Nieuwe Mattie haarkleuring en -verzorging || Review

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik voor het eerst kennismaakte met de semi-permanente haarkleuring van Mattie. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met 8 nieuwe kleuren en een aantal andere mooie producten. De hoogste tijd dus voor een hernieuwde kennismaking, dus lees snel verder!

Shampoo Conditioner Haarkleuring Mattie Professional

After Color Shampoo & Pro Conditioner

Als je dan uiteindelijk de moeite hebt genomen om je haren te (laten) kleuren, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Zeker bij semi-permanente haarkleuring, die in Matties geval tot veertien wasbeurten zichtbaar is, is het belangrijk de juiste shampoo en conditioner te gebruiken.

Je kiest dan voor een milde shampoo en een verzorgende conditioner. Bij Mattie maken ze het je gemakkelijk: ze ontwikkelden hun eigen producten!

After Color Shampoo en Pro Conditioner

Alle producten van Mattie, dus ook de haarkleuring, worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Ze zijn cruelty-free, vegan en bevatten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Mattie Pro haarverzorging na kleuring

Mijn eerste gedachte was: wat een mega flessen! Met deze exemplaren van 1 liter kan ik een tijdje vooruit. Handig als je bijvoorbeeld een kapsalon hebt, dan zal de shampoo en conditioner er wat sneller doorheen gaan. Ook voor zakelijke inkopen kun je bij Mattie terecht.

Beide producten ruiken heerlijk en mijn haren worden er heerlijk zacht van. Hoe mijn haarkleur er op reageerde lees je onderaan dit artikel!

Nieuwe kleuren Mattie semi-permanente haarkleuring

De acht nieuwe kleuren semi-permanente haarkleuring die ik van Mattie ontving zien er weer erg goed uit. Het is een hele regenboog aan kleuren die goed aansluit bij het assortiment wat ze al hadden.

Nieuwe kleuren Mattie Pro semi-permanente haarkleuring

Inmiddels is er keuze uit 25 kleuren, waaronder ook een aantal pasteltinten. Een semi-permanente haarkleuring is het meest intens als het wordt aangebracht op een basis van lichtblond haar. De donkerdere kleuren in het assortiment kun je wel op bijvoorbeeld donkerblond haar aanbrengen, maar zullen dan waarschijnlijk iets minder intens ogen.

Mattie Copper Orange haarkleuring

Alle semi-permanente haarkleuringen van Mattie bevatten geen ammoniak en peroxide. Dat betekent ook dat de nare chemische geur niet aanwezig is en hij mild is voor je hoofdhuid. Geen jeuk of pijn tijdens het kleuren van je haar!

Nieuwe kleuren groen en blauw Mattie

Hierboven zie je links de nieuwe groene tint Jade Blue. Een mintgroen waarvoor mijn haar waarschijnlijk iets te donker is. Wat overigens niet uitsluit dat ik hem nog wel ga proberen, want hij is erg mooi vind ik!

Daarnaast Midnight Blue en Royal Navy, de twee tinten die ik momenteel in mijn haar heb. Foto’s zie je onderaan dit artikel!

Bright Pink en Cerise haarkleuring

De twee nieuwe roze tinten, Bright Pink en Cerise, probeerde ik uit op mijn dochters haar. Die wilde al langer roze in haar haren. Omdat deze Mattie semi-permanente haarkleuring je haar niet beschadigt vond ik dat een goede oplossing!

Rood en oranje semi-permanente haarkleuring van Mattie

Ook deze drie rode/oranje tinten werden toegevoegd aan het assortiment. Met Copper Orange zag ik laatst een tof filmpje, dus die staat sowieso ook nog op mijn lijstje om uit te proberen.

De nieuwe Mattie semi-permanente haarkleuring in gebruik

Zoals ik al verklapte heb ik de twee blauwe en twee roze tinten uitgeprobeerd. Als eerste pakte ik Bright Pink en Cerise erbij voor mijn dochter.

Roze semi-permanente haarkleuring in gebruik
Door de pompflacons kun je de haarkleuring goed doseren.

Een verbetering met een jaar geleden: alle nieuwe flesjes semi-permanente haarkleuring heeft Mattie voorzien van een pompje! Hierdoor kun je gemakkelijk doseren en hoef je niet in de fles te knijpen om de kleuring uit de fles te krijgen.

Mijn dochter heeft veel haar wat donkerblond is. We besloten alleen de onderste helft van haar haren te doen. Dichter bij de hoofdhuid bracht ik Cerise aan en het onderste gedeelte is Bright Pink. Hieronder zie je de voor- en nafoto’s.

Resultaat Bright Pink en Cerise op donkerblond haar

De kleur was erg goed zichtbaar. Door de wat donkerdere basis is het verschil tussen de twee kleuren niet goed te zien. Ik bracht de kleuring aan toen de zomervakantie net was begonnen. In de weken erna heeft ze veel tijd doorgebracht in (chloor)water en zwembaden. Ook heeft ze een reguliere shampoo en conditioner gebruikt. Zoals je kunt verwachten werd de kleur dan ook al vrij snel minder. Daaruit blijkt dat een goede verzorging van gekleurd haar erg veel invloed heeft op de houdbaarheid!

Vervolgens was ik zelf aan de beurt. Al mijn haar blauw vind ik iets te heftig, dus ik koos voor een ‘band’ door mijn haar. Ik bracht dichter bij mijn hoofdhuid Royal Navy aan. De onderste helft, richting mijn haarpunten, kleurde ik met Midnight Blue.

Blauwe haarkleuring in donkerblond haar Mattie

Inmiddels heb ik mijn haar nu zo’n zeven keer gewassen sinds ik de kleuring aanbracht. Met de Mattie shampoo en conditioner natuurlijk! De kleur zit er nog erg goed in en ik denk dat de shampoo en conditioner daar aan hebben bijgedragen. Zeker als ik het vergelijk met hoe snel de kleur uit mijn dochters haar was.

Gek genoeg zijn het juist de lichte plukjes (highlights) in mijn haar waarop de kleur het snelst lijkt te vervagen. De donkerdere gedeelten worden nog goed bedekt door blauw. Die beloofde veertien wasbeurten gaan we wel halen denk ik!

Meer informatie

Deze producten en meer kun je vinden op de Mattie website. Naast de shampoo en conditioner die ik je in dit artikel liet zien (beide € 17,95 voor 1000 ml) vind je daar bijvoorbeeld ook een grote fles zilvershampoo (€ 19,95).

De semi-permanente haarkleuring kost € 9,95 voor 210 ml. Er is keuze uit 25 kleuren. Ook vind je bij Mattie permanente haarkleuring (diverse tinten blond, bruin en zwart), blondeer poeder en vegan peroxide. Het is zeker de moeite waard om er even een kijkje te nemen! Je kunt er bestellen als particulier en als kapsalon of distributeur.

Kleur jij je haar wel eens in niet-standaard kleuren?

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 3 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top