Op zoek naar gekleurde highlighters

Voor Instagram maak ik vaak kleurrijke ooglooks waarbij ik ook highlighters gebruik. Omdat de looks kleurrijk zijn mis ik die soms in een bijpassende kleur. Daarom ging ik op zoek naar gekleurde highlighters, en dat bleek nog niet zo gemakkelijk! Lees snel verder voor het resultaat.

Gekleurde highlighters verzameling

Mijn collectie bestond voornamelijk uit champagnekleurige highlighters, met een enkeling die wat meer goudkleurig, roze of wit is. Een tijd geleden bestelde ik met Black Friday een 50/50 makeup mystery box, waarin een paarse highlighter zat, Galactic Purple. Ik merkte dat ik steeds vaker die highlighter wilde gebruiken om wat extra kleur toe te voegen aan een look. En zo werd de zoektocht naar meer gekleurde highlighters aangewakkerd.

Je kunt natuurlijk ook shimmery oogschaduw gebruiken als highlighter. Ik merkte dat ik dat zelf niet zo fijn vond. Vaak zijn de pans te klein voor mijn wat grotere highlight-brush of ze zijn net te glitterig naar mijn zin.

Het bleek nog best lastig om gekleurde highlighters te vinden. De eerste twee die ik aanschafte waren een intens gouden highlighter van MUA Makeup Academy en een groene blush van SHEGLAM (het make-up merk van SHEIN). Van MUA had ik al een wat meer roze highlighter die me prima beviel. Van SHEGLAM heb ik eerder een oogschaduwpalette geprobeerd wat eigenlijk niets was (lees het hier: Review: SHEGLAM oogschaduw en mascara). Toch durfde ik het wel aan. En zo had ik drie gekleurde highlighters om mee te beginnen.

Gouden paarse en groene highlighter
Close-up MUA gouden highlighter
Close-up 50/50 makeup paarse highlighter
Close-up SheGlam Ombre blush groene highlighter

Alhoewel SHEGLAM de groene verkoopt als een blush, vind ik hem zeker highlighter-waardig. Zeker als je kijkt naar de swatches!

Swatches gekleurde highlighters paars groen goud

Alle drie de kleuren geven een goed pigment en een mooie shine. Als je ze aanbrengt als highlighter zie je de kleur wat minder dan bij deze sawtches, maar nog steeds goed genoeg. De groene SHEGLAM highlighter zie je hieronder in actie.

NEON ooglook met groene SHEGLAM highlighter

BH Cosmetics Aspen highlighter palette

Toch was ik nog niet helemaal tevreden. Wat nou als ik bijvoorbeeld een blauwe ooglook maakte en daar een bijpassende kleur highlighter bij wilde? Toen stuitte ik bij Beauty Bay op het BH Cosmetics Aspen palette. Had ik hem echt nodig? Nee, natuurlijk niet. Maar ik kreeg hem niet meer uit mijn hoofd en na een aantal weken bestelde ik hem dan toch.

BH Cosmetics Aspen palette met gekleurde highlighters

En wat een prachtig palette! In het echt nog mooier dan op de foto’s. Een witte en roze highlighter had ik al, maar dit zijn toch weer net andere tonen.

Close-up BH Cosmetics ASPEN palette highlighters

Ook over de kwaliteit ben ik erg tevreden. Ze hebben een hele fijne shimmer met genoeg kleur om je look nét dat beetje extra te geven.

Swatches gekleurde highlighters uit Aspen palette van BH Cosmetics

Voorlopig mijn ‘honger’ naar gekleurde highlighters wel gestild. Ik kan even vooruit met al deze mooie producten in prachtige kleuren. Je zult dan ook regelmatig looks met kleurrijke shimmers voorbij zien komen!

Meer informatie

De SHEGLAM Chill Out Ombre Highlighter / Blush kocht ik in de kleur Matcha via SHEIN. Hij was (is) afgeprijsd van € 4 naar € 3. Niet duur voor een highlighter (of blush).

De 50/50 makeup highlighter zie ik momenteel niet meer op de website staan. Ik ontving hem in een mystery bag.

De MUA highlighter (Golden Scintilation, € 3,50) kocht ik op Beauty Bay, net als het BH Cosmetics Aspen palette (€ 15,75). Bij bestellingen van Beauty Bay heb je niet te maken met extra belasting of invoerkosten. Meer informatie daarover vind je in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Op zoek naar gekleurde highlighters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top