Mádara Botanic Retinol Serum || Review

Nog wat langer genieten van een jeugdige uitstraling, dat willen we allemaal wel, toch? Je gaat de strijd met rimpels en fijne lijntjes aan met het Botanic Retinol Serum van Mádara Cosmetics! In dit artikel vertel ik je alles over dit anti-rimpel serum en welke resultaten je kunt verwachten. Kijk dus snel verder!

Madara Botanic Retinol serum - review

Het Botanic Retinol Serum maakt onderdeel uit van de Time Miracle lijn van Mádara Cosmetics. Deze lijn is er speciaal voor de huid die (de eerste) tekenen van veroudering vertoont. Je zou willen dat je de tijd kon beïnvloeden, vandaar de naam Time Miracle.

In deze reeks kun je diverse crèmes en serums vinden voor een optimale huidverzorgingsroutine.

Het Botanic Retinol Serum van Mádara Cosmetics

De naam van dit retinol gezichtsserum is een beetje misleidend, het bevat namelijk geen retinol zoals je die in andere serums vindt! In plaats daarvan gaat het om een plantaardig complex wat als alternatief voor retinol geldt. Het is net zo effectief, maar heeft geen negatieve bijwerkingen zoals irritatie van de huid. Dit heeft als voordeel dat je het gebruik niet langzaam hoeft op te bouwen en het serum zelfs tot twee keer per dag kunt gebruiken!

Madara Botanic Retinol serum tegen rimpels - review

Het alternatieve retinol complex in dit serum bestaat uit een combinatie van Bidens Pilosa– en Rose Myrtle-extracten (ook bekend als Tandzaad en Rozenmirte). Dit krachtige duo bevordert de aanmaak van collageen waardoor je huid steviger wordt en de textuur en teint verbeteren. Daarnaast helpt het bij een vette huid, het reguleert deze en verwijdert onzuiverheden.

Rimpeltjes en fijne lijntjes worden minder zichtbaar en je huid zal weer stralen!

Ingredienten antirimpel serum met alternatief retinol

De basis van het Botanic Retinol serum is Noordelijk berkensap, wat gepatenteerd is door Mádara. Het sap is rijk aan voedingsstoffen. Daardoor versnelt het de deling van huidcellen met 25% en gaat het vrije radicalen, die zorgen voor veroudering van de huid, tegen. 

Het serum bestaat voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waarvan 83% biologisch.

Het Mádara anti-rimpel serum in gebruik

Het serum zit in een lavendelkleurige pompflacon en valt daardoor goed op tussen de andere flesjes en verpakkingen van huidverzorging. Het pompje is hetzelfde als bij de Vitamin C crème van Mádara.

gezichtsserum voor avond huidroutine

Alsof de flacon in zo’n vrolijke tint nog niet genoeg was blijkt het serum zelf ook een kleurtje te hebben! Het lichtblauwe tintje vond ik niet meteen aantrekkelijk voor een serum of crème, maar uiteindelijk was ik er al snel aan gewend. Je ziet het natuurlijk uiteindelijk niet op de huid!

Textuur serum tegen rimpels en huidveroudering

De textuur van het serum voelt als een lichte crème. Het is belangrijk niet teveel tegelijkertijd te pakken zodat je hem goed kunt verdelen over de huid. Eén pompje is meestal genoeg om het op alle plekjes van mijn gezicht aan te kunnen brengen.

Gekleurd retinolserum tegen rimpels

Momenteel heb ik wel het idee dat mijn huid er wat beter uit ziet, het zijn subtiele veranderingen. Net een wat opener blik en een wat gladdere huid. Ik gebruik hem dan ook met veel plezier!

Meer informatie

Het Botanic Retinol Serum van Mádara Cosmetics is verkrijgbaar in twee formaten:

Ook bij Douglas is de full-size verpakking verkrijgbaar, daar betaal je € 41,99.

Goed om te weten: Het serum bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten (waarvan 85% biologisch). Hij draagt dan ook met trots het COSMOS Organic keurmerk. Daarnaast bevat hij geen gluten en noten. Het serum is geschikt voor veganisten en dierproefvrij ontwikkeld, getest en geproduceerd.

Kan jouw huid ook wel wat (alternatief) retinol gebruiken?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top