Morphe Holiday Collection 2023 || Review

Na Essence, KIKO en Catrice heeft ook Morphe een aantal weken geleden haar Holiday Collection voor 2023 aangekondigd. Dit jaar wordt de collectie gekenmerkt door rode en gouden tinten en glanzende details. Daarmee kom je stralend voor de dag deze feestdagen. Kijk snel mee naar de kerstcollectie met items voor je ogen en je lippen!

Morphe Holiday collection 2023 review

Morphe Holiday Collection 2023

Deze collectie bestaat uit een kwastenset, twee lipkits en maar liefst drie oogschaduwpaletten. Daarnaast is de Jumbo Continuous Prep & Set Mist+ onderdeel van de collectie. Die zie je in dit artikel niet voorbij komen, maar vind je natuurlijk wel op de Morphe website. Dit jumbo-formaat kost € 29 (184 gram). Er zijn ook twee andere formaten beschikbaar, die vormen officieel geen onderdeel van de Morphe Holiday collectie van 2023.

Decorate Lavishly Brush Set | € 23

Deze set bestaat uit vijf kwasten voor zowel gezicht als ogen. Daarbij is een kwastenreiniger toegevoegd.

Die reiniger is een bakje met een soort sponsje waar je jouw (droge) kwast over kunt uitwrijven om poeder te verwijderen. Je kunt de kwast daarna weer gebruiken met een andere kleur of product. Het is natuurlijk geen vervanging voor het daadwerkelijk wassen van je kwasten, maar wel handig als je snel door wil met een andere kleur of product tijdens het opmaken.

Morphe kerstcollectie brush set met quick swith dry brush cleaner

De set bevat de volgende vijf kwasten (op de foto hierboven zie je ze van links naar rechts, hieronder van boven naar beneden):

  • TE100 Multifunctional Face Brush
  • TE200 Round Blending Eyeshadow Brush
  • TE201 Angled Blending Eyeshadow Brush
  • TE202 Tapered Crease Blending Eyeshadow Brush
  • TE203 Smudging Eyeliner Brush
Close-up gezichtskwasten en oogschaduwkwasten donkerrood met goud

De donkerrode kwasten hebben synthetische haren die zacht aanvoelen op de huid. Ik gebruik al langer met veel plezier Morphe brushes dus ook deze zullen ongetwijfeld vaak gebruikt worden!

9-Pans Eyeshadowpalettes | € 15

Vorig jaar mocht ik al kennismaken met de 9-pans Holiday paletten van dat jaar. Ook dit jaar zijn er weer twee prachtige paletten van dat formaat uitgebracht. Hieronder laat ik ze aan je zien!

9-pans eyeshadowpalettes holiday season 2023 - review

Share The Secret is het palet met een wat roze toon in alle kleuren maar overwegend koele oogschaduws.

Morphe Share The Secret Holiday eyeshadowpalette 2023 - review
Morphe Holiday 2023: Share The Secret

Seize The Present is voor de liefhebbers van warme tinten, bruin en goud.

Morphe Seize The Present Holiday eyeshadowpalette 2023 - review
Morphe Holiday 2023: Seize The Present

Beide paletten bevatten een selectie van vier matte en vijf shimmery / metallic oogschaduw. De tinten passen per palet natuurlijk perfect bij elkaar. Je kunt kiezen voor een ingetogen of juist uitbundige look. Voor elke gelegenheid zit je goed, dus zeker ook deze feestdagen!

De tinten swatchen allemaal goed. Sommige shimmers zijn wat minder zichtbaar, die zijn bedoeld als topper over je matte oogschaduw. Zo maak je jouw look in een handomdraai extra feestelijk!

Swatches 9-pans oogschaduwpaletten kerstcollectie - review

Mijn absolute favoriete tint uit deze twee paletten is Moonbright, de witte metallic tint in het Seize The Present (bruine) palet. Het lijkt nameliujk een witte shimmer, maar hij heeft een prachtige gouden shift!

Swatches 9-pans oogschaduwpaletten kerstcollectie in zonlicht - review

Helaas is die shift in kleur moeilijk te fotograferen. Wel heb ik hierboven nog een foto gemaakt met zonlicht zodat je sommige oogschaduws net wat anders en intenser ziet.

Voor de koele ooglook koos ik ervoor om de matzwarte oogschaduw als liner te gebruiken. Ik bracht hem aan met de kleine T203 eyeliner brush uit deze kerstcollectie. Als basis heb ik een combinatie van Love Language en Your Mauve gebruikt.

Ooglook met kleine, koele Morphe Holiday 2023 oogschaduwpalet

Voor de look met het warme Seize The Present oogschaduwpalette pakte gebruikte ik natuurlijk mijn favoriete Moonbright shimmer. Hier zie je goed hoe goud hij eigenlijk is!

Daar omheen zie je de bruine matte oogschaduws uit het 9-pans palette.

Ooglook met kleine, warme Morphe Holiday 2023 oogschaduwpalet

Als liner gebruikte ik het bruine potlood uit de Morphe x Nyane Fierce Fairytale collectie van een tijdje geleden.

35TE Tease The Season Artistry Palette | € 29

Het Morphe 35TE Tease The Season Artistry Palette uit deze Holiday Collection van 2023 bevat het beste van beide kleinere paletten. Er zijn zowel bruintinten als wat koelere roze tinten te vinden.

Morphe 35TE Tease The Season Artistry Palette Holiday 2023 - Review

Toch is dit palette overwegend rustig qua kleuren. Met uitzondering van de onderste rij en een verrassing in het midden zijn de kleuren bijna pastel te noemen. Heel fijn om een look netjes te blenden en op te bouwen. Daarbij kun je precies de juiste tint vinden om te matchen met je huidskleur, oogkleur of outfit.

35TE Tease The Season Artistry Palette - review

Het 35TE oogschaduwpalet is opgebouwd in rijen met matte en shimmer oogschaduw. Van boven naar beneden kun je met een gerust hart kleuren combineren. Alle tinten per kolom zijn perfect op elkaar afgestemd.

Binnenkant 35TE Tease The Season Artistry Palette - review
Morphe Holiday 2023: Tease The Season Artistry Palette

Aan de linkerkant vind je de warme bruintinten, rechts de wat koelere tonen.

Swatches Morphe 35TE Tease The Season palette kerst 2023 review

De verrassing van dit palet is natuurlijk de knalroze glitter in het midden. Een echt middelpunt dus! Niet iedereen is fan van dit soort glitter ‘oogschaduw’. Het vergt in ieder geval een goede glitterprimer of oogschaduwbasis om hem goed (en langhoudend) aan te brengen.

Roze glitter oogschaduw Pink Ribbon in 35TE palet

Ik weet niet of ik hem helemaal vind passen in dit oogschaduwpalet, maar hij zorgt wel voor wat interessants in het verder neutrale kleurenschema.

Close-up Pink Ribbon roze glitter oogschaduw

Verder heb ik weinig aan te merken. De tinten zijn allemaal goed gepigmenteerd, gemakkelijk om mee te werken en voor iedere outfit is een passende ooglook te creëren!

Soulmatte Lip Duo | € 14

Eigenlijk al sinds het persbericht over de nieuwe Morphe Soulmatte lipliner en velvet lip mousse was ik razend benieuwd naar de formule van de lipmousse! Ik was dan ook erg blij toen deze twee lip duo’s uit de Morphe Holiday Collection van 2023 op de mat vielen.

Morphe Soulmatte lipkits kerstcollectie 2023 - review

Beide sets bevatten een Filling Gel Lip Liner en een Soulmatte Velvet Lip Mousse in dezelfde tint. De rode, opvallende tint heeft de naam Bella. De lichtere, meer nudetint heet Dearest.

Close-up applicator Morphe Soulmatte Liptints - review

De lipliner heeft een romige textuur die eenvoudig over je lippen glijdt. Daarbij is de kleurafgifte goed. Aan de achterkant van het potlood zit een slijpertje zodat je desgewenst de punt wat scherper kunt maken.

Lipswatch Morphe Soulmatte in Bella - Holiday collection 2023 review
Morphe Soulmatte Velvet Lip Mousse in Bella

De lipmousse zelf is formidabel. De pigmentatie is erg goed en met de applicator kun je redelijk nauwkeurig de rand van je lippen volgen. De lipliner als basis helpt daar natuurlijk bij.

Lipswatch Morphe Soulmatte in Dearest - review
Morphe Soulmatte Velvet Lip Mousse in Dearest

De Lip Mousses hebben een soft focus finish. Niet glanzend, maar ook niet geheel mat. De kleuren lopen niet uit en de formule droogt mijn lippen niet uit. Ze zijn dan ook verrijkt met vitamine E, zoete amandelolie en theezaadolie. Ik ben fan!

Meer informatie

De Morphe Holiday collectie van 2023 is momenteel verkrijgbaar via de Europese Morphe website. Ook vind je ze inmiddels bij Douglas, waar je momenteel korting krijgt op deze producten!

Houd jij van dit soort collecties die in het teken staan van de feestdagen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top