N.A.E. Energia nachtcrème

Toen het twee maanden geleden tijd was voor een nieuwe nachtcrème wilde ik eens een ander merk proberen, ik koos uiteindelijk voor de Energia Nourishing Night Cream van N.A.E.. Dit staat voor Naturale Antica Erboristeria. De afkorting hanteren was een goede keuze… Lees snel verder!

NAE Energia nachtcreme vegan

Over N.A.E.

Naturale Antica Erboristeria, ofwel N.A.E., is een biologisch merk met verzorgingsproducten voor huid, gezicht en haar. De producten vinden hun oorsprong in Italiaanse kruiden. Voor alle producten van N.A.E. geldt:

  • Minimaal 95% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong.
  • Minimaal 20% van het totale product is biologisch geteeld (voor producten die je afspoelt geldt een waarde van minimaal 10%).
  • Overige ingrediënten mogen niet meer dan 5% van het totale product bedragen.

Kortom, natuurlijke, organische ingrediënten. Alle producten van N.A.E. zijn vegan en dierproefvrij. Toen ik deze feiten las wilde ik graag iets van dit merk proberen en het werd dus een nachtcrème!

N.A.E. Energia Nourishing Night Cream

Het werd de Energia nachtcrème die verrijkt is met extract van zeelavendel en biologische zonnebloemolie. Het zou de huid voeden, je teint verbeteren en snel intrekken.

NAE voedende nachtcreme met zeelavendel

De nachtcrème komt in een tube wat ik een pluspunt vind. Ben ik de enige die niet met mijn vingers in een potje crème wil dippen omdat dan alles onder mijn nagels komt? Daarnaast is het een stuk minder hygiënisch dan een tube natuurlijk.

Naturale Antica Erboristeria Energia Nourishing Night Cream

Toen ik de tube voor het eerst opende vond ik de geur eigenlijk wel prima. Hij ruikt vrij fris en een tikkeltje kruidig. Na een paar weken gebruik ging ik de geur toch wat minder aangenaam vinden. Nog steeds wel fris, maar ik geloof dat ik stiekem toch teveel lavendel ruik, al viel me dat niet meteen op. Lavendel is niet mijn favoriete geur, zeker niet in verzorgingsproducten.

Tube NAE nachtcreme lavendel vegan

De tube zelf is lekker flexibel en goed in te drukken. De crème is licht van textuur waardoor het gemakkelijk uit de tube komt. Je hebt weinig nodig om je hele gezicht te bedekken, omdat hij gemakkelijk uitsmeert. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik toch iets teveel crème heb gepakt.

Textuur vegan nachtcreme met lavendel

Hoewel op de verpakking te lezen is dat deze N.A.E. nachtcrème ‘onmiddellijk door de huid wordt opgenomen’, had dat van mij wel ietsje sneller gemogen. Dat is, samen met de geur, dan ook het grootste ‘nadeel’ van deze crème. Maar of je dat echt nadelen kunt noemen is twijfelachtig. Ik gebruik de crème met veel plezier en heb het idee dat het mijn huid goed voedt. Als je van de geur houdt zou ik hem dan ook zeker aanraden!

Meer informatie

N.A.E. heeft allerlei producten voor de verzorging van je lichaam, gezicht en haar. In de Energia lijn zitten bijvoorbeeld niet alleen deze nachtcrème, maar ook twee soorten dagcrème van N.A.E. Ik kocht deze crème voor € 5,99 bij Wehkamp (50 ml), normaal kost hij € 11,99. Het merk ook bij o.a. Kruidvat, Plein.nl, Etos en Bol.com te koop.

Heb jij wel eens iets van N.A.E. geprobeerd? Vind je het belangrijk dat producten vegan zijn?

— Geïnteresseerd in gezichtscrèmes? Bekijk dan hier het artikel over Dr. Hauschka Melissecrème of Biodermal Sensitive Balance crème. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Mooi en gezondMooi en gezond

4 reacties op “N.A.E. Energia nachtcrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top