Pink Gellac gelnagellak aanbrengen en verwijderen

Het aanbrengen en verwijderen van gelnagellak brengt af en toe de nodige frustratie met zich mee, zelfs nu ik het regelmatig doe. Vandaag vertel ik aan de hand van de Pink Gellac instructie hoe ik het doe en laat ik je alle kleuren uit de Uncovered starterset zien!

PinkGellac Uncovered startersset kleuren gelnagellak

Bij het Pink Gellac Premium Vogue starterset waar ik een aantal weken geleden over schreef zat een uitgebreide instructie over het aanbrengen en verwijderen van de gelnagellak. Het afgelopen jaar heb ik met informatie hier en daar mijn eigen werkwijze ontwikkeld, maar dat wil niet zeggen dat dat ook de handigste manier is. Dus besloot ik om de Pink Gellac instructie te volgen en vast te leggen! In de starterset zit alles om dit te kunnen doen zoals je hieronder zult zien.

Zelf gelnagellak aanbrengen

Je begint met het voorbereiden van je nagels. In het kort zijn dat de volgende stappen:

  1. Duw voorzichtig de nagelriemen terug met een bokkenpootje.
  2. Maak je nagels vetvrij door met de polijstblok de glanzende bovenlaag van je nagels te verwijderen. Dit is een belangrijke stap, omdat anders de gelnagellak mogelijk niet goed hecht.
  3. Vijl je nagels vervolgens in de juiste vorm met de nagelvijl.
  4. Ontvet vervolgens je nagels grondig met de meegeleverde cleaner.
Voorbereiden nagels op gelnagellak Pink Gellac

Zorg ervoor dat, voor je verder gaat, je omgeving stofvrij is zodat er niets op je nagels kan plakken wat er niet hoort. Vervolgens breng je de primer aan, enkel op de randen van je nagels, dus in een O-vorm. Ik bracht de primer altijd aan op mijn gehele nagel, maar dat zorgt ervoor dat je de gelnagellak uiteindelijk minder goed kan verwijderen. Je brengt de primer dus alleen aan op de delen van je nagel waar de randen van de nagellak komen.

Pink Gellac primer aanbrengen voor gelnagellak

Deze primer hoef je niet onder de LED lamp te laten drogen. Hij droogt aan de lucht in ongeveer 10 seconden.

Vervolgens breng je de base coat aan, zoals de Pink Gellac Base Extend. Doe dit nauwkeurig en zorg dat je ongeveer 1 mm afstand van je nagelriemen houdt. Mocht dit niet zijn gelukt dan kun je het (voor het drogen) nog corrigeren met bijvoorbeeld een bokkenpootje. Zorg er ook voor dat de top van je nagels goed bedekt zijn, anders kan de nagellak uiteindelijk los laten aan de bovenkant van je nagels (lifting genoemd). Laat de base coat 60 seconden drogen onder de LED lamp.

Basis gelnagellak aanbrengen onder Pink Gellac LED lamp
Voor de foto staat het flesje even naast de lamp, maar dit is eigenlijk een heel slecht idee. Bewaar je nagellak altijd op afstand van de lamp, anders kan de lak uitdrogen.

Na de basis kun je de gekleurde gelnagellak gaan aanbrengen. Breng steeds een dunne laag aan en laat die vervolgens weer 60 seconden drogen onder de lamp. Na iedere laag kijk ik even hoe ik de dekking vind. Ook hierbij is het weer belangrijk om afstand te houden van de nagelriemen en de top van je nagel goed mee te nemen.

Pink Gellac Vintage Nude gelnagellak opbouwen

Voor de kleur Vintage Nude heb ik uiteindelijk drie lagen aangebracht. Daarna vond ik hem dekkend genoeg en bracht ik de Ultra Shine topcoat aan. Een dun laagje daarvan is voldoende. Ook die heb ik 60 seconden laten drogen onder de lamp. Wat me meteen opviel was dat hij niet plakkerig aanvoelt. Je hoeft hem dus ook niet af te doen, hierdoor kan hij zelfs dof worden.

Kleuren uit de Pink Gellac Uncovered Starterset

Uiteindelijk is dit dan het resultaat van de eerste kleur uit de Pink Gellac Uncovered starterset: Vintage Nude.

PinkGellac 166 Vintage Nude
PinkGellac 166 Vintage Nude Uncovered swatch
Pink Gellac – 166 Vintage Nude

Hieronder volgen de andere drie kleuren uit deze set, als eerste Blush Orange.

PinkGellac 105 Blush Orange
PinkGellac 105 Blush Orange Uncovered swatch
Pink Gellac – 105 Blush Orange

Blush Orange gebruikte ik tevens als basis voor een nailart met Karla Cosmetics los pigment. Je bekijkt de Instagram Reel én een foto van het resultaat via de link!

De derde tint is Elegant Taupe, met een wat bruine ondertoon.

PinkGellac 168 Elegant Taupe
PinkGellac 168 Elegant Taupe Uncovered swatch
Pink Gellac – 168 Elegant Taupe

En als laatste Creamy Mauve, een donkere paarstint.

PinkGellac 228 Creamy Mauve
Pink Gellac 228 Creamy Mauve Uncovered swatch
Pink Gellac – 228 Creamy Mauve

Ondanks dat het allemaal roze / paars tinten zijn, heb je toch zeer verschillende tinten om uit te kiezen bij deze set. De eerste twee (Vintage Nude en Orange Blush) lijken vrij veel op elkaar. Maar daarnaast heb je een diepe paars en een taupe kleur. Bij alle kleuren heb je met twee of drie dunne laagjes al een goed resultaat. Alleen bij de paarse heb ik een vierde laagje aangebracht.

Het resultaat na 14 dagen

Pink Gellac geeft de belofte dat hun gelnagellak minimaal 14 dagen netjes blijft zitten. Uiteraard is dat afhankelijk van je nagels, de manier van aanbrengen en vast nog meer factoren. Daarom stond ik er wat sceptisch in en wilde het natuurlijk proberen!

Via mijn Instagram heb je de afgelopen weken de draagtest live kunnen volgen. Na ruim een week leek de top coat een beetje af te slijten aan de toppen van mijn nagels. Het werd in ieder geval wat dof. Op de rest van mijn nagels bleef de lak netjes intact. De laatste paar dagen, dus ongeveer vanaf dag 12, werd de ‘slijtage’ wat meer zichtbaar als je wat beter keek.

Gelnagellak na 15 dagen

Op 1 nagel zaten twee scheurtjes, maar vooral onder de top coat. Geen idee hoe ze erin gekomen zijn. Aan de randjes van mijn wijsvingers zag ik dat de gelnagellak iets los was gekomen van de nagel. Op sommige plekken was de lak op de toppen van mijn nagels ook afgesleten.

Maar, ik heb mijn nagels niet ontzien in de 15 dagen dat het er uiteindelijk op heeft gezeten. Ik heb bijvoorbeeld 2 uur doorgebracht in een zwembad, heb gewerkt, het huishouden gedaan et cetera. Dus al met al vind ik dit echt een goed resultaat. Een paar dagen langer had nog wel gelukt denk ik, maar op dag 15 had ik tijd om de gelnagellak te verwijderen. Wat me brengt op het volgende deel van dit artikel!

Zelf gelnagellak verwijderen

Het verwijderen van gelnagellak is altijd een klusje geweest waar ik een hekel aan heb en wat vaak ook niet helemaal vlekkeloos verloopt. Vaak gebruik ik een peel off base om het mezelf makkelijk te maken. Maar, eerlijk is eerlijk, dan blijft de gelnagellak minder lang netjes zitten.

Met het instructieboekje van Pink Gellac ging ik opnieuw aan de slag om zelf de gellak te verwijderen. De stappen zijn niet moeilijk:

  1. Vijl de toplaag van je nagellak, pas op dat je jouw vingers en nagelranden niet meevijlt.
  2. Laat je handen weken in een warm badje met olie om het verwijderen makkelijker te maken en breng erna voor extra bescherming cuticle oil aan op de randen.
  3. Breng de Pink Remover royaal aan op een nail wipe en leg hem op je nagel.
  4. Wikkel je vinger in met aluminiumfolie zodat de remover in kan trekken. Laat het zitten voor 10-15 minuten.
Gelnagellak verwijderen met Pink Gellac remover

Stap vier ging niet helemaal vloeiend, dat aluminiumfolie vond ik niet goed genoeg werken. Misschien was ik er te zuinig mee, maar de nail wipe lag niet echt strak op mijn nagels na het inwikkelen. Inmiddels heb ik van die klemmetjes gekocht waar je de nail wipes in kan leggen en dan op je nagels klemt. Hopelijk werkt dat voor mij wat beter.

Toen ik na 15 minuten de aluminiumfolie eraf haalde was de gelnagellak wel vrij goed losgekomen van mijn nagels. Het meeste kon ik hierna met een bokkepootje verwijderen.

Gelnagellak verwijderen resultaat

Mijn nagels lijken meestal toch wel iets te lijden te hebben onder het verwijderen. Daarom verwen ik ze de dagen erna altijd nog extra met cuticle oil of iets van nagelriem balsem. Ik ben gelukkig gezegend met vrij sterke nagels en ze herstellen dan ook meestal snel weer.

Meer informatie

De producten die ik in dit artikel gebruikte kwamen uit het Pink Gellac Premium Vogue Uncovered starterset. Hij kost momenteel € 139. Deze en andere Pink Gellac startersets kun je kopen via de webshop. Ook vind je diverse sets via Bol.com. Losse kleuren gelnagellak kun je kopen voor € 7,50 – € 15, afhankelijk van de kleur en collectie.

Welk kleurtje uit deze Uncovered set spreekt jou het meest aan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Mooi en gezondMooi en gezond

4 reacties op “Pink Gellac gelnagellak aanbrengen en verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top