Kruidensupplementen van Vanan

Soms komt er onverwachts een interessant pakketje binnen. Dit keer waren dat diverse kruidensupplementen van Vanan. Een onlangs opgerichte onderneming die de hele wereld kennis wil laten maken met Indiase kruidengeneeskunde. Ik wilde er meer over weten en ging op onderzoek uit. Vandaag lees je er alles over!

Vanan Herbal kruidensupplementen

Over Vanan

Ayurveda is een inmiddels door het WHO erkende wetenschappelijke geneeskunde die zijn oorsprong vindt in India. Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’ en staat voor een holistische kijk op gezondheid. Dit heeft alles te maken met balans tussen je lichaam en geest.

Vanan deelt deze holistische kijk en is daarnaast een groot voorstander van ‘beter voorkomen dan genezen’. Diverse kruiden hebben een helende werking op zowel je lichaam als geest. De kruidensupplementen die Vanan ontwikkelt zijn vegan, kosjer, halal én dierproefvrij. Daarnaast zijn de producten biologisch afbreekbaar en worden ze milieuvriendelijk geproduceerd. Deze duurzaamheid werkt ook door in de bedrijfsvoering.

Kruidensupplementen Vanan Herbal

Over kruidensupplementen

Planten en kruiden bevatten vaak eigenschappen die een positieve werking kunnen hebben op onze gezondheid. Dit kan in bijvoorbeeld de wortels, bladeren of bloem zitten. De kwaliteit van een kruidensupplement is voor een groot deel afhankelijk van de manier waarop de plant geteeld en geoogst wordt. Dingen als de grondsoort, hoeveelheid zon en water en het productieproces zijn van belang.

Kruidensupplementen kunnen gemaakt worden van puur plantmateriaal, kruidenextracten, of gestandaardiseerde extracten. Dit laatste betekent dat er steeds dezelfde hoeveelheid plantenstoffen in het supplement zitten.

In dit artikel laat ik een aantal kruidensupplementen van Vanan zien. Wellicht kunnen ze jou helpen met kwaaltjes of om het beste uit jezelf en je lichaam te halen!

Let op! Hoewel in Europa verkochte kruidensupplementen veilig zijn voor consumptie, kunnen ze schadelijk zijn in combinatie met reguliere geneesmiddelen. Raadpleeg altijd je behandelend arts voor je kruidensupplementen gaat innemen! Dit geldt ook voor gebruik van kruidensupplementen tijdens zwangerschap of borstvoeding. 

Turmeric (kurkuma)

Er is volgens mij nog geen overtuigend klinish bewijs maar in de Aziatische wereld wordt turmeric (beter bekend als geelwortel of kurkuma) al eeuwenlang gebruikt als middel bij onder andere astma. Het ondersteunt het behoud van gezonde luchtwegen.

In turmeric zit de stof curcumine. Deze stof ondersteunt de normale werking van hart en bloedvaten. daarnaast draag het bij aan een normaal cholesterolgehalte. In deze turmeric capsules is tevens zwarte peper toegevoegd zodat de curcumine beter wordt opgenomen in het bloed.

Turmeric capsules kurkuma

Ashwagandha (Indiase ginseng)

Ashwagandha (ook wel Indiase ginseng of winter cherry genoemd) kan bij veel mensen van pas komen. Het zou er namelijk voor zorgen dat stress verminderd wordt, je meer energie hebt en je concentratie verbetert. Deze capsules ga ik het eerst proberen denk ik, want tijdens de feestdagen wil ik me graag wat minder gespannen voelen en de stress van me af laten vallen!

Ashwagandha supplement Vanan Herbal

Triphala capsules

Deze Triphala kruidensupplementen van Vanan bevatten maar liefst drie soorten extracten: Phyllanthus emblica, Terminalia chebula en Terminalia belerica. Door deze combinatie wordt je spijsvertering verbeterd en je weerstand verhoogd. Dit laatste komt door de antioxidantwerking. Deze capsules kunnen dus goed van pas komen in de wintertijd!

Triphala capsules voor een betere spijsvertering

Boswellia (Indiase wierook)

De capsules met boswellia zorgen ervoor dat je minder snel stijf wordt. Natuurlijk is dagelijks bewegen en gezond eten belangrijk voor een gezond lichaam met soepele spieren en sterke botten. Maar als je ouder wordt kan je lichaam wel een beetje hulp gebruiken. Boswellia-extract zou sterke botten en soepele gewrichten helpen behouden.

Boswellia capsules voor botten en gewrichten

Senna capsules

Als je een lastige stoelgang hebt zijn deze Senna-capsules wellicht iets voor jou! Ze bevatten extract van senna alexandrina wat zorgt voor een normale stoelgang. Ofwel: ze kunnen helpen bij constipatie / obstipatie.

Senna capsules voor ondersteuning van de darmfunctie

Meer informatie

Alle capsules in dit artikel zijn vrij van suiker, zout, gist, tarwe, soya, zuivel en gluten. Ook bevatten ze geen kunstmatige bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen. Naast deze vijf kruidensupplementen vind je nog meer soorten op de Vanan website. Ook zijn ze te koop via Bol.com. Alle glazen potjes bevatten 60 capsules. Hieronder vind je de prijzen van de besproken producten:

  • Turmeric | € 25,99
  • Ashwagandha | € 17,99
  • Triphala | € 15,99
  • Boswellia | € 25,99
  • Sanna | € 15,99

De evaluatie van de gezondheidsclaims van de Vanan kruidensupplementen zijn nog lopende.

Gebruik jij dit soort kruidensupplementen? Wat is jouw ervaring ermee?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Mooi en gezondMooi en gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top