Natuurlijke deodorant van Wild

Sinds ik kennismaakte met aluminiumvrije deodorant is dat eigenlijk het enige wat ik nog gebruik. Over de natuurlijke deodorant van Wild Cosmetics had ik al veel gezien, maar nog niet zelf geprobeerd. Daar kwam de afgelopen weken verandering in! Hier lees je over de geuren, samenstelling, mijn ervaringen én deel ik mijn kortingscode met je!

Wild Cosmetics Deodorant Review

Wild Cosmetics natuurlijke verzorging

Wild Cosmetics is ontstaan uit een passie om de wegwerpmentaliteit in badkamerproducten te doorbreken. Het merk biedt hoogwaardige, natuurlijke deodoranten die het gemak en de effectiviteit van traditionele producten combineren met duurzaamheid.

De herbruikbare aluminium applicator (case) gaat levenslang mee en wordt gevuld deodorant navullingen gemaakt van bamboepulp zodat plastic afval vermindert.

Fresh Cotton & Sea Salt deodorant refill Wild

Inmiddels heeft Wild haar assortiment uitgebreid met natuurlijke lippenbalsems, hervulbare douchegels en shampoo bars.

De producten bevatten natuurlijke ingrediënten en 24 uur geurbescherming. Ze zijn inmiddels geliefd bij gebruikers wereldwijd. Wild Cosmetics plant bomen voor elke bestelling, waardoor ze CO2-negatief zijn en onze planeet helpen beschermen.

De Wild deodorant case | € 12

Zoals je hierboven al kon lezen zijn de applicators gemaakt van stevig aluminium. Ik heb geen moment het idee dat het een fragiele case is. In dit artikel zie je de roze variant. Ze hebben een aantal standaard kleuren waar je zelfs je naam op kunt laten drukken.

Wild Cosmetics Deodorant Case voor deostick

Daarnaast zijn er regelmatig limited editions verkrijgbaar. Momenteel is er bijvoorbeeld een samenwerking met Emma Bridgewater wat heeft geresulteerd in een toffe case met bijtjes.

De case kost € 12, voor limited editions betaal je € 15. Koop je een bundel met navullingen erbij? Dan betaal je minder.

Deodorant navullingen | € 7

Belangrijk kenmerk van de deodorant van Wild is dat ze talloze navullingen hebben. Je koopt eenmalig een case, de aluminium applicator. De navulling die je er in stopt gaat zo’n 4-6 weken mee.

Cherry Blossom deodorantrefill Wildcosmetics

In dit artikel zie je Fresh Cotton & Sea Salt en Cherry Blossom. Beide ruiken echt heerlijk! Fris, een beetje bloemig (Cherry Blossom) en geen standaard geuren. Ze zijn opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten en veganistisch. Er is overigens ook een ongeparfumeerde variant.

Wild heeft diverse originele geurcombinaties ontwikkeld. Momenteel zijn ook de limited editions Sherbet Lemon en Honey & Cactus Flower verkrijgbaar.

Navulling vegan en aluminiumvrije deostick Cherry Blossom

De navullingen bevatten geen aluminium maar werken op basis van tapiocazetmeel en baking soda. Tapiocazetmeel heeft krachtige absorberende eigenschappen waardoor je oksels droog blijven. Baking soda is effectief in het reguleren van geur. Er zit enkele een minimale hoeveelheid in om het risico op huidirritatie te verminderen.

Toch last van irritatie onder je oksels? Veel van de navullingen zijn ook verkrijgbaar zonder baking soda! Op deze pagina lees je meer over de ingrediënten van de Wild Deodorant Refills.

Je koopt de navullingen minimaal per drie stuks (€ 7 euro per stuk). Of kies voor een abonnement waarbij je periodiek navullingen naar keuze toegestuurd krijgt.

Hoe plaats ik de Wild navulling in mijn case?

Het vullen van de applicator is erg eenvoudig. Zoals je eerder in dit artikel al kon zien bestaat de case uit drie onderdelen. De dop die je dagelijks er afhaalt om de deodorantstick aan te kunnen brengen, het middengedeelte en de onderkant.

De Refill in de deodorantstick case plaatsen

Zorg dat de bodem helemaal naar beneden is gedraaid voor je de onderkant uit de case haalt. Je kunt dan de oude, lege refill-verpakking eraf halen. Wellicht is het ook nodig om de case nog schoon te maken, dan is dit het perfecte moment daarvoor.

Case er terug op schuiven

Op het onderste gedeelte van de case plaats je vervolgens de nieuwe Wild deodorant navulling. Daarna schuif je het middenstuk er weer overheen. Zorg daarbij dat hij goed vastklikt.

Alles weer in elkaar geklikt

Dat is eigenlijk alles. Je natuurlijke, aluminiumvrije deodorant van Wil is nu klaar voor gebruik!

De deodorantstick van Wild Cosmetics in gebruik

Om de deodorant te gebruik draai je aan het onderste gedeelte van de applicator. De deodorantstick komt dan steeds een beetje omhoog. Het draaien gaat soepel.

Draai de Wild case om de deodorant naar boven te duwen

Door de rechthoekige vorm van de stick is het aanbrengen eenvoudig. Eén veeg over mijn oksel is meestal voldoende. De deodorant laat geen witte strepen of gele vlekken achter op kleding. En ik ruik de hele dag fris!

Deodorantstick van WildCosmetics

Bij regulier gebruik kun je zo’n 4 tot 6 weken doen met één navulling. Daarna kun je kiezen voor een andere geur of natuurlijk een navulling met dezelfde geur plaatsen.

Meer informatie

Je koopt de natuurlijke deodorant eenvoudig via de Wild Cosmetics website. Gebruik je voorgaande link, dan krijg je 20% korting op je bestelling! Of vul handmatig kortingscode THENEXTG1RL in voor je afrekent.

Losse cases kosten € 12 (voor limited editions betaal je € 3 meer), de navullingen hebben een prijs van € 7 per stuk. Koop je alles samen in een bundel, dan betaal je minder!

Je kunt kiezen voor een eenmalige aanschaf of voor een abonnement naar keuze. Naast deodorant hebben ze ook andere producten zoals douchegel en shampoo bars zodat ook jouw kamer wegwerp-vrij kan worden.

Gebruik jij aluminiumvrije deodorant?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top