Maak je eigen producten met TAOASIS

Geuren zijn heel persoonlijk. De één vindt producten met vanille heerlijk terwijl de ander liever voor iets fruitigs gaat. Ook in verzorgingsproducten is geur een belangrijk onderdeel. Bij TAOASIS is het mogelijk om zelf geur toe te voegen aan producten als bodycream, facecream, lichaamsolie en kamerspray. Ik probeerde het uit!

DIY Massageolie en roomspray zelf geuren mengen

Over Taoasis

TAOASIS is een echt familiebedrijf uit Duitsland. Het wordt gerund door vader en zoon, maar eigenlijk zien ze alle medewerkers als onderdeel van de TAOASIS familie. Ze werken volgens drie belangrijke uitgangspunten: duurzaam, regionaal en biodynamisch.

Duurzaam omdat in de gehele productieketen rekening wordt gehouden met het milieu. Bijvoorbeeld zo weinig mogelijk afval genereren, geen overbodige verpakkingen en het gebruik van groene stroom.

Door regionaal samen te werken wordt bespaard op CO2. Daarnaast is lokaal een Demeter-gecertificeerde TaoFarm opgericht waar onder andere lavendel, rozemarijn en oregano wordt verbouwd.

Het laatste uitgangspunt is biodynamisch verbouwen van de aroma’s. Het Demeter-keurmerk is het bewijs van biologisch-dynamische landbouw en TAOASIS is trots die te kunnen voeren. Ook de teeltpartners zijn voornamelijk Demeter-gecertificeerd.

Baldini Taoasis aroma's

Producten van TAOASIS

Ik kan me voorstellen dat je niet bekend bent met de producten van TAOASIS . Het van origine Duitse merk is nog niet breed verkrijgbaar in Nederland, maar wel te koop via een aantal webshops (lees verder voor de verkooppunten).

Het verhaal begint met Axel Meyer, die na diverse omzwervingen over de wereld een boek over aromatherapie schreef. Hierna bleek er veel vraag te zijn naar essentiële oliën waarna Axel deze zelf ging ontwikkelen. TAOASIS was geboren.

De basis ligt nog steeds bij diverse oliën. Pure geuren of combinaties die samenkomen in geurcomposities zoals bijvoorbeeld ‘anti-stress’ waarin lavendel, mandarijn en amyris gecombineerd zijn.

Naast oliën is het assortiment inmiddels uitgebreid met een DIY-reeks. Hierbij koop je een basis crème, lichaamsolie of kamerspray. Ze bevatten geen geur, die voeg je zelf toe door essentiële oliën van jouw keuze te mengen. Of meng je eigen aroma voor in je diffuser!

DIY: geuren toevoegen aan je producten

Wat opvalt is dat de DIY producten het wit-paarse label hebben wat kenmerkend is voor TAOASIS, maar dat op de aroma’s ‘Baldini’ staat. Dit is ook een merk wat onder TAOASIS valt en is ontwikkeld voor biologische winkels. Ofwel: onder dat label is een bredere verkoop mogelijk in tegenstelling tot TAOASIS-producten zelf die zich meer richten op apotheken en eigen verkooppunten. Gelukkig zijn beide merken inmiddels bij diverse webshops verkrijgbaar.

Taoasis DIY massageolie met aroma's pepermunt en rozemarijn

De DIY massageolie van TAOASIS bestaat uit jojoba-olie en abrikozenpitolie. Er is veel keuze uit aroma’s om toe te voegen dus dat was nog een lastige opgave! De laatste tijd geniet ik erg van de combinatie van pepermunt en rozemarijn in bijvoorbeeld shampoo. Het leek me dan ook lekker om die combinatie in een lichaamsolie te hebben.

Het toevoegen van de geuren is niet lastig. Bij de olie moet je even het plastic dopje uit de fles halen. Vervolgens begin je met het toevoegen van een paar druppeltjes. Zo bepaal je steeds hoeveel geur je wil en in welke verhouding als je meerdere geuren samenbrengt.

DIY zelf massageolie geuren toevoegen

Mijn olie ruikt nu heerlijk fris naar pepermunt met een klein nuance van rozemarijn, lekker fris en een tikje kruidig!

Roomspray zelf op geur brengen met aroma's Baldini Taoasis

Voor de kamerspray koos ik ook voor een frisse geur, maar dan sinaasappel gecombineerd met zoete vanille. Dit is een fijne spray geworden om in de keuken en woonkamer te gebruiken.

Tip: neem hem mee op vakantie om de geur van thuis ook daar te ruiken!

In onderstaande Reel zie je hoe eenvoudig de aroma’s toe te voegen zijn.

Andere toepassingen

Naast het toevoegen van geur aan deze DIY producten kun je de aroma’s van Baldini by TAOASIS ook gebruiken in een diffuser of om mee te koken en bakken! Let op: je kunt ze niet puur innemen, verwerk ze altijd in een gerecht. Maak bijvoorbeeld een focaccia met rozemarijn of gebruik de citrus-aroma’s in je zomerse cocktail!

Cocktails maken met Baldini Taoasis aroma's

Hieronder zie je in de Instagram Reel hoe ik die cocktail maakte!

Meer informatie

Woon je in of dichtbij Duitsland? Daar vind je de TAOASIS producten bij diverse verkooppunten door het hele land. In Nederland kun je de producten kopen bij Ecomild.nl, de Nederlandse importeur van TAOASIS. De basis massageolie kost € 13,90 (50 ml), voor de basis roomspray betaal je € 5,90 (50 ml). Daarnaast vind je diverse TAOASIS producten bij De Online Drogist.

De aroma’s hebben verschillende prijzen, afhankelijk van de soort olie. Voor een flesje van 5 ml betaal je zo’n € 6 tot € 20.

Maak jij wel eens gebruik van dit soort aroma's in je verzorgingsproducten of in de keuken?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top