OPI Nail Envy in Powerful Pink || Review

OPI heeft een grote collectie nagellak, laatst zag je bijvoorbeeld al een deel van de Me, Myself & OPI collectie. Naast deze lakjes besteden ze in het assortiment ook aandacht aan nagelverzorging. Zo bracht OPI een tijdje geleden Nail Envy met nagelverharder uit. In dit artikel zie je de kleur Powerful Pink!

OPI Nail Envy Powerful Pink Review

Eerst werd de Nail Envy enkel in een volgens mij semi-transparante tint uitgebracht. Inmiddels zijn er meerdere kleuren beschikbaar én kun je jouw nagels nog meer liefde geven met de OPI Repair Mode. Dit is een nagelserum om je nagels te helpen herstellen. Met de nieuwe kleuren Nail Envy hoef je niet meer te settlen voor een basic tintje, maar kun je alsnog gekleurde nagellak op doen!

Hoe werkt de OPI Nail Envy nagelverharder?

De OPI Nail Envy reeks bevat 9 kleuren nagellak met nagelverharder. Deze zit in de zogenaamde Tri-Flex Technology. De lak legt als het ware een beschermende schil op je nagels waardoor ze zich kunnen herstellen. Er zijn drie belangrijke componenten bij deze Tri-Flex Technology:

  • Flexibiliteit: de Tri-Flex Technology zorgt ervoor dat de nagels flexibel blijven. Hierdoor zijn ze minder kwetsbaar voor breuken of scheurtjes.
  • Versterking: De Nail Envy lakken versterken de nagels en verbeteren de structuur. Zo zijn zo beter bestand tegen slijtage en beschadigingen.
  • Bescherming: Als laatste biedt de lak een beschermende laag waardoor ze beschermd worden tegen vocht, chemicaliën en andere schadelijke elementen.
Informatie over gekleurde nagelverharder review

Goed om te vermelden: deze vernieuwde reeks OPI Nail Envy lakken hebben een vegan formule en zijn verrijkt met biotine, calcium en vitamine A, C en E. Zo worden je nagels optimaal verzorgd tijdens het dragen.

Powerful Pink nagelverharder van O.P.I Review

Hoewel het door het kleurtje zo lijkt is dit niet een nagellakje die je aanbrengt en vervolgens zijn werk doet. Het is een treatment waarbij je op dag één de eerste twee laagjes aanbrengt en de zes dagen erna een extra laag. Het is daarbij niet nodig om een base coat aan te brengen.

Deze twee dingen brachten me op de volgende ‘zorgen’: zouden mijn nagels zonder base coat eronder niet verkleuren door de lak? En krijg je door al die dagelijkse extra laagjes niet een hele dikke laag op je nagels?

OPI’s Powerful Pink

Maar laten we eerst eens naar deze toffe kleur kijken! Het assortiment bevat inmiddels 9 tinten, van felgekleurd (naast roze ook bijvoorbeeld rood en donkerblauw) tot neutraal (semi-transparante roze, wit en nude).

Close-up OPI Nail Envy Powerful Pink - Review
Powerful Pink bevat een mooie shine.

In OPI’s Powerful Pink zit een mooie glans / shimmer. Vaak zorgt dat wel voor een wat streperig effect in meer of mindere mate, maar ik vind zo’n shine toch altijd wel mooi!

Kwastje om OPI nagelverharder aan te brengen - review

Het kwastje is niet speciaal heel breed, maar groot genoeg om een deel van je nagel in één keer te bedekken. Ik was erg benieuwd hoe de lak zou drogen en of ik niet al snel beschadigingen in de lak zou krijgen (mezelf kennende duurt dat meestal namelijk niet zo lang…).

Roze Nail Envy OPI Powerful Pink review

Hieronder op de foto zie je de eerste twee laagjes OPI Nail Envy in Powerful Pink, zonder base of top coat. Beide zijn niet nodig. De lak is vrij snel droog. Gelukkig niet zo snel dat je je nagels niet netjes kunt lakken, maar wel snel erna. Sowieso kun je de tweede laag al vrij snel aanbrengen.

OPI Powerful Pink nagellak dag 1 - review
OPI Nail Envy op dag 1

Ik was verbaasd om te merken dat wanneer de lak eenmaal goed droog is, hij best veel kan hebben. Ik zal niet zeggen dat hij volledig stoot- en krasvast is zoals bij een gelnagellak, maar hij is zeker niet zo kwetsbaar als reguliere lakjes. Dat vond ik fijn om te concluderen!

Resultaat na een week OPI Nail Envy

Het was dan ook zeker geen straf om de Nail Envy een week op te hebben. De kleur is prachtig en omdat je iedere dag een extra laagje aanbrengt zijn eventuele krasjes of deukjes ook al vrij snel minder zichtbaar. Ze worden dan steeds weer opgevuld door het nieuwe laagje.

OPI Nail Envy roze dag 8 - review
OPI Nail Envy op dag 7

Hierboven zie je het resultaat na 7 dagen OPI Nail Envy op mijn nagels. Is het een hele dikke laag geworden? Hij is zeker dikker dan op dag 1, maar in mijn ogen niet storend. Voordeel van steeds laagjes toevoegen is dat je de lak weer iets verder richting je nagelriemen kunt aanbrengen en zo de uitgroei kunt ‘maskeren’.

Het verwijderen van de Nail Envy kun je doen met OPI’s Expert Touch Lacquer Remover. Die bevat aceton en aloë vera. Ik heb die remover gebruikt bij de nagels van mijn linkerhand en voor mijn rechterhand mijn eigen nagellakremover zonder aceton geprobeerd. Beide werkten ze prima. Het verwijderen kostte iets meer moeite met de aceton-vrije remover, maar het resultaat was hetzelfde.

Nagels voor en na gebruik OPI Nail Envy - review & resultaat

De tweede ‘zorg’ die ik had was het verkleuren van mijn nagels. Nadat ik de Nail Envy eraf haalde bleef er wel een soort roze waas over, dat heb je al snel met roze nagellak. Na ongeveer een dag was dat weg en zagen mijn nagels (en vingers) er weer als vanouds uit. Hierboven op de foto zie je het nog wel.

Boven zijn mijn nagels voor de ‘Nail Envy kuur’, onder na het verwijderen van de nagellak. Mijn nagels zijn een klein beetje gegroeid en voelen wel echt sterker aan. Ik kan me voorstellen dat het effect bij wat brozere nagels nog duidelijker zichtbaar is.

Wat mij betreft dan ook een aanrader, ook als je niet van dit soort felle kleuren nagellak houdt. Ze hebben ook neutralere tinten en een transparante Nail Envy.

Meer informatie

De OPI Nail Envy nagellak is verkrijgbaar in negen uiteenlopende tinten. De adviesverkoopprijs is € 36,25 per potje (15 ml). Voor de originele, transparante Nail Envy betaal je € 32.

Je kunt de OPI Nail Envy tinten (voor een lagere prijs) kopen bij onder andere Wehkamp, Douglas en Lookfantastic. Bij LF betaal je € 25,45 per flesje. Met kortingscode LFNLTHENEXTG1RL wordt dat maar € 19,08!

Gebruik jij wel eens dit soort nageltreatments?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

banner Wehkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top