Morphe Gilded Desert collectie || Review

Een maand geleden schreef ik al over de aankomende Gilded Desert collectie van Morphe en vandaag laat ik een aantal items aan je zien! Met veel plezier probeerde ik de kwasten, een highlighter, bronzer en het oogschaduwpalette uit. Benieuwd naar de producten? Kijk dan zeker even verder!

Morphe Gilded Desert make-up collectie 2022

De Gilded Desert collectie van Morphe bestaat uit vijf tinten bronzer, vijf tinten highlighter, twee kwasten en, zoals in de meeste Morphe collecties, een Artistry oogschaduwpalette. Alle producten zitten in verpakkingen met daarop, hoe kan het ook anders, een woestijn.

Bronze Show – Bronze Vibes

Laten we starten met de bronzer. De verpakking heeft de mooie geel / oranje / bruintinten die een warm gevoel geven.

Morphe Bronze Show en brush

Ook de bronzerkwast (M611) heeft die mooie bruintint met gouden details. En als je goed kijkt, zitten er zelfs kleine glittertjes in de houten steel.

Close-up Morphe Gilded Desert kwasten met glitters

De haren van beide kwasten zijn synthetisch en erg zacht. De M610 Highlighter Brush heeft wat kortere haren waardoor hij steviger aanvoelt, maar eigenlijk nog net zo zacht is op de huid als de bronzerkwast.

Op de achterkant van de bronzer staat weinig informatie. Gelukkig staat alles wat je wil weten, zoals bijvoorbeeld de ingrediënten, op het doosje. Uiteraard kun je alle informatie ook terugvinden op de Morphe website.

Bronzer Bronze Vibes zomer 2022

Van de vijf tinten bronzer heb ik één van de lichtere tinten: Bronze Vibes. Deze kleur velvet matte bronzer heeft een zachte bruintint met een neutrale ondertoon.

Morphe Bronze Vibes met bronzerkwast

De swatch kun je zien bij de highlighter!

Close-up Morphe Gilded Desert bronzer

In deze pan zit 7 gram en hij kost € 14. De bronzerkwast koop je voor € 18.

Glow Show – Gilded Glow

De highlighters lijken in eerste instantie op de bronzers qua verpakking, maar deze heeft een lichtere afbeelding voorop waardoor ze toch gemakkelijk uit elkaar te houden zijn.

Morphe Glow Show highlighter en brush

Deze highlighterbrush is overigens erg fijn, dit is momenteel mijn favoriete kwast om highlighter aan te brengen! Hij is niet te groot, heeft erg zachte haren en neemt genoeg highlighter op.

Highlighter Gilded Glow zomer 2022

Ook de highlighters bracht Morphe in deze Gilded Desert collectie uit in vijf tinten. Ik ontving Gilded Glow, een zachte beetje rosé- / champagne-achtige tint.

Morphe highlighter met kwast

Ik had verwacht dat hij iets meer shiny zou zijn, hij heeft een hele subtiele shimmer.

Close-up Gilded Desert highlighter Morphe 2022

Op bovenstaande foto komt hij overigens erg licht over, in het echt is hij iets warmer van toon.

Hieronder swatches van zowel de Bronze Vibes bronzer als de Gilded Glow highlighter van Morphe.

Swatches bronzer Bronze Vibes en highlighter Gilded Glow

De bronzer is erg fijn, zeker in combinatie met de bijbehorende kwast. Hij is goed gepigmenteerd maar geeft op de huid een subtiel effect. Hij is daarbij ook goed op te bouwen als je wat extra gebruind wil overkomen.

De highlighter had voor mij iets meer shimmery mogen zijn, maar de tint is prachtig! Op de huid geeft hij een subtiel effect, wat dan wel weer erg mooi is. Hou je van subtiele highlighters, dan is dit zeker een aanrader.

De Glow Show higlighters van deze Gilded Desert collectie zijn te koop voor € 16, de highlighter brush kost € 10.

Morphe 35U Gilded Desert Artistry palette

En last but not least het Morphe oogschaduwpalette wat bij deze Gilded Desert collectie hoort! Hij heeft dezelfde naam als de collectie en de code 35U meegekregen.

Morphe Gilded Desert Artistry palette oogschaduw

Wat een plaatje, ik krijg er meteen een zomers gevoel bij! Op de achterkant van de doos vind je weer alle informatie die je wil, maar het gaat natuurlijk vooral om de binnenkant van het palette.

Informatie Morphe 35U neutraal oogschaduwpalette
Morphe 35U Gilded Desert oogschaduwpalette bruintinten

En die binnenkant voldoet eigenlijk helemaal aan mij verwachtingen! Bruintinten, soms wat meer oranje, soms wat meer rood. Koel, warm, matte, shimmer: alles wat je ook maar kan wensen in een neutraal palette zit in deze 35U Gilded Desert van Morphe. Ook bevat hij een matte wit en matte zwarte oogschaduw om bijvoorbeeld als eyeliner te gebruiken.

Close-up Morphe Gilded Desert 35U palette
Lichte tinten in oogschaduwpalette

Tijd om het palette uit te proberen! Met zoveel tinten was ik benieuwd of er veel overeenkomende tinten in zouden zitten of dat ze allemaal echt verschillend zouden zijn.

Swatches Morphe Gilded Desert Artistry palette oogschaduw 35U

Bij de wat donkerdere bruintinten liggen er een aantal heel dicht bij elkaar. Het is dan net een nuanceverschil. De witte en zwarte oogschaduw hebben een prima pigment, heel fijn!

Close-up swatches Gilded Desert neutraal oogschaduwpalette

Ik had bij geen één tint problemen om ze zichtbaar te krijgen op mijn arm, wat meestal een goed voorteken is voor het gebruik. Wel kan het zijn dat kleuren niet goed te blenden zijn en daar kom je dan achter bij het maken van een ooglook.

Ook dit ging eigenlijk prima. Ik pakte zowel donkere als wat lichtere tinten voor onderstaande ooglook en het blenden ging gelukkig goed! Ik was in staat om een mooie kleurovergang te creëren zonder dat de originele kleuren helemaal verloren gingen.

Ooglook met Morphe Gilded Desert palette

Voor de liner heb ik de Morphe Continuous Setting Mist gebruikt in combinatie met één van de shimmertinten in het Gilded Desert palette. Zo krijg je een vloeibare oogschaduw die je gemakkelijk als liner aanbrengt!

Verder gebruikte ik voor deze ooglook het bruine ARTDECO oogpotlood, Essence mascara en BPerfect Tahiti lashes.

Het oogschaduwpalette uit deze Gilded Desert collectie van Morphe kost € 28.

Meer informatie

De Morphe Gilded Desert collectie is momenteel te koop via de Morphe website en je vindt ze uiteraard in de Morphe Store in Amsterdam. In Nederland wordt Morphe verder verkocht bij Douglas en The Make Up Spot. De genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen.

Welk item uit deze collectie zou jij graag proberen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Morphe Gilded Desert collectie || Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top