Payot SPF50 zonnebrandcrème voor gezicht

In dit artikel schrijf ik over de Payot Sunny SPF50 zonnebrandcrème, speciaal voor je gezicht. Het is een goed idee om je niet alleen in te smeren als je de zon ingaat, maar om dat iedere dag te doen om huidschade door zonnebrand te voorkomen!

Het is algemeen bekend dat je je goed moet insmeren als je de zon in gaat. De laatste jaren is er steeds meer bewustzijn over het belang van het gebruik van SPF-producten op je gezicht. En waarmee kan dat beter dan eentje die er speciaal voor gemaakt is?

Payot SPF50 Crème Savoureuse gezicht

In steeds meer dagcrèmes, BB crèmes en foundations zit een SPF-factor. Vaak een wat lagere factor. Hoe goed je daarmee beschermd bent ligt aan de hoeveelheid crème die je opsmeert en hoe vaak je dat herhaalt. Ik geloof er dan ook niet zo in dat een dagcrème met bijvoorbeeld SPF20 je gezicht de hele dag kan beschermen.

Daarnaast vind ik regulier zonnebrandcrèmes vaak niet fijn voor mijn gezicht. Ze zijn of niet goed smeerbaar, ruiken niet lekker (genoeg) en / of blijven plakkerig.

Het is eigenlijk ook pas sinds ik me wat meer verdiep in skincare (ongeveer een jaar) dat ik tot die overtuiging ben gekomen. Daarom maak ik nu gebruik van een speciale zonnebrandcrème voor mijn gezicht. De rimpeltjes die ik tot nu toe heb gekregen door zonnebrand ga ik niet meer wegkrijgen. Ook niet met mijn L’Oreal Revitalift serum helaas! Maar nieuwe rimpeltjes en huidschade voorkomen zou ik fijn vinden!

Achterkant ingredienten Payot zonnebrandcreme voor gezicht

Na een goede ervaring met de My Payot Peeling éclat en positieve reviews over deze crème besloot ik hem te kopen. De vrolijke verpakking hielp overigens ook met het besluit over deze aankoop, kijk nou hoe vrolijk! Ik hou van deze kleuren.

Op de achterkant van de tube vind je de ingrediënten en het gebruiksadvies. Royaal aanbrengen en herhalen (vooral na zweten, zwemmen etc.).

De dop zit bij aanschaf netjes geseald met plastic en is makkelijk te openen.

Seal dop Payot zonnebrandcreme voor gezicht
Dop tube gezicht zonnebrandcreme SPF50

De flexibele tube maakt het makkelijk om de crème eruit te halen. De crème zelf is overigens vrij dun, dus veel moeite hoef je niet te doen. Ook het uitsmeren gaat hierdoor gemakkelijk. De crème is een beetje lichtgelig van kleur, maar daar zie je uiteraard niets meer van als je hem eenmaal over je gezicht verdeeld hebt.

Payot SPF50 gezichtscrème zonbescherming

De geur van deze Payot crème doet overigens wel vermoeden dat het hier om een SPF-product gaat, maar hij ruikt lekkerder dan een ‘normale’ zonnebrandcrème. Een klein beetje plakkerig blijft hij wel, maar ook lang niet zoveel als reguliere producten.

Daarnaast heb ik het idee dat mijn gezicht helemaal ‘afgesloten’ wordt als ik een normale SPF crème gebruik. Bij deze Payot crème heb ik dat niet, terwijl je dan toch SPF50 op hebt. Ook heb ik afgelopen zomer niet gemerkt dat mijn huid negatief reageerde op de crème, altijd een pluspunt!

Al met al vind ik dit dus echt een aanrader om je gezicht te beschermen tegen de zon. Of het nou zonnig of bewolkt is, extra bescherming kan nooit kwaad! Extra zon helaas wel.

Meer informatie

Deze Payot Sunny SPF50 zonnebrandcrème bevat 50 ml en is te koop bij diverse Payot verkooppunten. Online kun je hem bijvoorbeeld kopen bij onder andere Douglas. De prijs verschilt per verkooplocatie, bij Douglas kost hij € 23,96. Ik vond dat niet heel goedkoop, maar merk dat ik gelukkig lang met de tube doe. Hij is geschikt voor alle huidtypen en beschermt je gezicht tegen UVA- en UVB-stralen.

Gebruik jij standaard een SPF-product in je skincare-routine?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Payot SPF50 zonnebrandcrème voor gezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top