Mádara SOS+ Moisturiser & Night Cream || Review

Heb je een gevoelige huid en/of een huid die snel rood wordt? Dan zijn deze nieuwe SOS+ Moisturiser en Night Cream van Mádara ontwikkeld voor jou! In dit artikel vertel ik je er alles over: van ingrediënten tot de werking én natuurlijk waar je ze kunt kopen. Lees dus snel verder om alles te ontdekken.

Mádara SOS+ dag- en nachtcreme voor de gevoelige huid - review

Mádara Cosmetics SOS Hydration producten

De SOS Hydration lijn is één van de bestverkopende productreeksen van Mádara Cosmetics. De lijn omvat alles voor de droge huid. De producten, van serum tot dag- en nachtcrème, zijn bedoeld om je huid te voeden en jou je jeugdige uitstraling terug te geven.

Natuurlijke gezichtsverzorging voor de gevoelige, rode huid - review

De twee nieuwste Mádara producten hebben het SOS+ label gekregen. Ze gaan dan ook nog een stapje verder in de voeding van de huid. De nieuwe moisturiser en nachtcrème zijn vrij van parfum, geur- en kleurstoffen. Ze zitten juist boordevol milde, natuurlijke ingrediënten om de gevoelige, rode huid te kalmeren én hydrateren. Als bijkomend voordeel worden met deze combinatie van producten fijne lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar.

Natuurlijke huidverzorging voor de gevoelige huid - Review

Mádara produceert al haar producten met 100% groene stroom uit hernieuwbare bronnen. Ze zijn daarnaast huidvriendelijk, biologisch afbreekbaar en vrij van agressieve chemicaliën en (mogelijk) milieuverontreinigende stoffen.

De SOS+ items die je in dit artikel ziet zijn geformuleerd met duurzaam ingekochte ingrediënten en ontwikkeld in samenwerking met de Finse Allergy, Skin and Asthma Federation. Ze zijn verpakt in een recyclebare verpakking.

Meer lezen over Mádara Cosmetics en de producten? Volg dan de link!

SOS+ Sensitive Moisturiser | € 39,95

Heb je een gevoelige, snel geïrriteerde huid dan kan een kalmerende crème verlichting bieden. Dat is dan ook waar deze SOS+ Sensitive Moisturiser je bij helpt. Je huid wordt gevoed en diep gehydrateerd.

Mádara Organic Skincare SOS+ Moisturiser Review

De combinatie van hyaluronzuur en extract van rode algen maakt dit tot een kalmerende, huidverzachtende en hydraterende crème. Het microbioom van de huid wordt in balans gebracht waardoor ongemak en een branderig gevoel op de huid wordt verminderd. Daarbij wordt de natuurlijke bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf versterkt.

Ingredienten moisturiser voor de gevoelige huid

De moisturiser bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten, waarvan 22% biologisch is. Hij draagt dan ook het COSMOS Organic keurmerk. Daarnaast is de formule dierproefvrij, geschikt voor veganisten en vrij van gluten, noten en parfum. Hoewel je waarschijnlijk het meeste baat bij de crème hebt wanneer je een gevoelige, snel geïrriteerde huid hebt, is hij geschikt voor alle huidtypen.

Pompflacon sensitive moisturiser madara

De pompflacon waarin deze lichtgewicht crème zit kun je herkennen van de Vitamin C Illuminating Recovery Cream. Het pompje werkt hygienisch en is gemakkelijk in gebruik. Meestal gebruik ik 1-2 pompjes voor mijn gezicht en hals.

De flacon is semi-doorzichtig waardoor je precies kunt zien hoeveel crème er nog in zit. Doordat een schijfje onderin de flacon de moisturiser naar boven duwt komt uiteindelijk alles uit je verpakking, er gaat dus geen crème verloren!

Textuur dagcreme voor de gevoelige huid

De crème is heerlijk licht en smeert daardoor goed uit. Hij trekt snel in en zorgt inderdaad voor hydratatie. Mijn huid ziet er gevoed en gezond uit.

Omdat ik geen gevoelige huid heb kan ik helaas niet goed oordelen of hij ook echt een kalmerend effect heeft op een geïrriteerde huid. Maar met de rest zit het goed, dus ik zou je zeker aanbevelen om hem te proberen als je een gevoelige huid hebt. Daarvoor kun je ook eerst de moisturiser in klein formaat kopen. Voor de tube met 15 ml betaal je € 21,95. De full size flacon met 50 ml kost € 39,95.

SOS+ Sensitive Night Cream | € 44,95

’s Ochtends breng je de SOS+ Moisturiser aan en ’s avonds verwen je jouw huid nog eens extra met de Mádara SOS+ Night Cream.

Mádara Organic Skincare SOS+ Night Cream Review

De ingrediënten komen voor een deel overeen met het lijstje van de moisturiser. De Sensitive Night Cream bevat 99% natuurlijke ingrediënten, 42% is biologisch. De formule is geschikt voor veganisten en bevat geen parfum, geur- en kleurstoffen en noten.

Ook hier is het een combinatie van hyaluronzuur en extract van rode algen. Daaraan is jojoba-olie toegevoegd. Terwijl je slaapt wordt hierdoor huidreactiviteit, roodheid en een branderig gevoel verminderd. Je wordt wakker met een gehydrateerde, kalme huid. Je huidmicrobioom is meer in balans en de lipidenbarrière versterkt. Het kan natuurlijk een aantal weken duren voor het resultaat zichtbaar wordt.

Ingredienten natuurlijke nachtcreme voor de gevoelige huid

De Mádara SOS+ nachtcrème zit in een tube van 70 ml. Hij heeft een kleine opening, maar de crème heeft een vrij vloeibare textuur en is daardoor gemakkelijk uit de tube te duwen.

Tube natuurlijke nachtcreme geschikt voor veganisten

Ondanks de toevoeging van jojoba-olie voelt de crème niet vet aan. De Night Cream is lichtgewicht, zeker voor een nachtcrème die vaak een wat vollere textuur hebben.

Romige textuur nachtcreme geschikt voor veganisten

De cream is gemakkelijk te doseren door in de tube te knijpen, zo pak je nooit teveel. Je smeert hem gemakkelijk uit door de lichte formule en hij trekt snel in. Ook voor de SOS+ Sensitive Night Cream van Mádara heb ik weer niets dan lof.

Je probeert hem in de kleine tube met 17 ml voor € 11,95. De tube met 70 ml kost € 44,95.

Meer informatie

De SOS+ Sensitive Moisturizer en Night Cream koop je via de Mádara website (zie linkjes hieronder) of via Douglas. Bij Douglas zijn momenteel alleen de full-size verpakkingen verkrijgbaar.

De crèmes zijn geschikt voor veganisten en bestaan voor 99-100% uit natuurlijke ingrediënten. Ze dragen het COSMOS Organic keurmerk en Mádara is een dierproefvrij merk.

Heb jij een gevoelige huid?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top