Paula’s Choice 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant

Zolang ik me kan herinneren heb ik last van keratosis pilaris op mijn benen. Tegenwoordig vooral nog op mijn bovenbenen. In de zoektocht naar producten om het te verminderen kwam ik de Paula’s Choice 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant tegen. Lees hier of het werkte!

Paula's Choice 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant getest

Wat is Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris (KP) is een onschuldige huidaandoening. Het is een ‘verstoorde uitrijping van hoorncellen van de haarzakjes’ en dat resulteert in een huid die eruit ziet alsof je kippenvel hebt. Het komt vaak voor op armen en benen en ontstaat in de kindertijd. Dit was bij mij ook het geval. Ik heb het alleen op mijn benen, de laatste jaren vooral op mijn bovenbenen.

Het jeukt verder niet, het voelt alleen wat ruw aan. Soms worden kleine ontstekingen zichtbaar omdat bacteriën zich nestelen in de slecht uitrijpende haarzakjes. Ik heb lange tijd amper korte broeken, rokken of jurkjes gedragen omdat ik me schaamde en mijn benen niet mooi vond. Nog steeds vind ik het niet mooi, maar ik laat me niet meer tegenhouden in mijn kledingkeuze. Toch wil ik nog steeds liever gladde benen waardoor ik af en toe wat dingen probeer.

Paula’s Choice 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant

Afgelopen maanden was het de beurt aan Paula’s Choice 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant (voorheen Weightless Body Treatment 2% BHA). Ik heb vaker positieve dingen gelezen over dit product in combinatie met KP, dus tijdens de Black Friday sale besloot ik hem te kopen.

Paula's Choice 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant ingredienten

Hij komt netjes met een gesealde dop binnen zodat je weet dat het een nieuw en ‘vers’ product is. De tube is flexibel waardoor je gemakkelijk de lotion eruit krijgt. Ook kun je goed doseren.

Paulas Choice 2% BHA dop gesealed
Paulas Choice 2% BHA dop

De exfoliant werkt door het salicylzuur, waardoor bultjes en puistjes zouden verminderen. Ook hydrateert hij de huid en zorgt het voor een verbetering van de huidstructuur.

De Body Smoothing Spot Exfoliant in gebruik

Hij heeft een vrij dunne textuur die je goed over je huid kunt verdelen. Daarnaast trekt deze lotion sneller in dan elke lotion die ik ooit geprobeerd heb, een pluspunt! Hij heeft een subtiele, frisse geur die mij niet stoort en ook snel wegtrekt.

Paulas Choice 2% BHA Body Lotion textuur

Ik heb deze lotion nu zo’n 7 weken in gebruik. De eerste 5 weken gebruikte ik hem 1x per dag, daarna ben ik hem 2-3x per dag gaan gebruiken in de hoop dat ik verbetering zou zien. Helaas, een duidelijk verschil bleef uit.

Om het effect goed te kunnen zien, heb ik steeds maar één been ingesmeerd met de Paula’s Choice Spot Exfoliant. Het andere been smeerde ik in met Urtekram Wild Lemongrass Bodylotion en later met The Body Shop Wild Jasmine Body Yogurt. Hieronder zie je het verschil van links de ‘gewone’ bodylotion en rechts Paula’s Choice. Of eigenlijk is er geen verschil te zien.

Resultaat na 6 weken gebruik Paula's Choice 2% BHA bodylotion

En hoe jammer is dat! Niet alleen jammer van het geld, maar ik had zo gehoopt dat dit hét wondermiddel zou zijn wat voor mij zou helpen. Maar helaas, ik moet verder op zoek (naar een ander middel of naar acceptatie).

Meer informatie

Ik kocht de 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant in de Paula’s Choice webshop. Er zijn twee formaten: een mini van 60 ml en een full size van 210 ml. Ik kocht meteen de full size omdat ik niet wist of de mini genoeg was om hem een goede testperiode te gebruiken. En ik had de hoop dat het zou werken, dus dan had ik meteen voor lange tijd een lotion. De fullsize kost € 35, de mini € 13.

Ben jij bekend met Keratosis Pilaris?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Paula’s Choice 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top