Persbericht: Happy Earth deodorant zonder drijfgassen

Ook in Nederland hebben we fijne verzorgingsproducten van eigen bodem! Bijvoorbeeld de deodorant en andere items van Happy Earth. Leuk nieuws: Happy Earth heeft afgelopen tijd hard gewerkt aan deodorant in sprayvorm, maar zonder het gebruik van drijfgassen. Kijk mee naar de drie varianten!

Happy Earth natuurlijke deodorant zonder drijfgassen

Wat zijn drijfgassen?

De meest voorkomende drijfgassen zijn koolwaterstoffen zoals butaan, isobutaan en propaan. Ook gefluoreerde koolwaterstoffen zoals tetrafluorethaan en difluorethaan vallen onder de drijfgassen. Een andere groep zijn de gehalogeneerde koolwaterstoffen (halonen en chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK’s)).

Dit soort drijfgassen worden gebruikt om vloeibare stoffen (zoals deodorant, maar ook bijvoorbeeld haarspray) uit een spuitbus te kunnen spuiten. Ze creëren een druk in de spuitbus waardoor de vloeistof met één druk op de knop uit de fles geperst wordt. Ze kunnen zorgen voor irritatie van de huid. Maar dat is niet de enige reden om ze te vermijden.

Over het algemeen zijn drijfgassen schadelijk voor het milieu en de ozonlaag. Koolwaterstoffen butaan en propaan hebben niet zozeer een negatieve impact op de ozonlaag. Wel dragen ze bij aan de vorming van smog wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken bij mensen.

Halonen en CFK’s dragen bij aan de afbraak van de ozonlaag die ons beschermt tegen schadelijke UV-straling van de zon. Daarnaast hebben fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) een zeer hoog broeikaseffect. Ze houden warmte vast in de atmosfeer waardoor ze bijdragen aan de opwarming van de aarde.

Om de ozonlaag te beschermen is het gebruik van CFK’s en halonen uitgefaseerd sinds het Montreal Protocol van 1987. Ook zijn bedrijven in Nederland gebonden aan strenge regels als zij (andere) drijfgassen gebruiken in hun productieproces.

Om als consument je steentje bij te dragen is het gebruiken van producten zonder drijfgassen een goed idee! Gelukkig kun je daarvoor bij steeds meer merken terecht, zoals Salt of the Earth en Happy Earth. Over die laatste lees je in dit artikel meer!

Drie geuren Happy Earth natuurlijke deodorant zonder drijfgassen

Happy Earth deodorant zonder drijfgassen

Happy Earth stond al bekend om haar natuurlijke producten waaronder deodorant. Maar het merk heeft ook items als douchegel of shampoobars in haar assortiment.

De nieuwe deodorant zonder drijfgassen heeft Happy Earth ontwikkeld in drie geuren. Je ziet ze hierboven op een rijtje:

  • Lavender Ylang – Rustgevende en verzorgende lavendel gecombineerd met bloemige, exotische Ylang Ylang.
  • Cedar Lime – Geeft je een fris en vrolijk gevoel door de verkwikkende combinatie van houtachtige ceder en frisse limoen.
  • Jasmine Ho Wood – Sinaasappel, Ho Wood en Jasmijn geven je een instant vrolijk gevoel!

De deodorantsprays van Happy Earth zijn vegan, worden dierproefvrij ontwikkeld en bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. De producten worden in Nederland geproduceerd met groene energie. De deodorants bevatten geen aluminium chloorhydraat, alcohol en microplastics. Daarbij laten ze geen witte strepen of gele vlekken achter en hebben ze een langdurige werking tot 24 uur lang.

Meer informatie

Vanaf half april 2023 zijn de nieuwe deodorants zonder drijfgassen verkrijgbaar via de Happy Earth website. Daarnaast vind je ze ook in drogisterijen zoals Kruidvat en Etos. Online kun je tevens terecht bij Plein.nl en De Online Drogist. De adviesverkoopprijs is € 8,49 (100 ml).

Let jij erop of een product drijfgassen bevat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top