Nieuwe kleuren INGLOT O2M nagellak || Review

Laatst bracht INGLOT nieuwe kleuren O2M nagellak uit. Na mijn positieve ervaringen met de INLGOT Natural Origin nagellak, wilde ik deze andere variant natuurlijk graag proberen! In dit artikel zie je de vijf nieuwe tinten, inclusief swatches zodat je goed kunt kiezen welke kleur bij jou past.

INGLOT new breathable O2M nail enamel

Over de O2M lakjes

Het grote pluspunt van de O2M nagellak is dat ze zuurstof en water doorlaten. Hierdoor worden je nagels niet aangetast tijdens het dragen van de lak. Ze behouden hun conditie! Nog meer pluspunten: de INGLOT O2M nagellak is vegan én halal.

In dit artikel laat ik nummers 497, 480, 481, 482 en 483 aan je zien. Inmiddels zijn er 83 tinten beschikbaar, waaronder ook een aantal metallics en kleuren met glitters. Het volledige assortiment bekijk je natuurlijk op de INGLOT website. Daarnaast zijn er ook een O2M Base Coat en Top Coat beschikbaar.

Informatie en ingredienten zuurstofdoorlatende nagellak

Alle nagellakjes komen in een, voor INGLOT kenmerkend, matzwart doosje met witte letters. Daarom zie je de kleurcode, informatie zoals het gebruiksadvies en de lijst met ingrediënten. Door een opening in de doosjes kun je de kleur zien.

Nieuwe kleuren INGLOT O2M nagellak 2022

Hoewel de O2M collectie nagellak van INGLOT veel donkerdere en vrolijkere kleuren bevat, is voor de nieuwe tinten gekozen voor hele lichte roze en bruintinten. Zo kun je jouw nagels nét dat beetje extra glans geven zonder dat ze meteen opvallen.

Lichte kleuren nagellak van INGLOT
Van links naar rechts de INGLOT O2M nagellak in 479, 480, 481, 482 en 483.

De flesjes zijn simpel gehouden, een rechthoekig flesje met ronde, zwarte dop. Bovenop staat het kleurnummer gedrukt. Op de achterkant van de flesjes staat het o.a. het gebruiksadvies zoals op de doosjes.

Nieuwe kleurnummers lichte nagellak

Tijd om de INGLOT O2M nagellak uit te proberen!

INGLOT O2M nagellak – nr. 479

Nummer 479 is de lichtste tint van de vijf lakjes die ik ontving, bijna ook de lichtste van heel de collectie. Hij is bijna wit met een vleugje roze.

Nummer 479 breathable nail enamel

Deze O2M lakjes zijn gemakkelijk aan te brengen. Het kwastje heeft een prima formaat om in een 1-2 streken je nagel te bedekken met lak. Verder is de vloeibaarheid bij de lak zoals je mag verwachten van een nagellak. Ik vond ze wel een bovengemiddeld sterke chemische (nagellak-)geur hebben.

Close-up kwastje INGLOT nagellak

Op de website is te lezen dat de nagellak dekkend is in twee lagen. Bij het aanbrengen van de eerste laag had ik al het vermoeden dat dit in ieder geval bij deze lichte tint niet het geval zou zijn. Uiteindelijk heb ik vier laagjes aangebracht om onderstaand resultaat te krijgen.

Daar moet wel bij gezegd worden dat ik een transparante basecoat gebruikte. De bijbehorende INGLOT O2M base coat heeft een witte tint, ik vermoed dat daardoor de basis beter is om de gekleurde nagellak dekkend te krijgen.

Swatch INGLOT O2M nagellak 479

Overigens vind ik het bij dit soort tinten niet echt storend als de nagellak niet volledig dekkend is. Na twee laagjes was de lak wel netjes egaal, dus als je hem iets transparanter wil dan bovenstaande is dat ook mogelijk.

INGLOT O2M nagellak – nr. 480

Nummer 480 is iets meer roze dan 479, maar nog steeds erg licht.

Nummer 480 breathable nail enamel

Ook bij deze kleur was de dekking niet zoals ik had gehoopt. Uiteindelijk heb ik bij alle kleuren vier laagjes aangebracht zodat de kleur goed zichtbaar was.

Swatch INGLOT O2M nagellak 480

Deze kleur is net iets warmer en staat wat beter bij mijn huidskleur dan nummer 479 vind ik. Als je houdt van niet geheel dekkende nagellak is INGLOT nr. 480 zeker iets voor jou!

INGLOT O2M nagellak – nr. 481

Weer een tintje meer roze: nummer 481! Dit is een babyroze lak, een heel ‘lief’ kleurtje.

Nummer 481 breathable nail enamel

Ook op mijn nagels blijkt deze pastelroze nagellak goed te staan. Met drie laagjes had hij misschien ook dekkend genoeg geweest, maar heb toch een vierde laagje aangebracht.

Swatch INGLOT O2M nagellak 481

INGLOT O2M nagellak – nr. 482

Na drie roze nagellakjes, zijn de volgende twee wat meer ‘nude’. De eerste is denk ik het beste te omschrijven als lichte zalmkleurige lak.

Nummer 482 breathable nail enamel

Een hele mooie kleur waarvan ik wederom vier laagjes heb aangebracht. Gelukkig droogt de INGLOT O2M nagellak snel, zodat je vlug een aantal lagen aan kunt brengen. Hij lijkt iets beter te dekken dan nummer 479 en ziet er daardoor ook iets beter uit vind ik.

Swatch INGLOT O2M nagellak 482

INGLOT O2M nagellak – nr. 483

De laatste nieuwe kleur is 483, een wat donkerdere tint dan 482. Bij bepaalde lichtinval doet het me denken aan oudroze.

Nummer 483 breathable nail enamel

Voor de goede vergelijkbaarheid heb ik ook van deze laatste kleur vier laagjes aangebracht. Ik had niet verwacht dat deze tint me zo goed zou staan, maar ik vind hem prachtig!

Swatch INGLOT O2M nagellak 483

Al met al kan ik concluderen dat de nagellak fijn lakt, dekkend is als je een wat wittere base coat gebruikt en uiteindelijk ook goed bleef zitten op mijn nagels. Dit kan bij jou natuurlijk anders zijn en is onder andere afhankelijk van je de nagellak zelf, je lak-kwaliteiten en de conditie van je nagels. Die conditie blijft in ieder geval gehandhaafd door deze zuurstof doorlatende lakjes.

Wat mij betreft een aanrader, ik ben hierdoor ook erg benieuwd geworden naar de wat donkerdere tinten!

Meer informatie

De O2M zuurstof doorlatende nagellak is verkrijgbaar via de INGLOT website. Ze kosten € 15,99 per stuk (11 ml). Ook de base coat en top coat koop je voor dezelfde prijs. Koop je ze samen? Dan krijg je 10% korting. Dit kan echter niet in combinatie met mijn kortingscode THENEXTG1RL, waarmee je maar liefst 20% korting krijgt. Dus kijk even wat voor jou het voordeligst is voor je afrekent!

Deze lakjes zijn vegan en halal gecertificeerd en INGLOT is een cruelty-free merk.

Zijn dit nagellakkleuren die jij vaak draagt? Wat is jouw favoriete kleur? Laat het me weten in een reactie!

— Meer nagellakken van INGLOT bekijk je via de link! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top