MAC Fix+ Setting Spray || Review

Naast de Morphe Continuous Setting Mist en de Urban Decay All Nighter is dit toch wel de bekendste setting spray op de markt. Ik heb het natuurlijk over de MAC Prep+Prime Fix+ Spray! Ik moet bekennen dat ik hem pas recent ben gaan gebruiken, de hoogste tijd voor een review dus!

MAC Fix+ Spray Prep+Prime

Het is een klassieker, deze Fix+ van MAC. Hij is er in diverse uitvoeringen. Op het moment is de spray, naast deze reguliere uitvoering, verkrijgbaar in Coconut, Lavender en Rose.

Het doosje van deze ‘Original’ variant is zwart met witte letters. Dit is herkenbaar, met uitzondering van limited editions zijn volgens mij alle MAC producten zo verpakt.

Ingredienten van setting spray

Op de kartonnen verpakking vind je informatie in het Engels en Frans. Ook staan de ingrediënten vermeld.

Tijdens mijn onderzoekje naar de Fix+ spray van MAC ontdekte ik dat je hem ook kunt gebruiken als primer. Je voorziet je huid dan van een hydratatie-boost wat een goede basis is voor je make-up! Ook fijn om jezelf even op te frissen zonder dat je make-up op hebt of doet.

MAC Flacon met finishing spray

Gebruik je hem als setting spray, dan zorgt hij ervoor dat je make-up goed tot zijn recht komt op je gezicht. Je foundation ziet er na gebruik net wat natuurlijker uit.

De MAC Prep+Prime Fix+ Setting Spray in gebruik

De flacon zelf is doorzichtig met wit opschrift. De fles bevat 100 ml en ligt fijn in de hand. De zwarte dop is handig in gebruik, vooral omdat het oppervlak waar je op drukt om te sprayen erg groot is.

Om te kunnen sprayen draai je de dop een tikje naar links zodat de binnenkant van de dop naar beneden geduwd kan worden. Er komt dan een fijne mist vrij die een flink bereik heeft. Je hoeft de flacon daardoor niet heel dicht bij je gezicht te houden en kunt je gezicht goed bedekken met de mist zonder dat je vaak hoeft te sprayen.

MAC FIX+ spray mist in gebruik

Daarbij is de geur erg fijn: zoet en fris. Je blijft hem niet lang ruiken. Meer fan van kokos-, lavendel- of rozengeur? Kies dan voor één van de andere varianten die momenteel verkrijgbaar zijn!

De MAC Fix+ Setting Spray zorgt er inderdaad voor dat mijn huid gehydrateerd wordt. Ik gebruik hem daarom ook regelmatig zonder dat ik make-up draag! Als basis voor make-up werkt hij prima en ook als setting spray kan ik geen nadelen benoemen.

Meer informatie

Deze klassieke setting spray is uiteraard verkrijgbaar via MAC cosmetics. Voor de flacon van 100 ml betaal je € 32, de andere varianten hebben dezelfde prijs. Je vindt deze setting spray ook bij Lookfantastic voor dezelfde prijs. Met code LFNLTHENEXTG1RL betaal je slechts € 24! De mini variant koop je dan voor € 10,40 (volle prijs €13). Op de Mattifying variant geldt de code jammer genoeg niet.

Heb jij deze populaire setting spray al eens geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “MAC Fix+ Setting Spray || Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top