How to: Nagellakvlekken uit kleding verwijderen

Ben je net zo’n kluns als ik en heb je regelmatig make-upvlekken in je kleding? In dit artikel laat ik je zien hoe je nagellakvlekken uit je kleding kan verwijderen!

Vandaag dus eens een ander soort artikel. Ik was dit weekend mijn nagels aan het lakken. Het was een haastklus, want ik moest na een kwartier klaarstaan om opgehaald te worden. Uiteraard is dat een slecht idee, want om met net gelakte nagels een spijkerbroek open te doen om te gaan plassen zorgt er al voor dat ze beschadigen. Maar goed, eigenwijze ik wilde toch nog andere nagellak op. En ja hoor, met nog natte nagels raakte ik mijn shirt aan en zaten er alweer vlekjes op. Ook nog eens zwarte nagellak natuurlijk…

Nagellakvlekken in shirt verwijderen

Het shirt heeft een patroon en de vlekken zaten onderaan op het shirt, dus opzich was het niet heel opvallend. Maar het is een relatief nieuw shirt dus ik wilde ze er wel uit hebben! Zeker nadat ik een paar weken geleden al een trui verknald heb door een foundationvlek niet meteen goed te behandelen (schijnt met scheerschuim te moeten, dat ik dáár niet aan gedacht heb…). Maar na wat research gedaan te hebben op internet leek het verwijderen van nagellakvlekken uit kleding best gemakkelijk. Dus ik heb het geprobeerd en meteen even vastgelegd!

Je hebt nodig: aceton, keukenpapier of een tissue en een wattenstaafje. Kijk voordat je begint of je grote stukken nagellak voorzichtig kunt verwijderen van de stof. Als je ze een beetje eraf kunt krabben als het ware, als het hard geworden is, scheelt dat alweer!

Aceton om nagellakvlekken te verwijderen

Vouw het keukenpapier een paar keer op (of gebruik er meerdere op elkaar). Vervolgens leg je het kledingstuk met de vlek naar beneden op het keukenpapier. Dip het wattenstaafje in de aceton en wrijf voorzichtig over de vlek (dus op de binnenkant van de stof, als de vlek aan de buitenkant zit). Let op! Probeer eerst even op een minder zichtbare plek of de aceton geen slechte uitwerking op de stof heeft, voordat er onherstelbare schade ontstaat.

Vlekken verwijderen in kleding nagellak

Je zult nu zien dat de nagellak gaat afgeven op het keukenpapier wat eronder ligt. Ik heb de stof steeds een stukje verplaatst zodat een schoon stukje papier weer nieuwe nagellak kon opnemen. Dit herhaal je een paar keer tot de vlek niet meer zichtbaar is (even opnieuw in de aceton dippen is daarbij nodig). Dat ging eigenlijk best snel vond ik! Gelukkig heb ik mijn shirt dit keer kunnen redden.

Resultaat na vlekken verwijderen met aceton

Er is overigens ook een tweede manier, en dat is om met je wattenstaafje direct op de vlek (aan de buitenkant dus) te dippen met aceton. De nagellak zal dan opgenomen worden door het wattenstaafje, wat je steeds moet vervangen zodat je de vlek niet uitsmeert. De manier die ik hierboven heb omschreven werkte voor mij fijner, omdat je minder kans hebt dat de vlek groter wordt (voor mijn gevoel).

Heb jij nog goede schoonmaaktips voor make-up vlekken?

5 reacties op “How to: Nagellakvlekken uit kleding verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top