Nieuwe skincare van The Body Shop || Review

The Body Shop is een merk wat onder andere milieu, duurzaamheid en zogenaamde ‘clean beauty’ hoog in het vaandel heeft staan, daarom was ik ook erg benieuwd naar de nieuwe skincare items die ze hebben uitgebracht. Ik was één van de gelukkigen die de producten mocht uitproberen, vandaag lees je er alles over!

Duurzame reiniging en skincare van The Body Shop

Ik ontving drie nieuwe skincare producten van The Body Shop om uit te proberen.

Aan het einde van het artikel vertel ik je ook nog over de hervulbare fles van het merk als stap naar minder belasting voor het milieu!

Meer lezen over de producten van The Body Shop doe je via de link!

Reusable Make-up Remover Pads | € 14

Als eerste de Reusable Make-up Remover Pads van The Body Shop. Als je vaker hier komt, weet je dat ik groot fan ben van herbruikbare, wasbare wattenschijven. Ik maak er mijn gezicht mee schoon, haal er maskers mee van mijn gezicht en gebruik ze dus dagelijks. Inmiddels heb ik al een hele verzameling, dus genoeg vergelijkingsmateriaal!

The Body Shop Clean Conscience cotton pads

In de Clean Conscience verpakking van The Body Shop zitten 7 wattenschijven en een waszakje. Zonder er verder over na te denken vond ik zeven wel een raar getal, maar daarover later meer.

Informatie TBS Clean Conscience cotton pads

De herbruikbare wattenschijven zijn gemaakt van 75% bamboe viscose en 25% organisch katoen. Het waszakje is volledig van organisch katoen gemaakt. Je wast de wattenschijfjes na ieder gebruik, maximaal op 30 graden. In mijn ervaring is dat meestal warm genoeg, als je ze niet te lang laat liggen voor je ze wast.

Als ik een wat heftigere make-up look heb verwijderd met een herbruikbaar wattenschijfje, spoel ik hem meteen onder de kraan even om, zodat het ergste vuil er alvast af is.

Herbruikbare wasbare wattenschijfjes van The Body Shop

De wasbare wattenschijfjes van The Body Shop voelen superzacht aan, bestaan uit twee dunne laagjes tegen elkaar en zijn erg flexibel. Het aantal in de verpakking werd meteen verklaard toen ik ze eruit haalde: voor iedere dag is er één wattenschijfje!

Deze wattenschijfjes bevallen me erg goed. Ze zijn fijn in gebruik, heerlijk zacht voor mijn huid en overleven de wasmachine goed. Een goede aanvulling voor mijn collectie!

Je koopt deze set Reusable Make-Up Remover Pads voor € 14 bij The Body Shop.

Camomile Make-up Cleansing Oil | € 15

Maar die wasbare wattenschijfjes gebruik je natuurlijk niet alleen, je kunt bijvoorbeeld de Camomile Dissolve The Day Make-up Cleansing Oil gebruiken. Dit is de opvolger van de Camomile Silky Cleansing Oil. De nieuwe variant bevat maar 12 ingrediënten. Maar liefst 95% van de ingrediënten heeft een natuurlijke oorsprong en de cleansing oil is vegan.

The Body Shop Camomile Dissolve The Day Make-up Cleansing Oil

Het is een milde reinigingsolie met onder andere kamilleolie uit het Engelse Norfolk, zonnebloem- en papaja-olie. Hij is geschikt voor ieder huidtype (ook voor de gevoelige huid).

Ik heb hem natuurlijk uitgeprobeerd in combinatie met de wattenschijfjes en hij is me erg goed bevallen!

Make-up Cleansing Oil op wasbaar wattenschijfje

Hij heeft niet echt een kleur en een subtiele, zachte geur. Je merkt bij het aanbrengen dat het een olie is, maar hij plakt niet en er blijft geen olie-achtige laag achter op je huid. Erg fijn! Met mijn dagelijke make-up heeft deze Dissolve The Day geen problemen.

Je koopt deze The Body Shop Camomile Make-up Cleansing Oil voor € 15. De fles is van gerecycled plastic en bevat 160 ml.

Meer lezen over skincare van het merk? Bekijk dan ook dit artikel: The Body Shop Edelweiss collectie!

Tea Tree All-In-One Stick | € 10

Het laatste product wat ik je laat zien is de Tea Tree All-In-One Stick. Het is een multifunctionele stick die hydratering, matterend en verfrissend werkt. Ik ben niet altijd de grootste fan van producten in stick-vorm, dus ik was vooral erg benieuwd naar deze The Body Shop variant!

TBS Tea Tree hydrating stick

De stick zit in een donkergroene huls met zwarte draaidop. Aan de onderkant kun je draaien om de stick verder omhoog te krijgen. Bij het openen komt de herkenbare Tea Tree geur me meteen tegemoet. Toen ik voor het eerst producten met dit ingrediënt begon te gebruiken moest ik daar wel even aan wennen!

The Body Shop Tea Tree All-In-One Stick

Je brengt de stick rechtstreeks aan op je huid waardoor hij snel in gebruik is. Ik verwachtte een wat stugge stick, maar niets was minder waar. Hij glijdt over je huid alsof het een vloeibare balsem is, heel fijn en een bijzonder gevoel! Daarbij is hij lekker verfrissend en trekt vrij snel in. Door de stickvorm is hij gemakkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld in je sporttas. Ik ben fan!

Deze Tea Tree All-In One Stick kocht je bij The Body Shop voor € 10 (25 gram), maar is inmiddels helaas uit het assortiment. Hij bestaat voor 95 % uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is vegan.

The Body Shop Refill bottle

Onlangs is The Body Shop met iets nieuws begonnen: de Refill Stations. Over de hele wereld zijn er in 2021 zo’n 400 Refill Stations in vestigingen van The Body Shop geplaatst. In 2022 zullen er nog zo’n 400 volgen. In maart 2021 kreeg Nederland de eerste in Rotterdam. En later dat jaar volgden Amsterdam en Groningen. Maar wat is een Refill Station?

Bij een Refill Station kun je een herbruikbare aluminium fles (de refill bottle) laten vullen met een shampoo, conditioner, showergel of handwash (ieder filiaal heeft weer andere producten in de refill stations). De eerste keer betaal je voor de fles + vulling € 9,50. Is je fles leeg? Spoel hem om en ga terug naar The Body Shop. Je kunt dan je eigen fles opnieuw laten vullen voor € 7. In de fles kan 300 ml.

The Body Shop Refill bottle opnieuw laten vullen

Je kunt de fles meerdere malen hergebruiken en voorkomt zo dat je (vaak plastic) verpakkingen weggooit. Fijn voor het milieu dus! Via deze link lees je meer over de The Body Shop Refill Stations. Ik woon helaas niet in de buurt van een vestiging van The Body Shop, hopelijk komt er snel één dichterbij, mét een Refill Station!

Meer informatie

Je vindt de prijzen bij de producten hierboven. Deze nieuwe skincare producten van The Body Shop koop je natuurlijk in één van de winkels. De skincare producten in dit artikel zijn allemaal vegan en The Body Shop is een cruelty-free merk.

Gebruik jij producten van The Body Shop?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top