Persbericht: Fat Forest huidverzorging

Ben jij een skincare junkie met hart voor het regenwoud? Dan is dit nieuwe initiatief echt wat voor jou: door het kopen van Fat Forest huidverzorging help je het regenwoud te behouden. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder om te zien hoe jij kunt bijdragen!

Fat Forest Wild By Nature logo banner

Orang-oetans redden, dat was de jeugddroom van Alexandra Vosmaer. Om dat doel te bereiken woont ze inmiddels al zes jaar op Borneo met Dirk-jan Oudshoorn. Samen zetten ze zich in om de bossen van Borneo te behouden, want dat is noodzakelijk om ook de orang-oetans veilig te houden. Ze startten Fat Forest: een initiatief om werkgelegenheid en duurzame bron van inkomsten te creëren voor de lokale bevolking. Hoe dat werkt lees je in dit artikel!

In de bossen van Borneo groeien bomen met de illipe-noot. Als die noten rijp zijn, vallen ze op de grond. De lokale bevolking raapt vervolgens de noten en verdient geld door die oogst te verkopen. Dit betekent dat ze geld verdienen door het rapen van noten. Hierdoor hoeven ze hun grond niet te verkopen (waarna er waarschijnlijk palmolie-plantages op gebouwd zouden worden). Zo worden de bossen behouden. Fat Forest koopt de noten op. Zij gebruiken het vet uit de noten (illipe-boter) om hun huidverzorgingsproducten te maken. Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik er van hoor. Gek, want illipe-boter blijkt veel voordelen voor je huid te hebben!

Voordelen Illipe-boter

De producten van Fat Forest zijn dus niet alleen goed voor je huid, maar je helpt ook nog eens de lokale bevolking van Borneo, het regenwoud én de orang-oetans als je producten aanschaft. Momenteel zijn er twee producten te koop: een skinbar en een bodycrème. De skinbar ruikt naar gember en de bodycrème heeft een subtiele citrusgeur. De producten zijn dierproefvrij, vrij van palmolie en bevatten geen microplastics.

Fat Forest producten launch

Met de aanschaf van één Fat Forest skinbar of bodycrème help je mee om maar liefst 75m² regenwoud op Borneo te behouden! Omdat Fat Forest een nieuw merk is hebben ze ervoor gekozen om de producten in de markt te zetten door middel van crowdfunding. Dit houdt in dat je kunt doneren en in ruil daarvoor uiteindelijk je product krijgt. Afhankelijk van de hoogte van de donatie kun je kiezen voor een bodycrème, skinbar of allerlei andere pakketten. Er zijn zelfs orang-oetan knuffels! Het is dus een soort pre-order.

De minimale grens van € 25.000 is na één dag al bijna behaald, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat dit mooie initiatief door zal gaan. Help jij ook mee? Doneren kan hier: Fat Forest crowdfunding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top