Persbericht: Dr Organic nu COSMOS gecertificeerd!

Ja, je leest het goed: alle producten van Dr Organic worden in 2023 COSMOS gecertificeerd! Maar wat is dat eigenlijk? In dit artikel lees je alles over de certificering én over het uitgebreide assortiment met betaalbare biologische verzorgingsproducten van het merk. Kijk dus snel verder!

Alles over Dr Organic

Over Dr Organic

Dr Organic is een merk met natuurlijke en biologische verzorgingsproducten dat zich richt op het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Daarbij maken ze gebruik van innovatieve technologieën om effectieve producten te leveren. Het assortiment van Dr Organic omvat een breed scala aan producten voor verschillende huidtypes en -behoeften. Ze bieden gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, haarverzorging, mondverzorging en zonbescherming tegen een betaalbare prijs.

Het merk heeft een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en zet zich in voor het verminderen van hun impact op het milieu. Grondstoffen voor de producten verkrijgen ze uit biologische en duurzame landbouw. Producten van Dr Organic bevatten geen kunstmatige kleur-, geur- of conserveermiddelen, parabenen, SLS (sodium lauryl sulfate) of minerale oliën. Bovendien worden de producten niet getest op dieren.

Dr Organic heeft verschillende certificeringen, waaronder de Vegetarian Society Approved- en Vegan Society Approved-keurmerken. En nu dus ook de COSMOS certificering!

Verzorgingsproducten met Calendula

Wat is COSMOS certificering?

COSMOS staat voor: Cosmetic Organic Standard. Het is een internationale certificeringsstandaard voor natuurlijke en biologische cosmetische producten. Vijf Europese certificeringsorganisaties ontwikkelden deze standaard om uniformiteit te creëren voor dit soort producten.

Om te kunnen voldoen aan deze standaard en het COSMOS-certificaat te verkrijgen moeten je producten, verwerking van ingrediënten, verpakking, etikettering en distributie van je producten aan strikte criteria voldoen. Ze stellen eisen aan het gebruik van natuurlijke en biologische ingrediënten en de mate van verwerking die deze ingrediënten hebben ondergaan.

Met de COSMOS certificering kan een merk, en dus nu ook Dr Organic, aantonen dat hun producten zijn geproduceerd met respect voor mens en milieu en dat zij zich inzetten voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Bovendien kunnen consumenten erop vertrouwen dat de producten vrij zijn van schadelijke chemicaliën en pesticiden en dat ze zijn gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten.

Check dus voor je een product koopt of het COSMOS Organic of COSMOS Natural icoontje op de verpakking staat. Zo weet je zeker dat je kunt vertrouwen op de duurzame en biologische beloften van het merk.

Biologische natuurlijke verzorging van Dr Organic

Het Dr Organic assortiment

Ben je op zoek naar betaalbare natuurlijke, duurzame beautyproducten, dan ben je bij Dr Organic aan het juiste adres. Hieronder zie je de productlijnen die ze aanbieden. Klik op de afbeelding om direct naar de Dr Organic website te gaan!

Productlijnen huidverzorging Dr Organic

Voor elk huid- en haartype is er een reeks beschikbaar. Ook producten geschikt voor babies en afgestemd op de mannenhuid zijn verkrijgbaar. Om je een idee te geven: prijzen variëren van € 2,49 voor een gezichtsmasker tot € 19,99 voor shampoo / conditioner.

Benieuwd naar de Dr Organic Calendula Haarverzorging? Ik probeerde de shampoo en conditioner uit!

Meer informatie

In Nederland koop je de COSMOS gecertificeerde Dr Organic producten bij onder andere Holland & Barrett en Plein.nl. De haarverzorgingsproducten vind je tevens bij Kruidvat.

Alle producten zijn vegan en worden dierproefvrij ontwikkeld en geproduceerd. De verpakkingen worden momenteel aangepast zodat ze allemaal het COSMOS-icoon bevatten. Het kan zijn dat je nog oudere verpakkingen tegenkomt in de winkel.

Let jij op keurmerken zoals COSMOS als je verzorgingsproducten koopt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top