Overzichtspagina semi-permanente haarkleuring

Het afgelopen jaar heb ik al veel verschillende kleuren en merken semi-permanente haarkleuring geprobeerd. Het leek me handig om hiervan een overzicht te plaatsen zodat je snel de verschillende reviews erover kan terug vinden. Benieuwd naar een bepaald merk? Misschien kan ik je verder helpen!

Mijn favoriete winkels om haarkleuring te shoppen:

Let op: dat deze merken of kleuren voor mijn haar in sommige gevallen niet goed werkten, wil niet zeggen dat ze dat op jouw haar ook niet zullen doen. Iedere haarkleur is anders, voor sommige producten is mijn haar denk ik alsnog te donker. Schrijf ze daarom niet meteen af na het lezen van mijn review.

Wella Professional Color Fresh Mask

Wella kwam in 2023 met een gekleurde haarspoeling om je natuurlijke haarkleur een boost te geven óf voor net een andere tint te gaan. Natuurlijk probeerde ik hem uit en wow, wat een resultaat! In dit artikel zie je het Color Fresh Mask in de kleur Copper Glow.

Wella Color Mask in Copper Glow - review

Arctic Fox Periwinkle & Girls Night

Arctic Fox is een cruelty-free merk. De semi-permanente haarkleuring bevat geen toegevoegde chemicaliën. Je haar blijft zacht en de kleur houdt 8-10 wasbeurten. Ik probeerde Periwinkle, een blauwe tint, en Girls Night (lila / paarse) samen. Dit is niet één van mijn favorieten gebleken. Je leest en ziet in mijn review waarom dat is: Arctic Fox semi-permanente haarkleuring.

arctic fox periwinkle girls night

La Riche Directions Flamingo Pink

De tweede keer besloot ik het goed aan te pakken en een ‘colour kit’ te kopen van La Riche Directions. Hierin zat onder andere een pre-colour shampoo waarvan ik hoopte dat het zou helpen. Het resultaat viel me in ieder geval niet tegen. Lees in dit artikel over de colour kit en de roze semi-permantente haarkleuring: Directions colourkit: Flamingo Pink haarkleuring.

Directions Colour kit Flamingo Pink

Crazy Color Violette

De wens voor lavendelkleurig haar dreef mij tot het kopen van deze Crazy Color Violette haarkleuring. Ik dacht dat het misschien aan mij lag toen mijn haar er meer blauw dan paars / lila uit zag, maar volgens mij hebben meer mensen er last van. Je kunt het resultaat hier bekijken: Getest: Crazy Color Violette haarkleuring.

Crazy Color Violette semi permanente haarkleuring

Mattie Professional paars en roze haarkleuring

Mattie Professional is een merk voor semipermanente haarkleuring met natuurlijke ingrediënten en ook nog eens van Nederlandse bodem. Ik probeerde de kleuren Violet Purple, Amethyst, Special Pink en Cotton Pink. Je leest er alles over in dit artikel: Getest: Mattie Professional haarkleuring! Als bonus vind je daar ook een link naar de TikTok video die ik maakte met de kleur Emerald Green!

Mattie semi-permanente haarkleuring

Crazy Color Silver

Tegelijk met Violette kocht ik ook een paar flesjes van de kleur Silver. Ik kon niet kiezen en wilde ze allebei proberen! Crazy Color is opzich een fijn merk haarkleuring, je haar blijft / wordt er lekker zacht van en er is gemakkelijk mee te werken. Toch viel ook deze kleur me weer tegen. Je leest er alles over in dit artikel: Getest: Crazy Color Silver haarkleuring.

Crazy Color Silver haarkleuring

L’Oréal Colorista Washout Paars

Dan maar een ander, wat beter verkrijgbaar, merk proberen. Namelijk de Colorista Washout van L’Oréal. De beloftes op de verpakking wekten mijn interesse. Je ziet hier het resultaat: L’Oréal Colorista Washout: mijn ervaringen.

L'Oreal Colorista Washout paars

I Heart Revolution Rainbow Tones Sweet Peach

Deze Sweet Peach haarkleuring van I Heart Revolution stond al een hele tijd op me te wachten toen ik besloot hem toch maar eens te proberen. Ik had niet de verwachting dat dit veel zou doen, omdat mijn haarkleur niet veel anders is dan ‘Sweet Peach’ deed vermoeden. Je leest er alles over in dit artikel: I Heart Revolution Rainbow Tones haarkleuring.

I Heart Revolution Rainbow Tones

Keune Color Craving Lovely Lavender

Ik was er een beetje klaar mee dat alle merken en kleuren niet goed leken te pakken op mijn haar. Daarom besloot ik een kappersmerk te proberen: uit de Keune Color Craving koos ik de pasteltint Lovely Lavender. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het hier: Keune Color Craving: Lovely Lavender.

Keune Color Craving Lovely Lavender

eZn Real Milk Hair Color in Pastel Purple

Uiteindelijk heb ik mijn toevlucht gezocht in een haarverf in plaats van een semi-permanente haarkleuring. Ik probeerde het Koreaanse merk eZn, alleen al om de verpakking was ik fan! Of de kleur zelf ook goed uitpakte? Je lees het hier: Review: eZn Real Milk Hair Color pastel purple.

eZn Real Milk hair color pastel paars haarverf

Mattie Professional nieuwe kleuren

Mattie Professional zit niet stil. In 2022 brachten ze een aantal mooie nieuwe tinten haarkleuring en haarverzorgingsproducten uit! Ik probeerde dit keer de roze uit op mijn dochters haar en de blauwe op mijn eigen haar. Maar zoals je op de foto ziet kun je ook voor andere kleuren bij Mattie terecht, dus kijk snel verder!

Mattie Copper Orange haarkleuring

Deze pagina wordt steeds aangevuld met nieuwe merken en kleuren die ik uitprobeer. Heb je tips of wil je dat ik een bepaalde kleur of merk test en review? Neem dan vooral contact met me op!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top