Ooglook: Vlinder

Op sommige dagen zijn ‘normale’ ooglooks een beetje saai, hoe uitbundig ik ze ook maak. Dan wil ik eens wat anders, zoals een vlinder als ooglook! Lees snel verder om de ins en outs te weten te komen!

Ik zag wel vaker de mooiste vlinders voorbij komen op Instagram en had het idee voor ‘een vlinder ooglook’ al langer in mijn hoofd. Hoe de mijne precies moest worden wist ik echter pas toen hij al bijna af was. Ofwel: dit is weer een look zonder vooraf vastgesteld plan!

Gebruikte producten vlinder butterfly ooglook UD Born to Run

Ik wist wel welk palette ik wilde gebruiken! Het Born to Run palette van Urban Decay. Ik heb deze nog niet zo lang in mijn make-up collectie en daardoor ook nog niet zo vaak gebruikt.

De kleuren die ik uitkoos zie je allemaal op bovenstaande foto. Het werden ‘Radio‘, ‘Big sky‘, ‘Wanderlust‘ en ‘Ignite‘. Ik heb de kleuren voor ik ze in de vlinder verwerkte eerst nog even geswatcht (in bovenstaande volgorde). Achteraf gezien had ik de kleuren toch anders opgebouwd, of misschien wel hele andere kleuren gebruikt. Maar dat kan dan een andere keer weer!

Gebruikte kleuren Urban Decay Born to Run oogschaduwpalette

Ik vind ‘Wanderlust’ (de donkergroene oogschaduw) in het palette mooier dan op mijn arm of oog. Daar verliest het de groene tint vrijwel helemaal en lijkt het meer een soort donkergrijs.

Ik begon de ooglook in ieder geval met de Max&More oogschaduwprimer. Vervolgens heb ik met het grijze oogpotlood van NYC de lijnen uitgezet, zodat ik wist waar ik de oogschaduw moest zetten. Vervolgens ben ik met de kleuren aan de slag gegaan. ik heb van binnen naar buiten gewerkt. Uiteindelijk heb ik de randen en stipjes gezet met de liquid liner van Catrice, een aanrader overigens!

Vlinder ooglook Born to Run Urban Decay

Uiteindelijk is dit de complete look geworden! Ik zie wel wat verbeterpuntjes, dus ik ga zeker nog een keer een andere vlinder ooglook maken. Waarschijnlijk met een wat andere vorm, andere kleuren en een andere afwerking.

Wat vind jij ervan?

Eén reactie op “Ooglook: Vlinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top