Permanente eyeliner

Ik was het beu. Na jaren balen dat ik weer eens geen zin had gehad ’s ochtends om even iets van mascara ofzo op te doen was ik er klaar mee. Er moest iets permanents komen om er verzorgd uit te zien. Lees snel verder over mijn permanente eyeliner!

Er waren regelmatig ochtenden dat ik te lui was om iets van make-up aan te brengen. En dan zie ik er al snel wat moe uit. Ik wilde mijn ogen wat meer laten spreken en een makkelijke oplossing. Want ja, liever lui dan moe! Ik besloot me eens te verdiepen in permanente make-up en dan met name in permanente eyeliner.

Wel even een noot: ik heb dit afgelopen winter laten doen en heb niet echt foto’s van mijn ogen vóór de behandeling.

Wat is permanente eyeliner?
Permanente eyeliner kun je vergelijken met het laten zetten van en tatoeage. De eyeliner blijft echter ongeveer vijf jaar netjes zitten, daarna moet het bijgewerkt worden (of kun je het gewoon laten vervangen uiteraard). (Er zijn overigens tattoo studio’s die wel echt een ’tatoeage’ zetten als eyeliner en waarbij het resultaat wel blijvend is.)

Je kunt permanente eyeliner boven je ogen, onder je ogen of allebei de lijnen laten zetten. Dikte en kleur kun je zelf bepalen (in overleg met de specialist).

eindresultaat permanente eyeliner boven oog

Mijn ervaring met permanente eyeliner
Ik ken een aantal mensen in mijn omgeving die deze behandeling al eerder ondergaan hadden en tevreden waren over een schoonheidssalon in mijn buurt die dit deed. Dat maakte de beslissing al wel wat makkelijker. Toch besloot ik om eerst een soort intakegesprek aan te gaan om wat dingen te vragen en om me te laten geruststellen. Want spannend vond ik het toch wel!

De schoonheidsspecialiste liet me een boekje zien met voor- en nafoto’s van eyeliner die ze gezet had. Ze legde uit hoe de behandeling in zijn werk zou gaan en wat de mogelijkheden waren qua diktes, kleuren et cetera. Ik wilde vooral een natuurlijke look, niets opvallends, alleen boven mijn wimpers, maar wel gewoon zwart.

De behandeling zelf vond ik best spannend. Ik haalde een paar uur van tevoren een verdovingszalfje op, wat ik ongeveer een uur voor de behandeling op mijn oogleden moest aanbrengen. Hierdoor gaat het gevoel een beetje uit je oogleden (maar je kunt je ogen nog gewoon open houden hoor!). Eenmaal in de salon legde ze nogmaals uit hoe ze de permanente eyeliner zou aanbrengen en toen begon ze.

subtiele permanente eyeliner boven wimperlijn

Doet het pijn?
Op het begin is het sowieso een ongemakkelijk gevoel, omdat ze met een naald superdicht bij je oog bezig is. Ik heb daar opzich niet heel veel problemen mee omdat ik bijvoorbeeld ook dagelijks mijn contactlenzen in en uit doe, maar ik ken mensen die geen gerommel aan hun ogen willen. Dan is het wel een uitdaging denk ik! Naarmate ze wat langer bezig was ging het toch wel steeds meer pijn doen. Dit kwam denk ik voornamelijk omdat ze steeds op hetzelfde kleine stukje bezig was, laag over laag over laag. En toen moest het andere oog nog!

Hoe was het resultaat?
Na deze initiële behandeling vertelde ze al dat wat ik nu zag, niet het uiteindelijke resultaat zou zijn. Mijn oogleden waren uiteraard flink opgezwollen en mijn ogen voelden alsof ik uren had gehuild. En ik denk dat ik er ook zo uitzag? De dagen erna mag je niet aan je oogleden zitten, alleen met een wattenstaafje (soort?) vaseline aanbrengen. Na een paar dagen lieten hele stukken inkt los die nog in mijn wimpers geplakt zaten en werd het zwarte lijntje ook minder zichtbaar. Na ongeveer twee weken zie je dan het eindresultaat.

permanente eyeliner boven wimperlijn

Ik besloot een bijwerk-afspraak te maken (zat bij de kosten in en is soms nodig) omdat er wat stukjes waren waarop de inkt niet helemaal goed gepakt had. Dus voor de tweede keer onderging ik de toch wel pijnlijke behandeling. Maar uiteindelijk wel met een goed resultaat: een mooie, niet te opvallende permanente eyeliner. En dat hij niet te opvallend was bleek wel, want niemand weet tot nu toe dat ik deze behandeling heb laten doen (behalve mijn man)!

Hoeveel kost het?
De kosten zullen per salon of studio wel verschillend zijn, maar ter indicatie: ik betaalde € 150 voor alleen een lijn boven mijn wimpers.

Eén reactie op “Permanente eyeliner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top