NOTE Cosmétique make-up getest!

Een tijdje geleden liet ik jullie al het NOTE Cosmétique make-up assortiment zien wat sinds een aantal maanden bij Kruidvat in de schappen ligt (en online te koop is). Ik had het geluk dat ik wat producten mocht uitproberen en laat ze jullie vandaag zien!

NOTE Cosmetique make-up producten review

Het grote voordeel van de cosmetica van NOTE Cosmétique is dat alle producten halal zijn. Maar wat is halal make-up? Dat houdt in dat de producten geen dierlijke ingrediënten bevatten en alcoholvrij zijn. Ook de manier waarop ze geproduceerd zijn voldoet aan de islamitische wetgeving (de sharia). Het verschil met vegan make-up is dat daar wél alcohol in verwerkt kan zijn. Dit is bij halal make-up dus niet het geval.

Ik ontving vijf verschillende NOTE producten die ik stuk voor stuk zal bespreken. Te beginnen bij de BB Cream!

NOTE BB Cream – Advanced Skin Corrector

De BB Cream heeft als ondertitel ‘Advanced Skin Corrector’. Hij zou ouderdomsvlekjes verbergen en je teint verhelderen. Daarbij is hij vrij van parabenen en geschikt voor alle huidtypen. Hij bevat ook nog eens SPF 15, altijd mooi meegenomen in een gezichtsproduct! De NOTE BB Cream heeft dan ook alles in zich om een mooie basis voor je make-up te zijn.

Halal BB Cream voor alle huidtypen

De BB Cream zit in een doosje met alle informatie die je nodig hebt. Je vindt er de ingrediënten en overige info over het product. De BB Cream zelf zit in een tube en die bevat 35 ml. De tube is, net als het doosje, zalmkleurig. Opvallend, omdat de andere producten van NOTE Cosmétique in matzwarte doosjes zitten.

NOTE BB Cream ingredienten en informatie

De tube met NOTE BB Cream heeft een draaidop en voor het eerste gebruik moet het seal verwijderd worden. Zo weet je zeker dat je een ongebruikt exemplaar hebt, wel zo fijn! De draaidop ziet er luxe uit door de zilverkleurige binnenkant met transparante rand.

Opening tube halal BB Cream

De BB Cream is er in zes tinten, ik ontving 02. Helaas is deze te donker voor mij, ik denk dat 01 een betere match zal zijn. Maar ik heb nog hoop voor de zomer!

Ik had gedacht dat deze BB Cream iets minder dekkend zou zijn, dan is een te donkere kleur ook minder erg. Maar tot mijn verbazing is de dekking vrij goed, zeker meer dan mijn verwachting. Hieronder zie je een swatch en een beetje BB Cream geblend op mijn arm.

NOTE BB Cream 02 swatch

Op de foto hieronder zie je nog net een stukje van mijn witte nek en het verschil met de kleur BB Cream op mijn gezicht.

Pluspunt vind ik dat hij zich goed laat blenden en voor dit soort product een goede dekking heeft. Je ziet mijn oneffenheden er wel nog doorheen, het geeft een natuurlijk effect. Dat is ook waarom ik in de meeste gevallen een BB Cream prefereer boven foundation.

NOTE BB Cream in 02 aangebracht

Van dichtbij zie ik wel dat ook de fijne lijntjes en andere ‘putjes’ in mijn huid goed zichtbaar zijn. En dat terwijl hij die dingen eigenlijk juist zou moeten verbergen, wat dat betreft slaagt hij voor mij niet helemaal in die belofte.

NOTE Luminous Silk Compact Blusher

Het tweede product is één van de vele tinten Luminous Silk Compact Blusher. Hij bevat argan olie waardoor hij je huid meteen verzorgt. De blush komt in een vierkant matzwart doosje, de blushverpakking zelf is matzwart en rond.

NOTE Luminous Silk Compact Blusher met argan olie

Op het doosje vind je informatie over de blush, zoals de ingrediënten. Op de blushverpakking zelf staat verder geen informatie. Ik ontving de kleur 05 Desert Rose.

Ingredienten en informatie NOTE blusher
NOTE Blush in 05 Desert Rose

Wat ik leuk vind aan deze blush is dat de verpakking eigenlijk alles in zich heeft wat je nodig hebt. De blush zelf uiteraard, een spiegeltje én onderin nog een kwastje om de blush aan te brengen. Ideaal voor onderweg dus!

NOTE Blush in Desert Rose
Kwastje applicator in NOTE blush verpakking

De kleur Desert Rose blijkt een oranje-bruine tint te zijn. Iets wat ik zelf niet zo snel zou kiezen, maar eigenlijk wel juist mooi kan zijn. Zeker bij bepaalde looks. Hieronder zie je de kleur op mijn arm. Hij is super gepigmenteerd dus pas op dat je niet teveel op je kwast pakt!

NOTE blush Desert Rose swatch

Het vervaagde gedeelte heb ik met het bijgeleverde kwastje aangebracht. Het is wat mij betreft niet een volwaardige blush-kwast, maar als je niet teveel blush tegelijk pakt kun je hem hiermee prima aanbrengen. Opbouwen is zeker een mogelijkheid en dat zou ik ook aanraden. Loop niet te hard van stapel maar bouw het laagje voor laag je op. Zo kun je een natuurlijk effect creëren.

Hieronder zie je de NOTE BB Cream in combinatie met een subtiel laagje Desert Rose blusher. Hij heeft een hele mooie finish en laat zich prachtig in de BB Cream blenden. Wat mij betreft een aanrader!

NOTE BB Cream in 02 en Desert Rose blush aangebracht

NOTE Deep Impact lipstick

Eerder schreef ik al een uitgebreidere review over de NOTE Deep Impact lipstick in dit artikel: NOTE Cosmétique lipgloss en lipstick getest!. Ik zal het in dit artikel dan ook wat korter houden.

Ik ontving deze NOTE Deep Impact lipstick in 02 Optimistic Rose, een hele mooie nude kleur die ik denk ik vaak zal gebruiken.

NOTE Lipstick in 02 Optimistic Rose
Nudekleur lippenstift van NOTE

In een eerder artikel heb ik een andere NOTE lipstick in de kleur ‘The Better Me Nude‘ vergeleken met MAC’s Velvet Teddy (lees het hier: Beauty Battle! MAC vs. NOTE nude lipsticks). Ik denk echter dat deze Optimistic Rose nog meer lijkt op Velvet Teddy. Hij is net wat donkerder dan de ander NOTE lipstick die ik heb. Dus zoek je een goedkoper alternatief: je vindt hem bij NOTE!

NOTE lipstick Optimistic Rose swatch

Persoonlijk vind ik deze kleur prachtig, het is echt een fijne nude tint. Deze NOTE Optimistic Rose past eigenlijk bij iedere make-up look! Door de wat bredere rand van de lipstick moet je even opletten en nauwkeurig de kleur aanbrengen. Hij voelt heel romig en verzorgend aan en heeft een net-niet matte finish.

NOTE Optimistic Rose lippenstift

NOTE Mattemoist Lipgloss

Eerder schreef ik al een uitgebreidere review over de NOTE Mattemoist lipgloss in dit artikel: NOTE Cosmétique lipgloss en lipstick getest!. Ik zal het in dit artikel dan ook wat korter houden.

Deze NOTE Mattemoist lipgloss in de kleur 406 Sweet Heart knalt echt! Een felroze kleur lipgloss kan eigenlijk niet ontbreken in je collectie. Persoonlijk draag ik het zelden op een ‘gewone’ dag. Maar voor carnaval, verkleedparty’s, Halloween of Instagram-looks komt het altijd wel van pas.

Mattemoist Lipgloss in 406 Sweet Heart

De lipgloss van NOTE vind ik fijn. Hij brengt gemakkelijk aan door de grote applicator met afgeronde punt. Hij bevat macadamia olie en vitamine E om je lippen te verzorgen.

Felroze lipgloss van NOTE
Sponsapplicator halal lipgloss roze

De kleur is ook echt zo fel als hij in de verpakking lijkt! Ik krijg er echte Barbie-vibes van. De pigmentatie is top, hieronder zie je 1 streep met de lipgloss en ernaast wat uitgebreider aangebracht. Op mijn lippen is hij net zo fel!

NOTE lipgloss Sweet Heart swatch
NOTE Mattemoist lipgloss Sweet Heart

Wat ik wel merkte was dat deze lipgloss vrij snel in de lijntjes van mijn lippen ging zitten waardoor ze nog meer opvielen. Bij zo’n felle kleur zijn dat soort dingen een stuk opvallender dan bij nude-tinten, dus dat vind ik toch een minpuntje.

NOTE Smokey Eye Pencil

Als laatste product het NOTE Smokey Eye Pencil om je make-up look helemaal af te maken. Ik ontving de kleur 03 Green en was erg benieuwd!

NOTE Cosmetique smokey eye pencil
NOTE Cosmétique oogpotlood in 03 Green

Deze NOTE oogpotloden kun je op meerdere manieren gebruiken. Ze hebben naast de punt namelijk ook een soort rubberen applicator (een ‘foamtip’) om je lijntje te smudgen. Zo kun je een softe smokey eyelook creëren.

Halal oogpotlood en spons om te vervangen

Deze potloden kun je kopen in vijf kleuren (zwart, donderblauw, groen, koper en lichtblauw). De groene variant is vrij donker. Het smudgen van de lijn ging op mijn hand prima met de foamtip zoals je hieronder kunt zien.

NOTE oogpotlood Green swatch

Mijn tip zou wel zijn om dit meteen na het aanbrengen van de lijn te doen. Als het oogpotlood eenmaal gedroogd is, zit hij op zijn plaats. Het potlood is dan ook waterproof en long lasting. Dat kan ik zeker bevestigen.

Hieronder zie je het oogpotlood in actie met deze groene ooglook. Het Smokey Eye Pencil is erg romig en geeft goed kleur af. Als je de punt goed scherp houdt kun je er een mooie wing mee maken.

Ooglook met NOTE Smokey Eye Pencil in Green

Wat mij betreft is dit potlood een aanrader! En als groen niets voor jou is, kun je één van de andere vier kleuren proberen.

Meer informatie

Tot zover een aantal NOTE Cosmétique make-up producten. Het hele assortiment bekijk je in dit artikel: NOTE Cosmétique assortiment overzicht 2021. De in dit artikel besproken producten hebben de volgende prijzen:

  • BB Cream:  € 13,90 (35 ml).
  • Luminous Silk Compact Blusher: € 10,90 (5,5 gram).
  • Deep Impact lipstick: € 9,90 (4,5 gram).
  • Mattemoist Lipgloss:€ 8,90 (6 ml).
  • Smokey Eye Pencil: € 8,90.

Heb jij al make-up producten van NOTE Cosmétique geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top