Ooglook: Hollands glorie

Ik werd via Instagram uitgenodigd mee te doen aan een grote wereldwijde ‘collab’. Het thema? Je thuisland! En zo ontstond deze Hollands glorie ooglook!

Een samenwerking, op Instagram ook wel ‘collab’ genoemd (naar het Engelse Collaboration) is iets waar ik regelmatig aan mee doe. Meestal is er een thema aan verbonden zoals een bepaalde kleur, oogschaduwpalette of trefwoord als ‘regenboog’ of ‘zeemeermin’. Of, zoals je de komende tijd vaker zult zien, Halloween of straks Kerstmis.

Voor deze wereldwijde collab was ieders thuisland het thema. Je kon dan iets met de vlag, of bijzondere kenmerken van je land doen. Toen ik net met Instagram begon heb ik ook al eens een ‘Nederlandse’ look gemaakt en het leek me leuk om dit nog eens te doen! Ik koos voor de kleuren van de vlag en wilde er ook oranje in verwerken.

Nadat ik even in mijn make-up collectie gekeken had in welke paletten de mooiste rood en blauw zaten viel ik toch weer terug op het Makeup Revolution x Tammi oogschaduwpalette (Tropical Carnival).

Gebruikte producten Ooglook Nederland Holland kleuren rood wit blauw oranje

Ik gebruikte als basis mijn sample van de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Daarna bracht ik als eerste de rode oogschaduw aan. Hmm, ik bedenk net dat het Makeup Revolution x Soph palette er ook bij had gemoeten. Ik heb daaruit de witte oogschaduw gebruikt. Oeps! De Cut Crease Canvas gebruikte ik vervolgens om de witte lijn te maken en ook als basis voor de donkerblauwe oogschaduw die ik daarna aanbracht. Ik wilde de blauw nog combineren met lichtblauw, of lichter blenden naar wit, maar uiteindelijk is het toch een voornamelijk donkerblauw vlak geworden.

Ooglook Nederland Holland kleuren rood wit blauw oranje

Ik bracht de oranje sterren van House of Sparklez aan (Star Burst) en verzamelde al mijn moed om toch weer eens nepwimpers te proberen… En jawel, ik kreeg ze vrij vlot aangebracht en ze bleven nog zitten ook!

De uiteindelijke Hollands Glorie ooglook vind ik best leuk geworden eigenlijk! Het is in ieder geval duidelijk op welke vlag hij gebaseerd is. Ik ben benieuwd naar alle andere looks die in het kader van deze collab gemaakt zijn. Op mijn Instagram kun je een collage zien en uiteraard staan daar ook de links naar de andere deelnemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top