Nailart: klaar voor de feestdagen!

In dit artikel laat ik je een aantal simpele nailart ideeën zien zodat je met een leuke manicure deze feestdagen wat vrolijker maakt! Dat is waarschijnlijk iets wat we nodig gaan hebben dit jaar. Als je zelf leuke ideeën hebt hoor ik het ook graag!

Rode nagellak met sterren simpele nailart voor de feestdagen

Ik begin met een wat eenvoudige methode om je nagels op te leuken: het gebruik van nagelstickers! Degene die ik hierboven gebruikte zijn gouden sterren in diverse formaten. Ze zaten in de Max & More Deluxe adventskalender van 2019. In de Essence adventskalender 2020 zaten kerstige nagelstickers.

Hieronder een variant met één van de nieuwste kleurtjes HEMA nagellak: Karma Chameleon. Ook de nagelstickers die ik hierbij op heb zijn van HEMA en momenteel te koop.

HEMA nagellak Karma Chameleon met sneeuwpop

Door op één nagel de details aan te brengen wordt het niet te overdadig. De aandacht wordt naar één nagel getrokken. Aan de onderkant van de sneeuwpop heb ik nog wat losse glitters gedaan als sneeuw.

Op steeds meer plekken kun je leuke en feestelijke nagelstickers vinden. Bijvoorbeeld in de Essence LE X-mas wishes, candy kisses die nu in de winkels ligt!

Nagellak met water decals

Het nadeel van het gebruiken van stickers vind ik dat je de randjes vaak blijft zien (bij die van Max & More meer dan bij de HEMA varianten). Door een top coat aan te brengen wordt dat al iets minder, maar ze verdwijnen nooit helemaal. Ik vind het dan leuker om water decals te gebruiken. Wil je weten hoe dat moet? Lees dan dit artikel: How to: water decals aanbrengen.

Nagellak glitters en water decals

Op de foto hierboven heb ik een nude kleurtje gecombineerd met zwart met glitters. Op de middelste twee vingernagels heb ik water decals aangebracht.

Vroeger kocht ik mijn water decals via eBay, sinds een tijdje heb ik die site ingeruild voor AliExpress. Inmiddels heb ik al een hele collectie opgebouwd en dus veel om uit te kiezen. Benieuwd hoe ik die stapels water decals heb opgeborgen? Lees dan hier verder: Hoe ik mijn water decals opberg.

Glitter nailart

Een andere eenvoudige manier om je nagels op te leuken is om verschillende kleuren nagellak te gebruiken of juist één kleur met glitters. Dat laatste heb ik hieronder gedaan.

Nailart met glitters nagellak feestdagen

Ik gebruikte een al wat oudere grijze nagellak van HEMA, maar je kunt uiteraard elke kleur en elk merk gebruiken als basis! Na de basislaag heb ik eerst de grovere glitters aangebracht. In mijn geval was dat een lakje van Barry M. Als laatste heb ik de peel off glitternagellak van Essence gebruikt die je op de foto ziet. Door de glitters is je nailart in een handomdraai vrolijk voor de feestdagen!

Zelf nailart maken

Ben je wat creatiever aangelegd of wil je zelf figuurtjes op je nagels maken? Dan kun je met verschillende kleuren (glitter)nagellak zelf op je nagels ’tekenen’. Dit kan zo eenvoudig of moeilijk als je wil. Hieronder zie je een simpel design, waar ik zelf persoonlijk erg van houd.

Classy nailart voor de feestdagen

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor nailart. Zo kun je striping tape gebruiken zoals ik deed in deze Nailart met Essence Spice it Up nagellak. Of je kunt stamping plates gebruiken om afbeeldingen op je nagels te stempelen. Vorig jaar deed ik dat, je kunt het teruglezen in dit artikel: Kerst nailart met stamping plate.

Draag je wel eens nagellak? Maak je ze extra vrolijk deze feestdagen?

Eén reactie op “Nailart: klaar voor de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top