Loveli Micellar Water || Review

Het is alweer jaren geleden dat micellair water zijn intrede deed in de beautywereld. De meningen waren verdeeld: is het daadwerkelijk beter dan normaal water? Of is het slechts een marketingtruc? Veel mensen hebben het inmiddels omarmd en in dit artikel lees je waarom. En laat ik je natuurlijk het nieuwe Loveli Micellar Water zien!

Loveli Micellar Water Cucumber Review

Alles over micellair water

Micellair water (of micellar water in het Engels) is inmiddels een populair verzorgingsproduct. Het is een milde reiniger die make-up (resten) verwijdert, de huid reinigt en tegelijkertijd hydrateert.

Het bevat, zoals de naam al zegt, micellen. Dat zijn kleine reinigingsmoleculen die vuil, olie en make-up aantrekken en verwijderen zonder de huid te irriteren. Het reinigingswater is eenvoudig in gebruik en (in de meeste gevallen) ook geschikt voor de gevoelige huid door de milde formule.

Verfrissend en reinigend micellair water met komkommer

Vaak wordt micellar water verward met tonic omdat het dezelfde textuur heeft. Het verschil tussen micellair water en tonic is vooral de functie en daardoor de samenstelling. Micellair water is bedoeld om de huid te reinigen, tonic gebruik je om je huid te kalmeren en in balans te brengen ná het reinigen. De producten kun je dus na elkaar gebruiken en voegen beide iets toe aan je huidverzorgingsroutine.

Als je veel make-up draagt of je huid baat heeft bij diepe reiniging is het aan te raden om vóór het gebruik van micellair water een make-up remover en/of gezichtsreiniger te gebruiken.

Loveli Micellar Water Cucumber

Het Micellar Water van Loveli is nieuw in het assortiment (sinds oktober 2023), geschikt voor veganisten en bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten. Er is momenteel één variant: Cucumber. Komkommer(water) is dan ook het belangrijkste ingrediënt. Het heeft kalmerende en verfrissende eigenschappen en hydrateert de huid.

Gebruiksadvies en ingredienten natuurlijk micellair water

In deze lijst mis je misschien de micellen die dit water micellair maken. Micellen worden gevormd wanneer zogenaamde surfactanten (oppervlakte-actieve stoffen) in aanraking komen met water. De gebruikte surfactant is hier Decyl Glucoside, als derde in de lijst met ingrediënten.

Het Micellar Water in gebruik

Voor het Micellar Water heeft Loveli gekozen voor een transparante PET fles (BPA-vrij) met opdruk aan zowel de voor- als achterkant. Onder de witte draaidop zit de opening van de fles, afgedekt met een plastic beschermer waardoor je niet teveel water tegelijkertijd uit de fles kan gieten.

Flesopening natuurlijk micellair water - review

Voor het gebruik heb je namelijk maar enkele druppels nodig die je op een (herbruikbaar) wattenschijfje aanbrengt. Daarmee ga je over je gezicht en klaar! Je hoeft het micellair water niet af te spoelen na gebruik.

Loveli Micellar Water review

Het micellair water van Loveli heeft de heerlijke frisse geur van komkommer. Hij lijkt sterk aanwezig, maar als je het product in gebruik hebt is de geur eigenlijk heel subtiel. Mijn huid frist er lekker van op!

Met (oog)make-up heeft deze milde reiniger wat moeite, dus daarvoor gebruik ik eerst een make-up remover. Vervolgens zorgt het micellair water ervoor dat de eventuele restjes verwijderd worden en mijn huid heerlijk schoon wordt. Vervolgens ga ik verder met mijn huidverzorgingsroutine, vaak ook met skincare van Loveli!

Meer informatie

Dit Micellar Water met komkommer is natuurlijk verkrijgbaar in de Loveli webshop! In dit artikel zag je de full size met 150 ml, je koopt hem voor € 15. Daarnaast is er een reisformaat verkrijgbaar: 50 ml voor € 6.

De producten van Loveli bevatten geen microplastics, ze dragen het Zero Plastic Inside keurmerk wat wordt uitgegeven door de Plastic Soup Foundation. Daarbij hebben ze een 100% natuurlijke, veganistische formule en is Loveli dierproefvrij.

Maak jij gebruik van micellair water?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Loveli Micellar Water || Review

  1. Ik gebruik meestal micellair water van Garnier, de originele variant want die bevat fijne en alleen de hoognodige ingrediënten en reinigt oog make-up ook goed. Jammer dat deze dat wat minder doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top