Persbericht: Dr. Hauschka MED producten

Dr. Hauschka MED is een productlijn die zich richt op medische verzorging vanuit de natuur. Inmiddels hebben ze onder andere MED-producten voor de huid, handen en lippen en mondverzorging ontwikkeld. In dit artikel lees je er alles over. Misschien kunnen ze ook voor jou baat hebben dus kijk snel verder!

Dr Hauschka MED producten voor huid en mond

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik producten van Dr. Hauschka probeerde. Waar de gewone gezichtsverzorging een witte verpakking met meestal geel/oranje band hebben, herken je de medische lijn aan de blauwe en turquoise band op de verpakking.

In dit artikel lees je eerst over de huidverzorgingsproducten die kunnen helpen als je een eczeem gevoelige huid hebt. Vervolgens komen de producten voor mond- en gebitsverzorging aan bod!

Medische verzorgingsproducten uit de natuur

Er zijn zes producten voor de huid die in dit artikel de revue passeren. Je gebruikt ze bij verschillende gradaties van huidproblemen. Hieronder zie je een schematische weergave van de producten en wanneer ze passen bij je klachten.

Dr Hauschka MED producten wat wanneer gebruiken

De eerste drie producten kun je dagelijks gebruiken, je ziet ze hieronder staan. Het gaat om drie producten met Middagbloem (ook wel teunisbloem). Teunisbloemolie is rijk aan gamma-linoleenzuur (GLA). Dit is een essentieel vetzuur dat het lichaam nodig heeft voor verschillende processen, waaronder een gezonde huid. Het wordt vaak gebruikt als natuurlijke remedie bij bijvoorbeeld eczeem door de ontstekingsremmende, hydraterende en herstellende eigenschappen.

  • Gezichtscrème Middagbloem: Vermindert jeuk en een trekkerig gevoel in het gezicht, biedt de huid langdurige verlichting. Geschikt vanaf 3 maanden | € 29,50 (40 ml).
  • Verzorgingslotion Middagbloem: Vermindert droogheid van de lichaamshuid en voorkomt jeuk. Geschikt vanaf 3 maanden | € 22 (145 ml).
  • Handcrème Middagbloem: Versterkt de huidbarrière, vermindert trekkerig gevoel en voorkomt jeuk. Geschikt vanaf 12 maanden | € 16 (50 ml).
Hauschka Middagbloem producten

Voor een intensievere verzorging van de huid kun je kiezen voor de Intensieve Crème Middagbloem. Hij is bedoelt voor plaatselijke, intensieve huidverzorging (bijvoorbeeld binnenkant arm, knieholte of gezicht). De crème vermindert droogheid en de neiging tot krabben. De natuurlijke huidbarrière wordt gestabiliseerd.

DrHauschka Medische huidverzorgingsproducten

In het laatste scenario heeft je huid behoefte aan acute kalmerende verzorgingsproducten. Dr Hauschka MED biedt daarvoor een lichaamscrème en een crème speciaal voor de kwetsbare lippen.

  • Acute Potentilla Crème: Bedoeld voor plaatselijk aanbrengen op probleemgebieden op het lichaam. Werkt ontstekingsremmend, kalmerend en verlicht jeuk. Geschikt vanaf 12 maanden | € 17 (20 ml).
  • Soothing Lip Care: Werkt verkoelend en ontspannend op de lippen. Kan lipblaasjes voorkomen. Geschikt vanaf 6 jaar | € 11 (5 ml).

Dr Hauschka MED mondverzorging

De verpakkingen van de gebitsverzorging van Dr Hauschka MED hebben een turquoise band. Op dit moment zijn er drie producten die je mond in topconditie houden: twee tandpasta’s en een mondwater met salie.

Tandpasta en mondwater van DrHauschka
  • Tandpasta Zout Sensitief: Milde reiniging voor pijngevoelige tanden, voorkomt bloedend tandvlees. Bevat geen fluoride | € 6 (75 ml).
  • Tandpasta Mint Forte: Grondige verwijdering van tandplak, werkt ontstekingsremmend en geeft een frisse adem. Bevat geen fluoride | € 6 (75 ml).
  • Mondwater Salie: Ondersteunt de tandreiniging en voorkomt ontstoken tandvlees | € 12 (300 ml).

Meer informatie

Deze MED producten zijn verkrijgbaar via de Dr Hauschka website (volg de linkjes in het artikel). Daarnaast vind je ze bij de Dr Hauschka verkooppunten (vink ‘Verkoopt Dr Hauschka MED’ aan). De mondverzorging vind je tevens online bij Ekoplaza, ook Etos verkoopt het merk, maar de MED producten zie ik daar nog niet staan.

Dr Hauschka heeft de natuur hoog in het vaandel staan, ook bij deze MED productlijn. De producten bevatten dan ook geen minerale oliën, siliconen, PEG’s en synthetische geur-, kleur- en bewaarstoffen. Ze bestaan uit natuurlijke (grotendeels plantaardige) ingrediënten, waarvan ca. 80% biologisch is geteeld.

Heb jij een eczeemgevoelige huid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top