Maybelline Lifter Plump || Review

De NYX Duck Plump rage is nog niet voorbij of de volgende dient zich alweer aan! Maybelline komt na de succesvolle Lifter Gloss nu met de Lifter Plump. Zoals de naam al doet vermoeden hebben ze een plumping effect op je lippen en dat allemaal op basis van chili peper. Lees hieronder over mijn ervaringen!

Maybelline Lifter Plump - Review

Maybelline Lifter Plump

De Maybelline Lifter Gloss heb ik nooit geprobeerd, wel ben ik erg tevreden over de SuperStay Vinyl Ink Liquid Lipstick. Ik was dan ook erg benieuwd of deze Lifter Plump van Maybelline me zou bevallen. Na mijn wat negatieve ervaringen met de NYX-variant was ik toch wat terughoudend.

Het plumpende effect wordt veroorzaakt door chilipeper extract. De tinteling die je kunt voelen bij het aanbrengen van deze lipplumper kan dan ook iets te heftig aanvoelen. Als je mint-varianten gewend bent is dit een hele nieuwe sensatie op je lippen. Natuurlijk probeerde ik ze voor je uit!

Ervaringen Maybelline Lifter Plump

In totaal heeft Maybelline acht tinten uitgebracht waarvan ik er vijf heb ontvangen. Je ziet hierboven van links naar rechts:

  • 001 Blush Blaze
  • 002 Mauve Bite
  • 003 Pink Sting
  • 004 Red Flag
  • 005 Peach Fever

Naast deze vijf zijn er nog twee met een glinstering (de bruinige Cocoa Zing en goudkleurige Hot Honey) en een dieprode variant (Hot Chili).

Ingrediënten en gebruiksadvies

In de uitgebreide lijst met ingrediënten (je ziet hieronder de lijst voor kleur Blush Blaze) zien we een aantal onderdelen die zorgen voor hydratatie en verzorging van de lippen zoals kokosolie en vitamine E (tocopheryl acetate).

c18-36 acid triglyceride, bis-diglyceryl polyacyladipate-2, polybutene, pentaerythrityl tetraisostearate, tridecyl trimellitate, diisostearyl malate, silica dimethyl silylate [nano] / silica dimethyl silylate, ethylhexyl palmitate, tribehenin, pentylene glycol, phenoxyethanol, sorbitan isostearate, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, capsicum frutescens fruit extract, ethylhexylglycerin, sorbic acid, vanillyl butyl ether, calcium sodium borosilicate, tocopheryl acetate, sodium saccharin, lactic acid, mentha piperita oil / peppermint oil, calcium aluminum borosilicate, silica, trihydroxystearin, cocos nucifera oil / coconut oil, palmitoyl tripeptide-1, aluminum hydroxide, tin oxide, sodium hyaluronate, limonene, tocopherol, synthetic fluorphlogopite, alumina, magnesium silicate, glucomannan, ci 77891 / titanium dioxide, ci 77491, ci 77492, ci 77499 / iron oxides, ci 15985 / yellow 6 lake, mica, ci 15850 / red 7, ci 45410 / red 28 lake, ci 19140 / yellow 5 lake, ci 42090 / blue 1 lake, ci 45380 / red 22 lake. (f.i.l. n70033269/1).

Het ingrediënt waar deze lipplumper om draait is capsicum frutescens fruit extract, ofwel: extract van chilipepers. Het bevat capsaïcine wat de pittigheid veroorzaakt. Daarnaast heeft het ook positieve eigenschappen zoals het bevorderen van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen (het bevat antioxidanten).

Natuurlijk draagt die verbeterde bloedcirculatie bij aan het plumping effect van deze lipgloss. Daarnaast bevat hij enkele ingrediënten die vocht aantrekken en vasthouden wat ook kan zorgen voor vollere lippen.

Applicator plumping lipgloss

Je brengt de lipgloss aan met de sponsapplicator die je hierboven ziet. Hij is zacht en niet te groot zodat je de gloss redelijk nauwkeurig kunt aanbrengen.

Het is nodig om een waarschuwing te geven voor je de Maybelline Lifter Plump koopt of probeert. Gebruik hem niet als je gevoelige, erg droge of beschadigde lippen hebt.

Daarnaast is de prikkelende sensatie toch wel écht heftig, maar het is niet onmogelijk om eraan te wennen. Als je hem iedere dag aanbrengt zul je er steeds iets minder gevoelig voor worden. Dit kan tot een week duren. De prikkeling gaat overigens na ongeveer een uur weg, het glossy effect blijft natuurlijk langer hangen.

Mijn ervaring met de Maybelline Lifter Plump

De vijf kleuren die ik ontving vind ik er erg mooi uitzien. Ik zou ze stuk voor stuk dragen, alleen de wat fellere roze misschien wat minder. De eerste (meest links) Blush Blaze is mijn favoriet, die zie je dan ook verderop in dit artikel op mijn lippen!

Swatches lifterplump plumping lipglosses

Bekijk hieronder de Reel die ik op mijn Instagrampagina plaatste:

Is de Maybelline Lifter Plump fijn om te dragen? Ja en nee. Nee, want de eerste dagen heb ik het niet eens een uur volgehouden met deze lipgloss op mijn lippen. Het prikkende gevoel was ik al snel beu.

Ik vond het moeilijk te geloven, maar na een paar keer dragen begon ik inderdaad te wennen aan het gevoel. Alsnog vind ik het niet echt fijn, maar het is zeker wel vol te houden wat mij betreft.

Plumping Lip Gloss in Blush Blaze

De lipglosses hebben zeker geen dekkende kleur, maar geven je lippen een verzorgde look. Blush Blaze is erg neutraal, hij matcht bijna precies mijn lipkleur zoals je hierboven ziet.

Is er een plumpend effect waar te nemen? Met het blote oog niet wat mij betreft. Nou heb ik van mezelf al wat vollere lippen, dus wellicht is het effect groter als je dat niet hebt. Is de prikkende sensatie het dan waard? Eerlijk gezegd: nee. Ondanks dat ik wat gewend ben aan het gevoel kies ik dan liever voor een lipgloss die wat fijner aanvoelt.

Meer informatie

De Maybelline Lifter Plump lipglosses zijn nu te koop bij onder andere Kruidvat, Trekpleister, Zalando (€ 10,95), Bangerhead en binnenkort waarschijnlijk ook bij Douglas en Boozyshop. De adviesverkoopprijs is € 14,99 (5,4 ml).

Liever de reguliere Lifter Gloss proberen? Shop ze bij Boozyshop en Douglas voor € 11,95.

Houd jij van dit soort plumping lipglosses?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top