Loveli Deodorant Stick + Refill || Review

Vooral op Instagram zag ik deze naam regelmatig voorbij komen: Loveli. Een merk met natuurlijke skincare en lichaamsverzorging. Volgens mij staan ze vooral bekend om hun aluminiumvrije deodorant sticks. Tijd dus om die eens uit te proberen! In dit artikel lees je er alles over, dus kijk snel verder.

Loveli natuurlijke deodorant stick met Refill

Over Loveli

Bij Loveli draait alles om de natuur. Met natuurlijke ingrediënten optimaal presterende producten maken, dát is de uitdaging die Linda is aangegaan. En 100% natuurlijk betekent niet altijd vegan. In de deodorant sticks zit bijvoorbeeld bijenwas. Een natuurlijk product, maar het komt nog steeds van bijen.

Hoewel niet alles vegan is, is Linda met haar Loveli-team erin geslaagd om voor veel ingrediënten een natuurlijk alternatief te vinden. En ook nog eens producten te ontwikkelen die wérken.

De deodorant sticks (en andere Loveli-producten) bevatten geen aluminium, siliconen, parabenen, SLS/SLES, nanotechnologie, palmolie, PEG’s, Synthetische geur- en kleurstoffen en microplastics. Of zoals Loveli zelf zegt: 100% troepvrij! Daarbij worden voor de producten zoveel mogelijk milieuvriendelijke verpakkingen gebruikt. In sommige gevallen herbruikbare verpakkingen, zoals bij de deosticks!

Ingredienten aluminiumvrije deo stick

Over de Loveli Deo

In veel deodoranten wordt nog steeds gebruik gemaakt van aluminium. Niet zo gek, want het vermindert zweet en heeft een langdurige werking. Toch is het gebruik ervan de laatste jaren in opspraak gekomen. Hoewel er nog geen sluitend bewijs is zijn er bezorgdheden om de bijdrage van aluminium aan de ontwikkeling van borstkanker en Alzheimer. Daarbij kunnen sommige mensen huidirritatie ervaren door aluminium en is het gebruik ervan niet goed voor de natuur. Des te meer reden om te kiezen voor een aluminiumvrije deodorant!

Op de Loveli website en op de Refill-verpakking vind je een overzicht met de gebruikte ingrediënten voor deze Apple Blossom deodorant Stick. Ik zie vooral veel fijne ingrediënten zoals sheaboter, kokos-olie en zonnebloemolie. De werkzame stof is natriumbicarbonaat.

Loveli deodorant stick Apple Blossom

De deodorant sticks van Loveli zijn er momenteel in zeven varianten waaronder één geurloze (Sensitive). Ook is het mogelijk om een setje met alle zes geurende mini’s te kopen, zodat je ze allemaal kunt ruiken en proberen!

Naast Apple Blossom kan ik je de Loveli deostick in Sweet Orange van harte aanbevelen!

De Loveli Deodorant Stick in gebruik

De geur Apple Blossom is volgens de website vooral in trek bij wat jongere meiden. Maar ook ik vind de zoete geur erg fijn! Als ik de close-up van deze deostick bekijk ziet hij er niet heel aantrekkelijk uit. Maar ondanks de wat ruwe bovenkant voelt de stick gelukkig gewoon zacht aan op de huid.

Close-up deodorantstick

De sticks van Loveli bevatten een hoge dosis natriumbicarbonaat. Dit zorgt ervoor dat zweet geneutraliseerd wordt zodat nare luchtjes verleden tijd zijn. Omdat er zo’n hoge dosis is toegevoegd heb je niet veel van de stick nodig. Juist niet, want teveel gebruiken kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Twee ‘strepen’ per oksel is al genoeg!

Mocht je huid alsnog geïrriteerd raken na gebruik van een Loveli deodorantstick, kies dan voor de Sensitive variant. Die bevat minder natriumbicarbonaat maar meer arrowroot wat een zelfde werking heeft.

Witte waas door zinkoxide in deo

Ondanks dat je maar weinig van de stick nodig hebt, kan het wel zorgen voor een (tijdelijke) witte waas op je huid. Hierboven is dat ietwat overdreven zichtbaar. De witte waas komt van de zinkoxide die zorgt voor het verdwijnen van zweetluchtjes en is antibacterieel.

Als je na het aanbrengen even wacht met aankleden is de witte waas verdwenen en heb je geen last van mogelijke vlekken in je kleding.

Hoe bevalt de Loveli deodorant stick? Goed! Het aanbrengen is even wennen omdat het toch weer net anders is dan een spray of roller. Maar inmiddels ben ik helemaal gewend!

De huls draait gemakkelijk omhoog, en door de grootte van de stick ben je snel klaar met aanbrengen (ik gebruik de XL variant). De geur blijf je een tijdje ruiken en ik heb eigenlijk weinig zweetlucht meer waargenomen. Daarbij voelt het goed om geen aluminium te gebruiken. Inmiddels heb ik mijn voorraad van aluminium-bevattende deodorant weggegooid!

Fan van natuurlijke verzorgingsproducten? Bekijk dan ook eens de Loveli gezichtsverzorging en Loveli zonnebrand!

De nieuwe Loveli Refills

Een groot voordeel van de Loveli deodorant stick is dat de huls herbruikbaar is. Waar de refills (navullingen) voorheen in soort snoeppapiertjes kwamen, zijn ze sinds begin 2023 verpakt in een kartonnen huls. Daardoor zijn de navullingen minder kwetsbaar tijdens verzending en door de toegevoegde Refill-ring (de rode rand op de foto hieronder) wordt het navullen zelf nog schoner en eenvoudiger!

Loveli deodorant stick nieuwe Refill

Hoe de Refill-ring werkt kun je het beste even bekijken via deze video van Loveli. Navullen kan 2-3 keer, daarna is het vaak nodig om een volledig nieuwe stick te kopen.

Mocht je liever helemaal geen plastic gebruiken dan kun je deze nieuwe navulverpakkingen ook als deostick zelf gebruiken.

Meer informatie

De deosticks en andere producten van Loveli zijn verkrijgbaar niet verkrijgbaar bij de reguliere drogisterijen zoals Kruidvat. De fysieke verkooppunten bekijk je via deze link. Daarnaast koop je ze gemakkelijk in de Loveli webshop! Iedere geur deodorant is verkrijgbaar in meerdere formaten:

  • Mini || 6 ml || € 3
  • Regular || 30 ml || € 8
  • XL || 75 ml || € 15

Er is een refill beschikbaar voor de Regular (€ 6,50 voor 25 gram) en XL (€ 13 voor 75 gram). Voor de set met deodorant mini’s betaal je momenteel € 15.

Gebruik jij al een aluminiumvrije deodorant of let je er niet zo op?

— Meer lezen over (de producten van) Loveli? Volg dan de link! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top