Ooglook: Inspiratie van Van Gogh

Op Instagram zie ik af en toe een foto van een make-up look of oogschaduwcreatie voorbij komen die geïnspireerd is op een schilderij. Zo waren er een tijdje geleden personen die bijvoorbeeld een filmpje van schilder Bob Ross volgden om zo hun gezicht te beschilderen, zoals ook NikkieTutorials.

Ik besloot het wat minder heftig aan te pakken en het te houden bij een ooglook geïnspireerd op een schilderij van Vincent van Gogh. Deze Nederlandse schilder is bij veel mensen bekend, onder andere door bijvoorbeeld het schilderij met de zonnebloemen. Ik besloot echter voor een ander, misschien minder bekend, schilderij te kiezen: Amandelbloesem.

Van Gogh Amandelbloesem als inspiratie voor makeup look

Een schilderij met een tak van een amandelboom die in bloei staat. Ik gebruikte hiervoor kleuren uit twee oogschaduwpaletten en nog wat andere producten uit mijn collectie zoals je hieronder kunt zien.

Gebruikte producten bij ooglook als Van Gogh Amandelbloesem

De basiskleur van de Van Gogh ooglook maakte ik door de blauwe en groene oogschaduw uit het Jeffree Star Thirsty palette door elkaar te mengen. De takken zijn opgebouwd door eerst de donkere groen uit het Kat Von D True Romance oogschaduwpalette te gebruiken en er vervolgens met de Catrice Precision Eye Pencil (080 Wildthing) lijntjes over te trekken.

Voor de bloesem gebruikte ik de Cut Crease Canvas (in de kleur Halo) van Makeup Revolution, met de single oogschaduw van Catrice (in 300 Pink Rock Super Star) maakte ik de roze accenten aan de blaadjes. Dit was het resultaat!

Ooglook met Van Gogh Amandelbloesem als inspiratie

De sfeer van het schilderij is wel redelijk overgekomen op mijn ooglid, maar ik had graag wat meer van de kenmerkende ‘Van Gogh’-stijl terug gezien. Maar voor een eerste poging om een schilderij na te maken als ooglook vind ik het niet tegen vallen!

Heb jij wel eens eens schilderij nagemaakt op je oogleden? Welk schilderij lijkt je leuk om eens na te maken?

Eén reactie op “Ooglook: Inspiratie van Van Gogh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top