Morphe Filter Effect Soft-focus Foundation || Review

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze Morphe Filter Effect Soft-focus Foundation voor het eerst gebruikte. Inmiddels heb ik hem vaak genoeg uitgeprobeerd en was het tijd om er een review over te schrijven. Benieuwd naar het effect van de foundation? Kijk dan snel verder!

Morphe Filter Effect Soft-Focus Foundation verpakking

De pluspunten van deze foundation? Hij bevat onder andere hyaluronzuur, vitamine E en glycerine. Naast een langhoudend effect zou hij dus ook nog eens goed zijn voor je huid.

Informatie over Morphe filter effect

Verder zien we in de lijst met ingrediënten dat het een foundation is op waterbasis. Er is geen olie toegevoegd aan de formule. De meeste hydraterende ingrediënten staan vrij laag in de lijst, dus het is de vraag of je daar veel van gaat merken.

Ingredienten Morphe soft-focus foundation

Op de verpakking vind je naast informatie en ingrediënten ook de kleurnaam. Ik heb Light 3, dat is bijna de lichtste tint. Deze Filter Effect Soft-focus foundation van Morphe is beschikbaar in 40 tinten. Er zijn diverse ondertonen waardoor er voor veel mensen een match te vinden zal zijn.

Filter Effect foundation in Light 3

De foundation zelf zit in een glazen flacon met matzwarte letters en dop. Aan de ene kant van het flesje staat het logo van Morphe afgebeeld, aan de andere kant de naam van de foundation: Filter Effect Soft-focus. Ook is te lezen dat de foundation een medium to full coverage heeft, ofwel een medium tot volledige dekking.

Glazen flesje met filter effect foundation van Morphe

Genoeg gepraat over de verpakking, tijd voor de testresultaten!

De Morphe Filter Effect Soft-focus Foundation in gebruik

Mijn eerste indruk was dat het flesje er ‘clean’ uitziet, een pluspunt als je het mij vraagt. Het matte glas ziet er in combinatie met de dop mooi uit. Er is geen verdere informatie op het flesje te vinden. Daarvoor bekijk je het doosje of ga je naar de Morphe website.

Morphe Filter Effect Foundation in Light 3

Onder de matzwarte dop zit een glanzend zwart pompje verborgen. Door het pompje kun je op hygiënische wijze de foundation uit de fles krijgen. Ook is het daardoor eenvoudig om de foundation te doseren.

Morphe pompflacon voor make-up

Een medium tot volledige dekking, daar verwacht ik dan best veel van. De formule is best dun, maar leek bij het swatchen in eerste instantie goed te dekken. Maar helemaal rechts heb ik de foundation wat geblend en lijkt de dekking het wat tegen te vallen. Maar je ziet het toch pas goed als je het op je gezicht aanbrengt.

Swatches Morphe Filter Effect Soft-focus foundation in Light 3

En dat effect vond ik eigenlijk heel mooi. Of het een medium dekking is, daar is over te discussiëren. Maar mijn roodheden worden grotendeels bedekt, de pigmentvlekjes zie je er nog wel wat doorheen. Al met al wordt mijn huid wat meer geëgaliseerd zonder dat het meteen heel opvallend is dat je foundation draagt.

Voor en nafoto's huid met Morphe Foundation

De dekking is goed op te bouwen voor wanneer je wat meer coverage wil. Hij heeft een semi-matte, vrij natuurlijke finish die ik erg mooi vind. De longwearing-belofte wordt waargemaakt, hij blijft netjes de hele dag zitten. Wel gaat hij een beetje in mijn lijntjes zitten, maar dat heb ik eigenlijk bij alle foundations. Daar is geen poeder of fixingspray tegen opgewassen!

Ik heb niet echt het idee dat mijn huid verzorgd wordt door de eerder genoemde ingrediënten, maar als foundation vind ik hem erg fijn! Wel lees ik wat minder positieve reviews van mensen met een droge huid. Dus wellicht is hij daarvoor niet zo geschikt.

Meer informatie

Deze Morphe Filter Effect Soft-focus foundation heeft een adviesprijs van € 22. Je koopt hem via de Europese Morphe website, Douglas of The Make Up Spot. Eén pompflacon bevat 28 ml. Hij bevat geen olie, geurstoffen en parabenen.

Wat is jouw favoriete foundation?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Morphe Filter Effect Soft-focus Foundation || Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top