My Beauty Bento Container Set || Review

Stel: je wil er een paar dagen tussenuit tijdens de feestdagen. Je pakt het vliegtuig en reist met alleen handbagage. Maar je wil wél je favoriete make-up, skincare, haar- én lichaamsverzorging mee zonder concessies te doen. Dat is één van de momenten waarop deze container set van My Beauty Bento goed van pas zal komen!

My Beauty Bento Container Set for traveling

Het ontstaan van My Beauty Bento

Uit eigen onderzoek van My Beauty Bento bleek dat standaard reissets voor verzorgingsproducten vaak niet voldoen aan de verwachten. Verpakkingen lekken onderweg, kunnen niet opnieuw gebruikt worden, niet eenvoudig schoongemaakt worden of niet hygiënisch (na)gevuld worden. Daarbij ogen en voelen ze vaak goedkoop aan en wekken ze weinig vertrouwen. Dat moest beter kunnen!

En zo werd het idee voor My Beauty Bento geboren! De term Bento Box komt uit Japan, maar is inmiddels een breder begrip. Van oorsprong is het een Japanse lunchbox die een gevarieerde en esthetisch aantrekkelijke maaltijd bevat. Hij bevat vaak meerdere compartimenten waarvan handig gebruik wordt gemaakt om gerechten te scheiden. Er wordt aandacht besteed aan de inhoud van de box en natuurlijk zijn ze ook gemakkelijk mee te maken.

Handig en veilig je verzorgingsproducten mee op reis

Over de My Beauty Bento Container Set

My Beauty Bento is een container set die met dezelfde gedachte ontworpen is. Hij ziet er clean uit, is compact en gemakkelijk mee te nemen. En als we denken aan de traditionele reissets voor verzorgingsproducten is de My Beauty Bento sterker en luxer uitgevoerd. De verpakkingen zijn eenvoudig schoon te maken, hygiënisch te vullen en dus goed te hergebruiken.

Daarbij kunnen ze tegen een stootje! De containers worden gemaakt van sterk HDPE (High-Density Polyethylene) plastic, glas and staal.

Complete set reisverpakkingen voor je verzorgingsproducten

Inhoud van de container set

De box zelf is compact (12 x 14 x 4 cm) en sluit met onzichtbare magneetjes. Hij bevat 8 verschillende containers:

  • 3 plastic flesjes
  • 3 glazen potjes
  • 2 parfumrollers
Inhoud My Beauty Bento Container set met potjes flesjes en tools

Daarnaast vind je bijpassende labels voor op de verpakkingen in het doosje (je kunt ook custom labels bestellen) en een aantal tools om de producten te openen, gebruiken en vullen zoals metalen spateltjes voor crèmes en een trechtertje. Je kunt wel zeggen dat dit een erg complete set is!

Labels voor op de Beauty Bento reisverpakkingen
Bijgeleverde labels voor de My Beauty Bento containers.

De My Beauty Bento reisverpakkingen vullen en gebruiken

De plastic flesjes hebben een handzaam formaat (50 ml) en zijn eenvoudig in te drukken. Ze zijn daardoor goed te gebruiken voor bijvoorbeeld shampoo, conditioner of bodylotion.

Plastic reisverpakking: flesjes voor tonic, shampoo, conditioner, make-up remover

Het vullen kun je rechtstreeks vanuit je grote verpakking doen, of met behulp van het bijgeleverde trechtertje.

Het vullen van een flesje met de trechter

Ben je klaar met vullen? Dan doe je het bijbehorende dopje erop. Door de kleine opening zijn deze flessen ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld toners, tonic, micellair water, gezichtsreinigers en make-up remover!

Met de dop erop is de reisverpakking klaar voor gebruik

In de glazen potjes past wat minder. Ze zijn klein van stuk (7,5 ml) maar erg stevig en ook de dop voelt solide aan.

Drie glazen potjes voor crèmes op reis

Ik koos ervoor om mijn gezichtscrème erin te doen. Je kunt natuurlijk ook denken aan producten als moisturizers of handcrème.

Glazen potje vullen met crème voor op reis

Sticker erop en klaar voor gebruik!

My Beauty Bento glazen potje met crème voor op vakantie

Als laatste bevat de My Beauty Bento twee parfumrollers van glas. Niet alleen handig voor op reis, want inmiddels zit er ook eentje in mijn handtas!

Voor het vullen is het aan te raden om het trechtertje te gebruiken, de flesjes zijn namelijk erg klein (1 ml).

My Beauty Bento mini parfumroller voor in je handtas

Naast parfum kun je deze verpakking ook gebruiken voor andere vloeibare producten met roller zoals een verkoelende wenkbrauwroller. Een oogcrème is wat minder handig omdat die vaak een wat dikkere textuur heeft. Maar het is natuurlijk het proberen waard!

De set is me erg goed bevallen. Niet alleen handig voor wanneer je op vakantie gaat, ook voor in je handtas! De set is erg verzorgd en compleet. Het enige wat ik mis zijn spray- of pompflacons, maar wellicht komen die in een volgende versie. Je kunt in ieder geval al veel gewicht besparen door gebruik te maken van de acht reisverpakkingen in deze My Beauty Bento!

Meer informatie

Je vindt deze set op de My Beauty Bento website. Hij kost € 54,50 en dan ontvang je alle items die je in dit artikel zag. Een set custom labels is te koop voor € 4,50 via dezelfde website. Bij die set krijg je dan ook drie vervangende zwarte doppen voor in de flessen.

Wil je deze reisset cadeau geven? Ook dát is mogelijk! Er zit dan een gepersonaliseerd kaartje bij, je betaalt dan € 59,50.

Heb jij je favoriete reisverpakkingen al gevonden of lijkt deze Beauty Bento set je wel wat?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top