Nailart: gradient nagels

Het was al lang geleden dat ik gradient nagels als nailart had gemaakt. Ik heb het jaren geleden voor het eerst gedaan, maar na een paar keer vervolgens jaren niet meer. Ik vroeg me af of ik het nog wel kon, maar het is eigenlijk best goed gelukt. Lees verder voor het eindresultaat!

Gradient nagels, mijn eerste gedachte was om het kleurenschema paars / roze / wit te gebruiken. Maar ik maakte een paar weken geleden al nailart met paarse en roze stippen, dus ging ik nu voor een ander kleurpalet. Het werd uiteindelijk groen / geel en ik selecteerde onderstaande nagellakken om te gebruiken.

Gebruikte nagellak nailart gradient nagels groen geel
  • Kruidvat Base & Top Coat, deze gebruik ik altijd bij mijn nagellak. Niet duur en werkt goed!
  • Catrice in de kleur 600 – After Eight
  • Illamasqua in de kleur Nomad
  • Teeez in de kleur Big Apple
  • OPI in de kleur Did it on ‘em

Het Gradient Nails resultaat

Het meest logische bij nailart die overloopt in kleur is om vanaf de lichtste kleur naar de donkerste kleur te gaan. Doe je het andersom dan heb je kans dat de lichtere kleuren niet goed genoeg dekkend zijn op de donkere nagellak.

Maar, eigenwijs dat ik ben, begon ik toch met de donkerste kleur. Ik vind dat namelijk het mooiste resultaat hebben, donker het dichtst bij de vinger en licht op het uiteinde van de nagel. Uiteraard kun je ook vanaf de vinger de gradient aanbrengen, maar dan zit je vinger nog meer onder de nagellak dan wanneer je het vanaf de vinger naar het uiteinde doet. Volgen jullie het nog?

Nailart gradient nagels groen geel

Dit is het resultaat geworden! Ik heb eerst de donkere basiskleur aangebracht en vervolgens met een sponsje de andere kleuren laag voor laag opgebracht. Belangrijk is dat je de nagellak goed laat drogen tussen de lagen door, anders ‘dep’ je de nagellak er weer mee af. Hierboven zie je het resultaat!

Heb je wel eens zulke nailart met gradient nagels gemaakt? Welke kleurencombinatie lijkt je nog meer leuk?

2 reacties op “Nailart: gradient nagels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top