Nieuwsflits: RoC Retinol Correxion

Retinol is een ingrediënt wat veel wordt gebruikt in skincare producten, zo ook door het merk RoC. Vandaag vertel ik je meer over retinol en laat ik je de nieuwe producten uit de Retinol Correxion productlijn van RoC zien. Klik verder om alles te lezen!

RoC Retinol Correxion capsule

Wat is retinol en wat doet het voor je huid?

Retinol is vitamine A1, dat van nature in je huid voorkomt. Het stimuleert het vernieuwingsproces en vermindert tekenen van veroudering. Daarbij kun je denken aan lijntjes en rimpels, donkere vlekken en verlies van elasticiteit.

Naarmate we ouder worden vertraagt dat vernieuwingsproces van de huid en kan het wel wat hulp gebruiken. Door producten met retinol toe te voegen in je daily skincare routine kun je dat doen. Let wel op dat je dit rustig opbouwt. Het kan namelijk irritatie en droogheid veroorzaken als je je huid ineens blootstelt aan teveel retinol.

RoC was het merk wat retinol in 1995 kon stabiliseren zodat het kon worden gebruikt als ingrediënt van verzorgingsproducten. Nu, na 25 jaar, zijn er twee producten op de markt gekomen waarmee je huid er jonger en stralender uit kan komen te zien: RoC Retinol Correxion serum en serum capsules.

RoC Retinol Correxion capsules

RoC Retinol Correxion

Het eerste product uit deze lijn zijn de Line Smoothing Night Serum Capsules. De opvallende verpakking wekte meteen mijn interesse! Het zijn namelijk losse capsules, waarvan je er iedere avond eentje opendraait en het serum aanbrengt op je gezicht en hals.

Naast retinol bevatten deze capsules ceramide NP voor een verbeterde barrièrefunctie van je huid en bio-geïnspireerde antioxidant die aminozuren, eiwitten en vitamines levert om de huid ondersteunen.

Deze Night Serum Capsules zullen de stevigheid, elasticiteit en celvernieuwing verbeteren. Daarnaast worden fijne lijntjes en rimpels verminderd (bij langdurig gebruik).

RoC Retinol Correxion serum

Als tweede product is er het Line Smoothing daily serum. Dit serum kun je 1-2 maal per dag gebruiken op je gezicht en hals. Het zorgt er voor dat fijne lijntjes en rimpels verzachten en poriën minder zichtbaar worden. Je huid zal er voller, meer gehydrateerd en steviger uit zien.

Ik probeerde dit serum uit, je leest erover in dit artikel: ROC Line Smoothing Daily Serum!

Uiteraard bevat ook dit serum retinol. Daarnaast helpt ashwaganda (een Ayurvedisch kruid) om de voordelen van retinol te versterken en de stevigheid van de huid te verbeteren. Verder is zeewater toegevoegd om je huid te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren.

Meer informatie

Deze producten uit de RoC Retinol Correxion lijn zijn klinisch, dermatologisch getest. Klinische studies naar de RoC variant van Retinol laten vrijwel geen irritaties zien bij het gebruik.

De capsules kosten € 39,95 voor 30 stuks of € 18,50 voor 10 stuks. Voor het serum betaal je € 39,95 (30 ml). Dit zijn adviesverkoopprijzen, bij Wehkamp kost hij € 32,50.

Heb jij wel eens skincare producten met retinol gebruikt?

banner Wehkamp

4 reacties op “Nieuwsflits: RoC Retinol Correxion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top