Persbericht: Esse Sunscreen SPF30

Op zoek naar goede zonbescherming voor je gezicht? Dan heeft Esse nu de oplossing: sunscreen SPF30. Deze zonnebrandcrème combineert wetenschap met verzorging. In dit artikel lees je meer over het merk Esse, de visie en natuurlijk over de voordelen van deze zonbeschermer!

Zonbescherming Esse Sunscreen met SPF 30

Wie is Esse?

In 2002 werd Esse in Zuid-Afrika opgericht als merk met biologische huidverzorging door Trevor Steyn. Het eerste product was een gekoelde moisturiser zonder conserveermiddelen in drie varianten. Een aantal jaar later volgden een cleanser, toner en niet-gekoelde moisturisers.

Nadat er in 2008 een professionele lijn werd uitgebracht begon in 2010 de grote omslag. Na de eerste bevindingen in het Human Microbiome Project herformuleerde Esse alle producten en voegde pre- en postbiotica toe. Later werd ook (levende) probiotica gebruikt. Sindsdien zijn ze toonaangevend op het gebied van zogenaamde microbiële huidverzorging.

Inmiddels is Esse in meer dan 27 landen verkrijgbaar. Nog steeds wordt gewerkt aan nieuwe productlijnen en verbetering van de bestaande producten. Zo is ook de Esse Sunscreen met SPF30 tot stand gekomen.

Esse Sunscreen met SPF30

Over de Esse Sunscreen met SPF30

Esse heeft als merk een aantal basisprincipes en certificeringen die voor alle producten gelden en dus ook voor de nieuwe sunscreen:

  • Fair trade ondersteunend
  • Gecertificeerd biologisch via Ecocert
  • Dierproefvrij, gecertificeerd via PeTA
  • Plastic neutraal in samenwerking met Cleanhub
  • CO2 neutraal door efficiënte productie en compensatie van CO2-uitstoot
  • Gecertificeerd vegan via The Vegan Society

Naast deze fijne eigenschappen zijn er nog een aantal dingen die je moet weten over de Esse sunscreen. Hij bevat dus SPF30 en biedt zowel UVA als UVB bescherming. Daarmee is het een breedspectrum zonnebrandcrème.

Meer lezen over UVA, UVB en het waarom van zonnebrandcrème? Bekijk dan dit artikel: Alles wat je wil weten over zonnebrandcrème!

De formule is (gecertificeerd) natuurlijk (99%), 48% biologisch en werkt op basis van gecoate zinkoxide om een witte waas op je gezicht te voorkomen. Daarbij is hij gemakkelijk uit te smeren, parfumvrij en ook geschikt voor de gevoelige huid.

Meer informatie over deze sunscreen met SPF30 vind je op de Esse website.

Meer informatie

De Sunscreen met SPF30 vind je bij diverse salons en klinieken in Nederland en België, de volledige lijst van Esse verkooppunten vind je via de link. De adviesverkoopprijs is € 43 voor de flacon met 30 ml.

— Meer lezen over producten van Esse? Klik dan door op de link! —

Let jij op de ingrediënten van zonbescherming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top