NOTE Cosmétique lipgloss en lipstick getest!

Eén van de nieuwe merken make-up bij Kruidvat afgelopen jaar was NOTE Cosmétique. Bij een winactie op Instagram won ik een NOTE lipgloss en lipstick! Erg leuk om zo kennis te maken met het merk. Ik probeerde ze uit en laat ze je vandaag zien!

Note Cosmetique nude lipgloss en lipstick Kruidvat

De lipproducten die ik heb ontvangen zijn een Mattemoist Lipgloss en een Deep Impact Lipstick. Beide hebben een strakke zwarte verpakking, waar ik persoonlijk erg van hou. Zo lijken producten meteen erg classy. Op die verpakking vind je informatie over de producten zoals de ingrediënten. Maar natuurlijk gaat het om de inhoud, dus kijk mee naar de producten in detail!

NOTE Mattemoist Lipgloss

Als eerste de lipgloss: ik ontving de kleur 401 Matnude. Een nude tint met roze ondertoon, als ik de huls bekijk. De huls zelf is gematteerd, net als de dop, en heeft het NOTE logo en productnaam er groot opstaan. Op de onderkant van de huls vind je de kleurnaam.

Note Cosmetique Mattemoist lipgloss 401 Matnude

De mattemoist lipgloss belooft de lippen te verzorgen door toevoeging van macadamia olie en vitamine E. De applicator is plat met een rond uiteinde, wat mij betreft een prima applicator om lipgloss mee aan te brengen.

Nude lipgloss met macadamia olie en vitamine e
Lipgloss applicator Note

De kleur van de gloss is op de applicator wat donkerder dan hij in de huls lijkt. Verderop in dit artikel vind je swatches en vertel ik je meer over mijn ervaringen met de NOTE lipgloss!

NOTE Deep Impact Lipstick

Ook van de lipstick ontving ik een nude kleurtje: 01 The Better Me Nude. De lipstickhuls is ook matzwart, maar deze is, in tegenstelling tot de lipglosshuls, cilindervormig. Ook hierbij zie je aan de onderkant van de huls de kleurnaam.

Note Cosmetique Deep Impact Lipstick

De kleur ziet er in de huls prachtig uit en ik denk dat hij goed bij mijn huidskleur past. In de lipstick zelf staat wederom het logo gedrukt (je ziet nog net een stukje op de foto hieronder).

Note Cosmetique Lipstick 01 The Better Me Nude

Wat me bij de lipstick wel opviel was dat hij een vrij brede bovenkant heeft. Ik vroeg me af of het gemakkelijk was om de lipstick er nauwkeurig mee aan te brengen. Meer daarover lees je in het volgende stuk!

Mijn ervaring met de NOTE lipgloss en lipstick

Tijd om de lipproducten te proberen! Bij de swatches bleek de lipgloss goed gepigmenteerd te zijn. Wel is hij wat aan de vloeibare kant. Dit heeft als voordeel dat hij minder plakkerig is, maar tegelijkertijd ook minder gemakkelijk egaal aan te brengen.

Daarnaast is de kleur inderdaad donkerder dan hij in de huls lijkt. Hou hier dus rekening mee als je de perfecte kleur gaat uitkiezen! Hij neigt zelfs meer naar wat bruin, van de roze ondertoon is weinig terug te zien.

Swatches NOTE lipstick en lipgloss nude

Ook de lipstick blijft niet achter qua pigmentatie. De kleur lijkt erg op de lipgloss, maar hij is iets lichter.

Lipswatch Note mattemoist lipgloss matnude

Hierboven zie je de lipgloss op mijn lippen. Hij droogt redelijk matte op, maar het lijkt wel alsof hij ‘vochtig’ blijft. Wat dat betreft is de productnaam ‘mattemoist’ dan ook goed gekozen! Hij bevat verder geen glitters of shimmers.

Het aanbrengen ging wat lastig. Zoals ik eerder al voorspelde zorgde de vrij vloeibare textuur ervoor dat er veel op de applicator zat. Zodra je deze dan naar de rand van je lippen brengt, krijg je daar een ‘ophoping’ van product. Die je vervolgens moet zien weg te werken. Mijn tip zou dan ook zijn om niet teveel lipgloss tegelijk op je lippen aan te brengen, dan werkt het prima!

Lipswatch Note deep impact lipstick the better me nude

De lipstick heeft een vergelijkbare tint. Ik moest dan ook even goed kijken welke lipswatch bij welk product hoort! Het was inderdaad door de brede bovenkant van de lipstick even goed opletten bij de hoekjes en randjes. Verder brengt hij gemakkelijk aan en blijft ook vrij goed zitten. Hij droogt mijn lippen niet uit, dat is een groot pluspunt!

Meer informatie

Ook benieuwd naar deze lipproducten? Je koopt de NOTE Cosmétique lipstick voor € 9,90 (4,5 gram) en de lipgloss voor € 8,90 (6 ml). Beide producten (en meer van NOTE) zijn verkrijgbaar bij Kruidvat, zowel in de winkels als bij Kruidvat online. Zowel de Mattemoist lipglosses als de Deep Impact lipsticks zijn verkrijgbaar in 16 kleuren. Beide producten zijn vrij van parabenen en dierproefvrij, daarnaast is NOTE een gecertificeerd halal make-upmerk. Je bekijkt het hele assortiment van NOTE Cosmétique hier: NOTE Cosmétique assortiment overzicht 2021. Een aantal producten heb ik gereviewed in dit artikel: NOTE Cosmétique make-up getest!

Heb jij al iets van NOTE Cosmetique geprobeerd?

— Fan van nude lippies? Bekijk dan ook eens deze artikelen: Catrice nieuwe lipproducten 2020 getest en MAC lipproducten: lipglass en lipsticks! —

2 reacties op “NOTE Cosmétique lipgloss en lipstick getest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top