L’Oreal Revitalift – een anti-rimpel serum?

Nu ik de dertig al enige jaren gepasseerd ben, worden de verouderingstekenen langzaam zichtbaar in mijn gezicht. Toen ik dit Revitalift filler serum met hyaluronzuur zag vroeg ik me af of dit zou helpen tegen de kleine rimpeltjes die mijn gezicht nu ‘sieren’.

Revitalift filler anti-rimpel serum met hyaluron

Op de verpakking is te lezen dat de eerste resultaten qua rimpels na 2 weken zichtbaar zouden moeten zijn (-14%). Na 4 weken zouden rimpels met 31% verminderd zijn en na 6 weken met maar liefst 47%. Daarnaast zou het serum ervoor zorgen dat de huid direct gehydrateerd wordt en er voller, soepeler en gladder uit ziet. Na een week lijkt de huid steviger en strakker.

Revitalift filler anti-rimpel serum met hyaluronauur informatie verpakking

Het zijn nogal wat beloftes die L’Oreal met dit Revitalift serum doet, dus je snapt dat ik hem moest uitproberen. Laten we eerst maar eens kijken naar het belangrijkste ingrediënt in het serum: hyaluronzuur.

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Tegenwoordig kom je in allerlei skincare producten hyaluronzuur (hyaluronic acid) tegen. Dat is niet voor niks, want het lijkt dé oplossing tegen rimpels te zijn. Maar is het dat ook?

Hyaluronzuur komt van nature voor in ons lichaam, waaronder in de huid. Het speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het genezen van wondjes. Het is daarnaast echter een kei in het binden van vocht. Het helpt dus bij de hydratatie van de huid. Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in je lichaam af. Dit is de reden dat je huid steeds minder zacht, soepel en vol wordt.

Ook in fillers wordt vaak hyaluronzuur gebruikt waardoor je rimpels (of lippen) worden ‘opgevuld’. Logisch dan ook dat veel producenten het als ingrediënt in hun skincare stoppen. In principe is hyaluronzuur geschikt voor ieder huidtype, maar het heeft graag een vochtige omgeving. Heb je een droge huid? Dan kun je hyaluronzuur het beste gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een crème die ervoor zorgt dat het vocht in je huid blijft.

Revitalift L'Oreal serum anti-rimpel oplossing?

Hyaluronzuur kan omgevingsvocht aantrekken en ligt dan als soort beschermend laagje op de huid, waardoor die egaler wordt en rimpels minder zichtbaar zijn. Dit geeft een tijdelijk effect! Zogenaamde micro-hyaluronzuur (de moleculen zijn dan verkleind) kan juist in de huid trekken om ervoor te zorgen dat hij van binnenuit gehydrateerd wordt en zo een blijvend resultaat geeft.

Het Revitalift serum bevat 1% micro-moleculen en 0,5% macro-moleculen. Dat lijkt dan ook een goede basis voor een serum. Op naar mijn ervaringen!

L’Oreal Revitalift filler serum

De verpakking van het Revitalift serum ziet er classy uit. Zowel het doosje als het flesje zelf zijn lila met roze / rode accenten. Het flesje zelf is van glas en wordt geleverd met een pipet als dop om het serum gemakkelijk aan te kunnen brengen.

Pipet Revitalift voor aanbrengen serum

Het gebruiksadvies is twee keer per dag zo’n 2-3 druppels aanbrengen op een schoon en droog gezicht (en eventueel hals en decolleté). Volgens mij geldt dit voor de meeste serums. Het L’Oreal serum laat zich gemakkelijk verdelen over de huid en heeft een subtiele, voor mij aangename, geur. Na het aanbrengen dep ik het in de huid en laat het even een minuutje intrekken voor ik verder ga met mijn skincare routine.

Textuur L'Oreal Paris Revitalift serum hyaluronic acid

Revitalift filler: de resultaten!

De beloftes van deze filler waren opgedeeld in tijdsvakken:

  • Direct resultaat: Vollere, soepelere en gladdere huid.
  • Resultaat na één week: De huid lijkt steviger en strakker.
  • Resultaat na 2 – 6 weken: Rimpels verminderen geleidelijk .

Van die eerste twee punten heb ik eigenlijk weinig gemerkt. Ik begon ook vrij skeptisch aan het testen van het serum, maar had wel hoop dat het zou werken. Ik heb mijn rimpels niet nauwlettend in de gaten gehouden, tot ik op een gegeven moment ineens toch wat minder diepe rimpels zag. Dat was denk ik na ongeveer 4-5 weken gebruik.

Hieronder heb ik foto’s geplaatst van mijn ‘ergste’ rimpels. Je ziet steeds links mijn huid voor ik begon met het L’Oreal Revitalift serum en rechts mijn huid na 6 weken gebruik.

Resultaat hyaluronzuur filler serum na 6 weken rimpeltjes
Resultaat hyaluronzuur filler serum na 6 weken oogrimpels
Resultaat hyaluronzuur filler serum na 6 weken lachrimpels

Waar het effect me het eerste opviel was bij de ‘lachrimpels’ rondom mijn mond. Die zijn echt een stuk minder geworden. Maar nu ik de foto’s naast elkaar zie, zijn ze eigenlijk op alle ‘probleemgebieden’ verminderd. En nu denk ik: was ik hier maar eerder mee begonnen!

Ik vermoed overigens wel dat dit effect weer zal vervagen als ik stop met dit serum / hyaluronzuur. Het is natuurlijk ook geen wondermiddel. Het kan bijvoorbeeld rimpels door uv-schade aan de huid niet wegnemen. Maar het serum heeft me in positieve zin verbaasd en ik blijf het voorlopig lekker gebruiken!

Meer informatie

L’Oreal heeft niet alleen een Revitalift filler serum, maar het is een hele lijn met producten die elkaar versterken (herkenbaar aan de paars-rode verpakkingen). Naast het serum is er nog een oogcrème, dagcrème, nachtcrème, ampullen voor intensieve hydratatie en twee soorten maskers. Mijn review over de dagcrème lees je in dit artikel: L’Oreal Revitalift Filler dagcrème.

Het serum kost € 36,95 (30 ml) en is te koop bij onder andere Douglas en Wehkamp (€ 35,99). Dit serum en meer L’Oréal Revitalift producten vind je ook bij Plein.nl.

Kan jouw huid ook wel wat hyaluronzuur gebruiken?

— Benieuwd naar andere soorten serums? Bekijk dan hier mijn review over het The Ordinary Niacinamide + Zinc serum! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

banner Wehkamp

3 reacties op “L’Oreal Revitalift – een anti-rimpel serum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top