Maniac Nails gellak stickers aanbrengen en verwijderen

Maniac Nails gelnagellak stickers aanbrengen en verwijderen: hoe werkt het precies hoe eenvoudig is het nou écht? In dit artikel laat ik het aan je zien, zodat je zelf kunt oordelen. Ik ben in ieder geval fan van deze snelle manicure, dus kijk snel verder voor alle tips & trics!

Twee stijlen nagelstickers van gelnagellak

Maniac Nails nagelstickers aanbrengen

Het aanbrengen van de nagelstickers is niet moeilijk en je hebt verder eigenlijk geen ervaring nodig. Je moet er wel de juiste tools voor hebben zoals een LED lamp en een (gelnagellak) topcoat. Alle andere dingen die je nodig hebt zitten in het doosje met de Maniac Nails manicure zodat je meteen je nagelstickers kunt aanbrengen!

Wil je er zeker van zijn dat je alles in huis hebt? Wellicht is de Maniac Nails starterset dan wat voor jou! Via de link zie je de volledige inhoud.

Maniac Nails stijl Turtle en inhoud van manicure set

Stap 1: Je nagels preppen

Belangrijk: zorg dat je jouw nagels al een aantal uren niet hebt ingesmeerd met olie of een vette crème. Hierdoor zouden de stickers niet goed kunnen hechten aan je nagels.

In deze eerste stap duw je jouw nagelriemen voorzichtig wat terug met het bokkenpootje. Vervolgens gebruik je de zogenaamde ‘Prep Pad’: een doekje om je nagels te ontvetten zodat ze helemaal klaar zijn voor de stickers!

Stap 1: nagelriemen terugduwen en nagels ontvetten

Stap 2: De juiste stickers kiezen en aanbrengen

Bekijk eerst welke sticker het beste op je nagel past. In ieder doosje zitten 2 x 9 stickers, dus je hebt voldoende keuze. Je kunt beide handen identiek (gespiegeld) maken als je een manicure met een patroontje hebt.

Zijn je gellak stickers te hard geworden om te buigen? Dat kan komen door de kou! Warm ze een beetje op boven een kopje thee of bakje heet water zodat je ze weer kunt vormen naar je nagels.

Haal vervolgens het beschermvelletje van de juiste sticker af, pak de sticker voorzichtig van het grote vel en plaats hem aan de basis van je nagel. Probeer hem recht te plakken en als hij op de goede plek zit druk je hem vanaf de basis naar de punt van je nagel (en buitenranden) goed aan. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal tegen je nagelriem plakt, want dan zal hij sneller loslaten.

Passende nagelsticker plakken en topjes afknippen of vijlen

Met het nagelschaartje kun je een stuk van de sticker afknippen als hij te lang is. De rest kun je afvijlen. Let op dat je de sticker wel goed hebt aangedrukt op de rand van je nagel, anders kan de sticker scheef of dubbel komen te zitten tijdens het vijlen.

Stap 3: De afwerking

Om je manicure goed af te (kunnen) werken moet je jouw nagels uitharden onder een LED lamp. Daarbij is 60 seconden genoeg. Als je nagels nog wat plakken kun je ze het beste nog even onder de lamp houden, wellicht kon het licht de eerste keer niet overal goed bij.

Het is mogelijk om na het uitharden je nagels en de stickers nog wat bij te vijlen als dat nodig is.

Voor extra glans en bescherming breng je vervolgens een top coat aan. Die laat je ook weer uitharden onder de lamp (zet het potje daarbij op afstand, zodat de top coat niet hard wordt terwijl hij nog in het flesje zit).

Uitharden onder de lamp en top coat aanbrengen

En voilà! Je manicure is klaar! De tweede keer dat ik een Maniac Nails manicure aanbracht heb ik het getimed: met 1 hand was ik na 10 minuten klaar. Het duurt dus niet langer dan een aantal lagen gelnagellak aanbrengen. Het is soms even zoeken naar de juiste stickermaat, maar het resultaat is wel altijd netjes en strak!

Daarbij vind ik het fijn dat je geen dikke laag nagellak op je nagels hebt. De stickers bevatten zeven laagjes gelnagellak, maar zijn niet dik. Daardoor ziet het er bijna uit als reguliere nagellak, maar blijft het wel een stuk langer zitten.

in het filmpje hieronder zie je alles nog een keer, maar dan op bewegend beeld.

In dit artikel zag je de Maniac Nails in de populaire stijl Turtle.

Resultaat Maniac Nails stijl Turtle

Eerder had ik ook al de stijl Flamingo geprobeerd, die zie je hieronder:

Resultaat Maniac Nails Flamingo aanbrengen

Hoe lang blijven Maniac Nails stickers zitten?

Vaak ben ik wel sceptisch als het gaat om beloftes van merken over producten. Bij Maniac Nails was ik dan ook verbaasd dat mijn nagels er echt nog netjes uitzagen na twee weken. Natuurlijk zie je wel wat uitgroei. Langer dan drie weken draag ik ze sowieso niet omdat ik die uitgroei niet mooi vind.

Een aantal punten die belangrijk zijn om de gelnagellak stickers langer te kunnen behouden:

  • Breng je topcoat netjes aan. Een egale, niet al te dikke laag zonder je nagelriemen te raken.
  • Gebruik geen nagelolie tijdens het dragen van de stickers. Hiervan laten de stickers los, zoals je zult zien bij het stukje over het verwijderen van de Maniac Nails.

Maniac Nails nagelstickers verwijderen

Het verwijderen van de Maniac Nails gaat op een eenvoudige en natuurlijke manier die ervoor zorgt dat je nagels niet beschadigen.

  1. Breng nagelriemolie aan bij de randen van de stickers. Daardoor laat de lijm los.
  2. Verwijder vervolgens voorzichtig met een bokkenpootje de sticker. Indien nodig kun je meer olie aanbrengen.

Om dit te laten zien heb ik onderstaande Reel op Instagram gemaakt.

Meer informatie

Maniac Nails heeft diverse stijlen manicures die je kunt aanbrengen, op de website kun je ze allemaal bekijken en aanschaffen. Ze kosten € 18 – € 23 per set van 18 stickers. Zoals je in dit artikel zag heb je weinig andere tools nodig. Mocht je nieuw zijn met gelnagellak, dan kun je ervoor kiezen om een starterset aan te schaffen voor € 75. Hierin zitten onder andere twee manicures naar keuze, een LED lamp en meer handige dingen. In dit artikel zie je wat er allemaal in zit: Maniac Nails Starterset || Unboxing.

Sinds kort is Maniac Nails ook te koop via De Bijenkorf!

Heb jij dit soort nagelstickers wel eens geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 2 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Maniac Nails gellak stickers aanbrengen en verwijderen

  1. Kan je ook je eigen nagellak over de aangebrachte nailstickers gebruiken? En dit ook bij verandering met remover verwijderen? Heb namelijk soms om de dag andere kleur nagels en twee a drie weken dezelfde is voor mij eentonig haha

    1. Leuk dat je zo vaak wisselt van nagellak! Volgens mij is dat wel mogelijk, zorg voor de zekerheid dan dat je een remover zonder aceton gebruikt voor zo weinig mogelijk schade aan de stickers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top