Louis Widmer Carbamide Voetcrème || Review

Nu we eindelijk temperaturen boven de 20 (en soms zelfs 30) graden hebben komen de slippers en sandalen weer uit de kast. Extra belangrijk om je voeten goed te verzorgen! Met de Louis Widmer Carbamide voetcrème ga je de strijd aan met ruwe huid en eelt. Kijk dus snel verder!

Voetcrème Carbamide met ureum van Louis Widmer - Review

Wat is Carbamide?

Carbamide is een ander woord voor ureum. Deze stof komt van nature voor in het menselijk lichaam, in verzorgingsproducten wordt de synthetische variant gebruikt. Er zijn een aantal eigenschappen waarvoor carbamide / ureum gebruikt wordt:

 • Het heeft een sterk hydraterend vermogen. Zowel het aantrekken als het vasthouden van vocht in de huid is één van de grote voordelen. Mensen met een droge of gedehydrateerde huid kunnen er baat bij hebben.
 • Ureum heeft een exfoliërende werking. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van celvernieuwing. Ruwe huid wordt verzacht en de textuur verbeterd. Daarnaast kan het keratine afbreken (keratolytisch). Dit eiwit kan bijdragen aan het ontstaan van eelt en ruwe plekken op de huid. Ureum-crème kan daardoor ook helpen bij keratosis pilaris.
 • Als laatste heeft ureum antimicrobiële eigenschappen, waardoor het de groei van bepaalde bacteriën op het huidoppervlak kan remmen.

Misschien let je niet zo op je voeten, maar veel mensen hebben last van ruwe huid, kloven of eelt op hun voeten. Een goede verzorging om de huid soepel te houden is dan belangrijk. En zoals je hierboven kunt lezen is carbamide daar uitermate voor geschikt!

Louis Widmer heeft twee nieuwe varianten carbamide voetcrème uitgebracht, één met 12% ureum en één met 18%. Hieronder lees je meer over beide producten.

Carbamide Crème (12% ureum)

De Louis Widmer Carbamide Crème met 12% ureum kan soelaas bieden bij een ruwe huid en eelt. In dit artikel heb ik het overigens voor het gemak over dit product als voetcrème, maar je kunt hem natuurlijk ook elders op je lichaam gebruiken, zoals voor je handen!

voetcrème tegen eelt van Louis Widmer - review

Hieronder zie je het lijstje met ingrediënten. Naast Ureum (120 mg per 1 gram crème) bevat hij diverse vochtinbrengende en -vasthoudende stoffen. Daarnaast zorgen ingrediënten als paraffine en panthenol voor het verzachten en herstellen van de huid.

ingredienten ureumcreme voor voeten - review

Naast de ingrediënten vinden we op het doosje het vegan-icoontje en de melding dat deze crème geen vaste microplastics bevat.

De Carbamide crème van Louis Widmer heeft niet echt een duidelijke geur. Het is een lichte crème die je gemakkelijk uitsmeert. Hij lijkt een dun laagje over de huid te leggen zodat je huid beschermd wordt en het vocht beter kan vasthouden.

Door dit laagje, wat je toch wel even blijft voelen, gebruik ik deze crème op mijn handen en voeten het liefst voor ik ga slapen. Daardoor wordt mijn huid ’s nachts extra verwend en kan het de externe invloeden van de dag beter aan zonder mijn huid verder te beschadigen.

Textuur carbamide ureum voetcreme - review

Na een tijdje frequent gebruiken van deze crème merk ik ook dat mijn huid zachter wordt en kleine eeltplekjes minder.

De Louis Widmer Carbamide crème met 12% ureum is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 50 ml en 100 ml. In dit artikel zie je de grootste variant die je koopt voor € 15,90 (adviesverkoopprijs). De 50 ml variant kost € 10,50.

Carbamide Forte Voetcrème (18% ureum)

Heb je last van extreme verhoorning van de huid (hyperkeratose) en/of eelt? Dan heb je wellicht meer baat bij de Carbamide Forte crème met 18% ureum.

Voetcrème met 18% ureum van Louis Widmer - Review

De Forte-crème is specifiek ontwikkeld voor de voeten. Ook hier vind je de lijst met ingrediënten weer op het doosje. Naast ureum (180 mg op 1 gram crème) zijn de belangrijkste:

 • Glycolzuur is een exfoliërend ingrediënt wat bijdraagt aan het verwijderen van dode huidcellen en bevorderen van de celvernieuwing, hierdoor helpt het bij het verzachten van eelt.
 • Panthenol heeft hydraterende en kalmerende eigenschappen en zorgt voor een versterkte huidbarrière. Het verzacht droge en gebarsten huid op je voeten en kan irritatie en roodheid verminderen.
 • Vitamine E is een krachtig antioxidant wat je huid beschermt tegen schadelijke radicalen. Het kan ook helpen om ontstekingen te verminderen.
 • Menthol is een verkoelend ingrediënt wat vermoeidheid, spanning en pijn in de voeten kan helpen verlichten. Het heeft daarnaast licht ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Zilvermoleculen hebben antimicrobiële eigenschappen wat wil zeggen dat ze helpen bij het bestrijden van bacteriën en schimmels op de huid. Het helpt bij de behandeling en preventie van bijvoorbeeld schimmelinfecties van de voeten.
ingredienten ureumcreme carbamide voor voeten - review

Ook deze crème is vegan en bevat 0% microplastics. Door de menthol heeft hij een frisse geur. De Louis Widmer Carbamide Forte voetcrème is iets voller dan de hierboven besproken crème, maar nog steeds erg goed te verdelen over de huid.

Na het verdelen laat ik de crème even intrekken, maar ook hier is wel sprake van een beschermlaagje over de huid. Het plakt niet echt en geeft niet af op kleding, maar je voelt het wel als je de huid aanraakt. Een fijn gevoel dat mijn huid goed beschermd wordt door de crème, maar wel even iets om aan te wennen en rekening mee te houden.

Ook deze crème gebruik ik voornamelijk voor ik naar bed ga. Wel ben ik hem aan het testen op de keratosis pilaris op mijn benen, daarvoor smeer ik zo’n 3x per dag. Helaas nog te kort om daarin enige verbetering te zien. De huid op mijn voeten en kleine eeltplekken zijn wel een stuk minder geworden. De huid voelt minder droog aan en mijn huid is weer helemaal gezond en klaar voor de zomer!

textuur carbamide voetcreme tegen eelt - review

De Louis Widmer Carbamide Forte voetcrème is enkel beschikbaar in een tube van 50 ml, hij kost € 16,50.

Meer informatie

Deze voetcrème van Louis Widmer koop je onder andere bij Etos en DA. Volg deze link voor een volledige lijst van verkooppunten van Louis Widmer.

Louis Widmer is een dierproefvrij merk en streeft ernaar om alle producten vegan en vrij van microplastics te maken. Enkele producten bevatten momenteel nog bijenwas of chitosan waardoor ze niet vegan zijn. De ambitie is om in 2025 een volledig vegan assortiment aan te kunnen bieden. Alle producten zijn inmiddels vrij van vaste microplastics en sommige items zijn al volledig vrij van microplastics. Je kunt aan het icoontje op de verpakking zien wat het geval is bij jouw product.

Kunnen jouw voeten ook wel wat extra verzorging gebruiken of zijn ze al in topconditie?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Louis Widmer Carbamide Voetcrème || Review

 1. Hoi! Dankje voor je review over deze producten. Ik heb de 18% versie ook gekocht zojuist na jouw positieve review.
  Waar ik benieuwd naar ben:
  Zie jij al effect op je benen bij de keratosis? Ik heb dit op mijn bovenarmen en benen en wil er heel graag vanaf…

  1. Hi Hanneke, wat fijn dat je iets aan mijn review hebt gehad! Ik merk dat de crème zorgt voor een wat zachtere huid, maar verder (nog?) niet echt zichtbare verbeteringen. Consequent gebruik is denk ik wel een belangrijke factor (meerdere malen per dag smeren) en dat voor een langere periode. Na al best veel geprobeerd te hebben heb ik persoonlijk de hoop een beetje opgegeven en me er (grotendeels) bij neergelegd dat dit bij mij hoort. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top