L’Oréal Colorista Washout: mijn ervaringen

Het afgelopen half jaar, tijdens de thuiswerkperiode, heb ik al verschillende kleuren haar gehad. Mijn nieuwste experiment deed ik met de L’Oréal Colorista Washout, met paars om duidelijk te zijn. Benieuwd hoe mijn haar eruit zag en of het lang bleef zitten? Lees snel verder!

L'Oreal Colorista Washout paars

De verpakking

De Colorista Washout verpakkingen van L’Oréal had ik al vaker bij Action gezien. Ik kocht hem daar echter niet, want ik zag allemaal buitenlandse tekst op de verpakking. En ik wilde natuurlijk wel weten wat ik precies moest doen, dus bestelde ik hem bij Notino.

Toen ik hem binnen kreeg stond er helaas ook allemaal buitenlandse teksten op, dus dat was jammer! Uiteindelijk heb ik online opgezocht hoe ik hem het beste aan kon brengen.

L'Oreal Colorista Washout verpakking

Op de verpakking staat welke verwachting je kunt hebben over de kleur. Je zult het beste resultaat hebben op blond haar. Mijn haar is vrij donker blond (misschien zelfs licht bruin?) met een balayage (blond). Ik verwachtte dus dat het vooral op de balayage redelijk goed zou pakken.

Colorista Washout effect op blong bruin haar

Het aanbrengen van de Colorista Washout

In de verpakking zit een paarse tube (mocht je de verkeerde kleur hebben gekocht, dan zie je dat aan de verpakking én aan de tube). Een tube vind ik handig om de haarkleuring uit de verpakking te krijgen en je kunt zo goed doseren. Ook vond ik nog twee paar wegwerphandschoenen in het doosje, altijd goed!

Colorista Washout inhoud verpakking
L'oreal haarkleuring semipermanent paars tube

Ik wilde het eigenlijk vooral op de onderste laag van mijn haar aanbrengen, zodat het er wat doorheen zou schijnen. Toen ik eenmaal bezig was het met aanbrengen heb ik ook hier en daar bovenop nog wat kleur aangebracht. De Colorista washout laat je 15 tot 20 minuten zitten en kun je vervolgens uitspoelen (met zo koud mogelijk haar).

Het Colorista Washout resultaat

Hieronder zie je mijn haar vóór het kleuren. Ik had het gewassen met pre-colour shampoo, dus het ziet er niet heel zacht uit.

Haar vóór kleuring

Nadat mijn haar gedroogd was na het kleuren bleek het resultaat eigenlijk vrij subtiel te zijn. Dat vond ik niet erg, maar was wel anders dan ik had verwacht. De Colorista Washout heeft wel vooral op de balayage gepakt, niet op mijn eigen haarkleur.

Effect Colorista Washout Purple onderkant
Effect Colorista Washout Purple

Hierboven zie je foto’s van de onderste laag en het geheel. Links de foto net na het kleuren. Rechts zie je een foto na 2 of 3 wasbeurten. Zelfs met zilvershampoo en -conditioner bleef de kleur niet in mijn haren zitten. Jammer, want het effect vond ik wel erg leuk staan!

De tube is nog niet leeg, dus ik ga het binnenkort nog een keer doen denk ik. Ook heeft het maar een tijdelijk effect, het ziet er sowieso leuk uit. Daarnaast word ik steeds handiger in het aanbrengen van haarkleuring, dus het is eigenlijk ook zo gedaan.

Meer informatie

Ik kocht deze L’Oréal Colorista Washout bij Notino voor € 8,45. Zo te zien is hij daar inmiddels niet meer verkrijgbaar. Wel vind je hem nog bij de drogist, zoals Kruidvat of online via Plein.nl voor € 8,99. Er zijn diverse kleuren beschikbaar.

Kleur jij je haar wel eens in felle kleurtjes?

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “L’Oréal Colorista Washout: mijn ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top