Morphe x Nyane Fierce Fairytale palette || Review

Ik had het geluk om de afgelopen tijd al een aantal Morphe oogschaduwpaletten te mogen proberen. De volgende is weer zo’n prachtexemplaar: het Morphe x Nyane Fierce Fairytale palette! Met een sprookjesachtige voorkant en net zo kleurrijke binnenkant een genot om te zien alleen al. Kijk je mee?

Morphe x Nyane Fierce Fairytale Eyeshadow Palette 2022

Dit palette maakt onderdeel uit van de Fierce Faitytale collectie waar je eerder over kon lezen (volg de link als je het artikel wil bekijken wat ik er over schreef). In de collectie zitten ook nog een kwastenset, lipsticks en potloden. Over die laatste twee komt zeer binnenkort ook een artikel online!

De voorkant van zowel de verpakking als het palette zelf vind ik prachtig. De kleurrijke stijl van Nyane komt er helemaal in terug en het past bij de naam van de collectie. Het is een sprookjesachtig geheel! Op de achterkant van het palette staat niet veel informatie, maar op de doos vind je de ingrediënten terug. Ook op de Morphe website kun je alle informatie over het palette terugvinden.

Morphe x Nyane oogschaduwpalette informatie

Het palette open je zoals een boek waarna je binnenin drie gekleurde banen met oogschaduw ziet. Links een persoonlijk verhaal van Nyane (wat ook op de achterkant van de doos staat) over het palette.

Morphe Nyane Fierce Fairytale kleurrijk oogschaduwpalette

Aan de linkerkant staan tevens drie kleurrijke looks van Nyane zelf, ter inspiratie en om de sfeer van het palette weer te geven.

Fierce Fairytale tekst in binnenkant palette

Aan de rechterkant zitten per baan 10 kleuren oogschaduw. De bovenste baan bevat roze- en paarstinten, in het midden groen en blauw en onderaan geel en oranje. Met dit palette kun je volledige regenbooglooks maken!

Kleuren Nyane Fierce Fairytale Oogschaduw Palette 2022

Er zitten oogschaduws in met diverse finishes: matte, shimmers en bijna glitters. De pan die er voor mij meteen uitsprong was de gemarmerde roze met de naam Violet Flame.

Close-up marmeroogschaduw Violet Flame

Een andere tint die me opviel was de lichtblauwe *Eye Roll. Niet om de kleur, maar omdat hij mat lijkt, maar hele kleine glitterdeeltjes bevat. Hij doet me denken aan de lichtgroen in het Morphe x Maddie Ziegler palette.

Close-up lichtblauwe oogschaduw met glittertjes

Het Morphe x Nyane Fierce Fairytale palette in gebruik

Ik heb een zwak voor kleurrijke paletten, dus dit exemplaar is helemaal mijn smaak! Maar hoe is de kwaliteit? Ik maakte swatches per ‘kleurbaan’ zodat je ze goed kunt bekijken.

In de roze baan zitten bijvoorbeeld knalroze en een diep paarse matte oogschaduw. De gemarmerde shimmer wordt een soort roze met lila ondertoon, erg mooi! Ook de lichtroze en lila kleuren hebben een goed pigment waardoor ze goed zichtbaar zijn op de huid.

Swatches roze gedeelte Morphe x Nyane Fierce Fairytale

De groen/blauwe baan bevat bijvoorbeeld een diepblauwe en mosgroene oogschaduw. De enige tegenvaller was Banj, een zilveren glitter. Ik kreeg met moeite iets van de kleur op mijn arm. Ik heb het geprobeerd met mijn vinger, droge kwast en vochtige kwast, maar weinig succes helaas.

Swatches groen en blauwe oogschaduw Morphe

Als laatste is er de zonnige gele baan waarin oranje, geel en bruintinten zijn verwerkt. De shimmers in deze baan vind ik prachtig! En met deze kleuren kun je natuurlijk elke zomerse look maken die je wil.

Swatches Morphe x Nyane oogschaduwpalette

Met zoveel keuze wist ik niet goed wat voor kleuren ik moest kiezen voor mijn eerste ooglook met dit palette. Uiteindelijk werd het blauw met geel/gouden liner.

Blue eyelook Morphe x Nyane oogschaduwpalette

Ik heb de drie matblauwe oogschaduws in het palette gebruikt. Omdat de lichtblauwe hele kleine glitterdeeltjes bevat, zie je dat ook terugkomen in de look. Voor de basis van de liner gebruikte ik het gele potlood wat ook in de Fierce Fairytale collectie (klik voor review!) zit. Daar overheen zit de gele liquid eyeshadow van de By Beautybay Pride set (Eclectic). De wimpers zijn de Ardell Aqua Lashes.

Zoals ook te zien is bij het resultaat waren de oogschaduws erg goed in elkaar te blenden waardoor je een mooi verloop van kleuren krijgt. Dit verbaast me niets, want dezelfde conclusie trok ik bij het Morphe 35T Sweetest Tea palette en het Maddie Ziegler Imagination palette. Het enige minpuntje wat ik nu kan noemen is die zilveren glittertint. Maar al met al een erg fijn palette als je van kleurrijke looks houdt!

Meer informatie

De Morphe x Nyane Fierce Fairytale collectie is momenteel verkrijgbaar bij Morphe. Online kun je hem bestellen bij Morphe zelf voor € 30. Ook zul je hem vinden in de Morphe Store in Amsterdam. Liever bij een Nederlandse webshop bestellen? Dan kun je terecht bij Douglas. Vanuit België bestel je hem bij ICI Paris XL.

Houd jij van kleurrijke oogschaduwpalettes? Wat vind je van dit exemplaar?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top