Morphe 35MI Magic Mirror || Review

Het nieuwste oogschaduwpalet van Morphe is een feit: Vorige week brachten ze 35MI Magic Mirror op de markt! Een neutraal palet met zowel warme als koele tinten. Die wilde ik natuurlijk snel uitproberen! Kijk je mee naar het palet, de kleuren, swatches én twee ooglooks?

Morphe Magic Mirror palette 2023

Na de vorige kleurrijke Ultralavender en Heatseeker collecties was het tijd voor een wat neutraler palet. Zowel van binnen als van buiten: zowel de doos als het palet zelf zijn matzwart met grijze en witte letters. Op de achterkant kun je al een glimp opvangen van de oogschaduwtinten binnenin (al is de afbeelding niet helemaal waarheidsgetrouw).

Achterkant en informatie oogschaduwpalet

Morphe heeft dit palette de naam Magic Mirror gegeven met als afkorting 35MI. Die 35 verwijst naar het aantal pans (kleuren) in het palette.

MagicMirror oogschaduwpalet in zwarte verpakking

Als je het palet opent kom je eerst een vel tegen waarop de kleurnamen genoteerd staan. Handig, want zo kun je achterop de doos bekijken wat de ingrediënten van elke kleur zijn.

Ook staat er een duidelijke melding op: Pressed pigments are not intended for use in the eye area. Ofwel: Morphe is niet aansprakelijk voor schade als je bepaalde tinten toch rondom je ogen gebruikt. In dit geval gaat het enkel om ‘Under A Spell’, een donkerbruine tint op de bovenste rij.

Velletje met kleurnamen van oogschaduw

Als je dan de kleuren aan de binnenkant van het palet bekijkt lijkt het op het eerste gezicht wat saai. Maar er is wel degelijk over nagedacht! Links begint het palet met hele warme kleuren. Bruin, rood en oker zitten links. In het midden wordt het wat neutraler en helemaal rechts zitten de koele tinten zoals blauw, grijs en taupe.

Morphe 35MI Magic Mirror palette

Als je de kleuren van boven naar beneden bekijkt zie je dat je met elke rij een toffe look kan maken. Die kleuren zijn namelijk perfect op elkaar afgestemd zodat je eigenlijk niet meer hoeft na te denken.

Al kun je natuurlijk ook gewoon de kleuren door elkaar gebruiken zoals je zelf wil!

Het Morphe Magic Mirror oogschaduwpalet in gebruik

Hoe langer ik naar het palet kijk, hoe interessanter ik hem vind. De onderste twee rijen zijn allemaal shimmers en metallics. Je denkt dat de bovenste drie rijen allemaal matte oogschaduws zijn, maar in drie tinten op de derde rij zit een subtiel glittertje (de tweede, vierde en zesde kleur).

Close-up neutrale tinten oogschaduw

Jammer genoeg komen die glitterdeeltjes niet echt tot hun recht bij swatches en ooglooks. Daarvoor zijn ze net iets té subtiel. Wel zorgt het voor een lichte parelmoeren finish.

Swatches Morphe 35MI Magic Mirror eyeshadowpalette

Ondanks dat het allemaal neutrale tinten zijn, zit er toch genoeg variatie in. Je kunt diverse looks maken, zowel volledig mat als in combinatie met shimmers en metallics. De tinten lieten zich allemaal goed swatchen, alleen bij de grijze metallic die helemaal rechts in het palette zit had ik wat meer moeite. Uiteindelijk is hij prima zichtbaar, maar ik denk dat deze het vooral goed doet als topper over een matte oogschaduw.

In de Reel hieronder zie je het palette in vogelvlucht.

En nog een aantal van mijn favoriete shimmers op een rijtje!

Voor de eerste look gebruikte ik koele tinten. Je ziet hieronder Out of the blue wat naar turquoise neigt en Mesmerize Me die zo goed als zwart is. De turquoise tint heb ik een beetje geblend met de lichtste kleur van het palette: Trick Of The Light.

Koele ooglook met tinten nieuw Morphe oogschaduwpalet

Voor de tweede ooglook gebruikte ik juist warme bruintinten. Zo kun je goed het contrast tussen de kleuren zien. Het proces zie je in deze video:

En dit was het eindresultaat!

Ooglook met warme bruintinten van MagicMirror palet

Het is vooral de tint Warm Glare die opvalt bij deze look! Een hele mooie bruin die goed bij mijn huidskleur past. Ik heb de look opgefleurd met wat gouden flakes, zo lijkt hij extra zomers! Verder gebruikte ik voor deze look een gouden MUA highlighter, MAC Stack mascara en Ardell Aqua lashes.

Of je nou gaat voor opvallend of een wat rustigere look wil maken, bijvoorbeeld gewoon voor thuis of tijdens kantoordagen, alles is mogelijk met het Morphe Magic Mirror palet!

Meer informatie

Het Magic Mirror oogschaduwpalet is inmiddels verkrijgbaar via de Europese Morphe website. Als je liever in Nederland bestelt kan dat binnenkort ook, bijvoorbeeld via Douglas. In België is Morphe te koop via ICI Paris XL.

Magic Mirror heeft een adviesverkoopprijs van € 28. Voor deze prijs krijg je 35 goed gepigmenteerde matte, parelmoeren, shimmer en metallic tinten!

Wat vind jij van dit concept met warme en koele neutrale tinten bij elkaar?

— Meer zien van Morphe? Volg dan snel voorgaande link! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top