Nieuw van Urtekram: Soft Wild Rose collectie

De afgelopen maanden werden er al verschillende collecties gelanceerd. Inmiddels zijn er weer nieuwe producten van Urtekram verkrijgbaar: Soft Wild Rose. Met deze collectie word je uitgedaagd om een mindful moment voor jezelf te creëren om extra ontspannen je dag door te komen. Kijk mee!

Urtekram Dare to Dream Soft Wild Rose collectie

De collectie bestaat uit zes producten waarover ik hieronder meer vertel. Met de producten worden niet alleen je haar en huid verzorgd, maar ook je geest wordt ontspannen door de geur van de botanische wilde rozen. De producten bestaan uit ingrediënten die voor minstens 99% van natuurlijke oorspong zijn. Ze zijn allemaal vegan en EcoCert gecertificeerd. Dit betekent dat ze geen parabenen en siliconen bevatten. Inmiddels is ruim 85% van alle verpakkingen ‘plant-based’ (gemaakt van suikerriet). Urtekram Nordic Beauty produceert haar eigen extracten en test haar producten niet op dieren.

Urtekram Colour Preserve shampoo & conditioner

De eerste twee producten zijn een shampoo en conditioner die ervoor zorgen dat je haarkleur mooi blijft door de toegevoegde blue sea kale. Je haar wordt gevoed en verzorgd door de aloë vera en bietenwortelextract.

Urtekram shampoo en conditioner rose

Om je haar goed te verzorgen kun je de shampoo eerst goed laten schuimen op je natte handen. Door het water wordt het schuim ‘geactiveerd’. Je hebt niet meer shampoo nodig dan de grootte van een munt. Als de shampoo schuimt breng je hem aan op je haar. Door het eerst schuimt wordt je haar beter beschermd en is de shampoo gemakkelijker uit te spoelen. Masseer de shampoo licht in op je hoofdhuid en laat het daarna een minuut intrekken. Geniet ondertussen van de zachte geur van botanische rozen! Het is overigens geen klassieke rozengeur. Daar ben ik namelijk niet heel erg fan van. Maar deze collectie ruikt toch anders, heel zacht en warm.

Informatie shampoo en conditioner Soft Wild Rose

Na het uitspoelen van de shampoo breng je de conditioner aan op je haar. Dit hoeft niet op de hoofdhuid, maar juist op de onderste helft van je haar. Een tip is om je haar al door te kammen als er conditioner in zit, zo hoef je dat niet meer te doen als je uit de douche komt. Je haar is dan namelijk kwetsbaarder. Ook kan de conditioner door het borstelen dieper in de haren trekken waardoor je meer textuur in je haar krijgt. Vooral bij fijn haar kan dat voordelen hebben!

Verpakkingen colour preserve shampoo conditioner urtekram

De conditioner kun je ook gebruiken als ‘overnight’ haarmasker. Je spoelt het dan niet uit, maar laat het in je haar zitten. Doe er een (haar-)handdoek omheen (en misschien nog een wat drogere voor je echt gaat slapen). Zo kan de conditioner zijn werk goed doen.

Als laatste een tip om spanning in je hoofd / nek te verminderen. Pak al je haren vast, hoog op je hoofd en draai het in elkaar. Doordat je nu eigenlijk voorzichtig aan je haren trekt, masseer je je hele hoofd. Je kunt hierbij ook je hoofd verschillende kanten op bewegen om een extra stretch te voelen. De spanning zal zo langzaam verdwijnen!

Soft Wild Rose Body Wash & Body Lotion

Je lichaam is natuurlijk net zo belangrijk als je haren! Daarom kunnen een body wash en body lotion niet ontbreken in deze collectie.

Urtekram Soft Wild Rose Body Wash en Lotion

Ook de body wash kun je eerst tussen je handen wrijven voor je hem op je huid aanbrengt. Hierdoor komt de geur van de damascus roos olie vrij. Door deze diep in te ademen kun je spanningen in je lichaam verminderen. Dit gebeurt sowieso als je let op je ademhaling en diep inademt.

Informatie over bodywash en bodylotion

De bodylotion werkt verzorgend en hydraterend voor je huid. Tijdens het aanbrengen kun je jezelf meteen een lichaamsmassage geven. Zelf ben ik meestal van het ‘snel insmeren’, maar door dit juist mindful te doen, met rustige, ronddraaiende bewegingen, kalmeer je ook je hoofd. ’s Ochtends kun je er voor kiezen om ook een beetje op je huid te klappen met je hand, zodat je huid goed wakker wordt en je klaar bent voor de dag!

Verpakkingen bodylotion en bodywash van Urtekram

Wist je dat je de bodylotion ook in de puntjes van je haar kunt aanbrengen voor extra hydratatie?

Urtekram Hand Wash & Hand Cream

De laatste twee producten in deze Urtekram Soft Wild Rose collectie zijn een handzeep en handcrème.

Handzeep en Handcreme van Urtekram

Inmiddels is iedereen er aan gewend geraakt om regelmatig de handen te wassen (voor zover je dat nog niet deed). Het is een uitgelezen moment om ook even een mindful moment te pakken. Adem vijf keer diep in terwijl je je handen wast. Als je daar een gewoonte van maakt heb je altijd even een ontspannen moment.

Doe jij je schoenen uit als je thuiskomt? Je zou nog een stap verder kunnen gaan en op dat moment ook je voeten kunnen wassen. Dit voelt nog net iets meer bevrijdend en er komt zo weer nieuwe energie vrij. Je doet dat ook met deze Urtekram handzeep.

Informatie op verpakkingen handcreme en handzeep

Als je de handcrème goed inmasseert is deze na ongeveer 20-30 seconden goed opgenomen. Hij laat geen vettig laagje achter. Een goede gewoonte is om even je vingers te strekken tijdens het intrekken van de crème. Vervolgens schud je even je polsen los en kun je weer verder met de dag!

Alle producten uit deze collectie hebben een subtiele zachte geur die voor mij aangenaam en ontspannend is. Ik had al goede ervaringen met Urtekram producten, wat ook bij deze collectie weer het geval was.

Meer informatie

De tips over het gebruik van deze producten kreeg ik tijdens een online event. Ze werden gedeeld door holistisch beauty-expert Line Friis. Met deze tips kun je optimaal genieten van de Urtekram Soft Wild Rose producten!

Deze Urtekram Dare to Dream collectie is inmiddels verkrijgbaar bij Holland & Barrett en de grotere biologische speciaalzaken. De prijzen zijn als volgt:

  • Colour Preserve Shampoo – €7,99 (250 ml)
  • Colour Preserve Conditioner – €7,49 (180 ml)
  • Body Wash – €6,99 (200 ml)
  • Body Lotion – €9,99 (245 ml)
  • Hand Wash – €7,99 (300 ml)
  • Hand Cream – €6,49 (75 ml)

Geïnteresseerd in de andere Urtekram lijnen? Neem dan zeker ook een kijkje bij deze artikelen:

Heb jij al eens producten van Urtekram geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top