansing Foam

Frudia heeft hiervoor een Scrub Cleansing Foam in haar assortiment, waarmee we ook meteen enigszins vooruit lopen op de volgende stap (scrub / peeling). Door het woordje ‘foam’ in de naam had ik een soort schuimend product verwacht. De textuur is echter heel anders (en lastig uit te leggen).

Textuur scrub cleansing foam

Het voelt aan als een soort crème met hele kleine scrubdeeltjes. Deze zijn nauwelijks voelbaar. Na het inmasseren en afspoelen van de Scrub Cleansing Foam voelt mijn huid wat ‘stroef’ aan, alsof hij echt heel goed gereinigd is.

Stap 3: Scrub / peeling

De derde stap is op de meeste dagen optioneel. Het is namelijk voor veel huidtypen niet aan te raden om iedere dag een scrub of peeling te doen. Hierdoor kun je je huid beschadigen. Het verschil tussen een scrub en een peeling is dat een scrub echte ‘korreltjes’ bevat, zoals bijvoorbeeld suikerdeeltjes bij een sugar scrub. Deze voel je op de huid. Een peeling maakt gebruik van (fruit)zuren waardoor dode huidcellen loslaten en je teint er gezonder uit gaat zien.

Frudia heeft naast de Scrub Cleansing Foam ook speciale Peeling Pads beschikbaar in de Green Grape productlijn.

Stap 4: Toner

Een toner geeft je huid hydratatie en kan kalmeren en beschermend werken. Een goede toner bevat verzorgende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld niacinamide of iets anders waardoor je huid er gezonder uit gaat zien.

Frudia Pore Control Toner

Een toner heeft een waterige structuur waardoor het goed in de huid kan dringen. Je brengt het aan door het op een wattenschijfje te doen en zo in de huid te deppen. Sommige toners zitten in een sprayflacon, dan kun je het op je gezicht sprayen en vervolgens in je huid deppen.

De Frudia-variant komt in een grote fles met draaidop. Hij zorgt ervoor dat de pH-balans van je huid hersteld wordt na het reinigen van je gezicht. Vooral vroeger was dat noodzakelijk toen reinigers nog niet zo mild voor de huid waren. Door de toner van Frudia wordt tevens de talgproductie gereguleerd en ontstekingen verminderd.

Frudia Green Grape Toner verpakking
Textuur van een toner

Stap 5: Essence

In de vroegere Korean skincare routine werd onderscheid gemaakt tussen een essence en een serum (stap 6). Een essence was een lichte, dunne laag na de toner om je huid extra te hydrateren en voor te bereiden op je andere skincare. Een serum was vaak iets dikker van textuur en bedoeld om specifieke voordelen voor je huid te bieden. Bijvoorbeeld een brightening effect, ontstekingsremmend, tegen rimpels of andere dingen.

De laatste jaren is het verschil tussen essences en serums steeds meer vervaagd. Serums zijn ook dun en waterig en essences hebben soms een vollere structuur. Welke producten je ook gebruikt, bij skincare kun je het volgende uitgangspunt hanteren: de producten met een dunne, waterige structuur breng je eerst aan. Tot de producten met een volle structuur als laatst. Van licht naar vol dus.

Stap 6: Serum

De bedoeling van een serum legde ik hiervoor in stap 5 uit. Het serum uit de Frudia Green Grape Pore Control lijn is vrij dik van structuur als je bijvoorbeeld The Ordinary serums gewend bent. Hij zit in een grappige flacon met pompje.

Frudia Green Grape Pore Control serum

Ik gebruik meestal 2 of 3 pompjes en kan hem daarmee royaal aanbrengen op mijn gezicht en hals. Hij trekt snel in zodat je ook vlot weer verder kan met de rest van je routine.

Frudia Green Grape Pore Control serum
Textuur serum Korean Skincare

Stap 7: Masker

Deze stap behoeft denk ik weinig uitleg! Als ik aan Koreaanse maskers denk, denk ik al snel aan sheetmasks. Maar natuurlijk kun je ook een mud mask, peel-off mask of andere favoriet aanbrengen.

Stap 8: Oogcrème

Over het nut en de noodzaak van een oogcrème zijn de meningen verdeeld. In de Korean Skincare Routine is hij wel opgenomen als extra verzorging voor de gevoelige huid rondom je ogen. Frudia heeft er alleen eentje in de Pomegranate Nutri-Moisturizing productlijn.

Stap 9: Moisturizer

Een moisturizer, ofwel crème, is natuurlijk belangrijk om je huid te hydrateren en je huid te beschermen tegen beschadigende invloeden van buitenaf. Je vindt moisturizers ook in de vorm van een gezichtsgel. Een crème heeft vaak een wat dikkere structuur dan een gel. De Frudia variant valt in die laatste categorie.

Frudia Green Grape Pore Control Cream

Het is een soort matte gel die je aanbrengt op de huid en vrijwel meteen intrekt. Ik vind hem bijzonder, maar tegelijkertijd erg prettig in gebruik.

Textuur green grape creme
Textuur van Frudia creme

Stap 10: SPF

Als laatste een stap om je huid te beschermen tegen UV-straling van de zon. Ook als het bewolkt is, is deze stap belangrijk. UV-stralen zijn immers overal. Tegenwoordig vind je vaak dagcrèmes met SPF (met een wat lagere factor). En alhoewel alle kleine beetjes helpen is dit niet genoeg om je huid de hele dag te beschermen. Daarom raad ik aan om ook iedere dag een product met SPF te gebruiken.

Frudia heeft zonbescherming in haar assortiment met SPF50+.

Handig hulpmiddel

Mocht je door deze hele beschrijving in de war gebracht zijn, kijk dan eens goed naar de producten die je zelf gebruikt en zet ze op volgorde van structuur. De lichte, waterige structuur breng je in de regel eerst aan om vervolgens de producten verder aan te brengen tot het volste, dikste product (vaak een crème). De SPF is in principe altijd als laatste aan de beurt als beschermende barrière tussen jouw huid en de zon.

Daarnaast heb ik de Korean Skincare Routine in een handig overzicht gezet. Voel je vrij deze te delen, te printen, op te hangen als hulpmiddel!

10 steps Korean Skincare Routine

Meer informatie

De producten van Frudia zijn te koop via Little Wonderland. Meer informatie vind je dan ook op die website. Hieronder nog even de prijzen van de in dit artikel genoemde producten op een rijtje:

Hopelijk vond je dit een interessant artikel om te lezen en kun je er je voordeel mee doen!

Maak jij al gebruik van deze skincare volgorde? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top